Reklama

Reklama

Senna

  • Česko Senna: Legenda formule 1 (více)
Trailer

Dokument sleduje vývoj jeho života od roku 1984, kdy se stal jezdcem Formule 1, až do jeho předčasné smrti o dekádu později. Film Senna zkoumá život a práci trojnásobného světového šampióna, jeho fyzické a duchovní úspěchy na trati, jeho perfekcionalismus a téměř mýtické postavení, které získal po své smrti. Film byl natočen ve spolupráci s rodinou Ayrtona Senny, která dala povolení, aby se právě tento snímek stal první dokumentární sondou do jeho života. Dále spolupracoval i Management F1, který poskytnul zatím neuveřejněné záběry a také Institut Ayrtona Senny, charitativní organizace, která vznikla po jeho smrti a podporuje přístup ke vzdělání pro miliony chudých brazilských dětí. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Uživatel Raccoon.city smazal svůj příspěvek.

Uživatel Raccoon.city smazal svůj příspěvek.

Uživatel Raccoon.city smazal svůj příspěvek.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Mexican

Je to i v zahraniční verzi a je t určitě náhoda. Mohla mu přát ty roky, kdy byl v McLarenu, pokud podepsal smlouvu do roku 1993. Do roku 1993 za McLaren jezdil, tak mohl mít podepsanou smlouvu a proto mu tak přála, do let s McLarenem.

Mexican

Mexican (hodnocení, recenze)

V té kratší, česky dabované verzi, v čase 24:30 brazilská hvězda Xuxa Meneghelová přeje Sennovi "šťastný nový rok 1990, 91, 92, 93". V roce 1994 zemřel. Byla to sudička nebo to tak schválně střihli?

na příspěvěk reagoval Castrator

Uživatel Mexican smazal svůj příspěvek.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

m.a.t.o.

Protože je dobře natočený a lidi neznají fakta. Dvacet let uctívání pana dokonalého mělo za následek, že je považován za nechybujícího nejlepšího závodníka všech dob a kdo nesouhlasí, je blb a nerozumí tomu. Opak je samozřejmě pravdou.

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

Ty si laskavo maz iba svoje prispevky. A za tym, ze tento dokument nie je objektivny si stojim. Jedna vec je vynasat Sennu do neba (to by mi az tak nevadilo, kedze je to dokument o nom), ale druha robit z Prosta hajzla. No povedz mi, co je na tom objektivne?

na příspěvěk reagoval Castrator, Raccoon.city

dunos

dunos (hodnocení, recenze)

tento príspevok by mal byť zmazaný. "Mna skor zaraza ako moze byt tak neobjektivny dokument hodnoteny tak vysoko." Neobjektívne je tvrdiť niečo bez presvedčivých argumentov. A pochybujem o tom že by nejaký m.a.t.o. mal presvedčivé argumenty o tom či je dokument objektívny alebo nie. Pravdepodobne ani nebol na svete keď sme sa dívali na vynikajúce výkony tohoto špičkového jazdca. 

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

m.a.t.o.

Tak je to takovej Sennuv pomnicek ;) Natoceny je to ale skvele a SE verze kde dostal trochu prostoru i Prost je trochu vyvazenejsi, ale ty komentare jsou tam nacpany jako pest na oko, trochu to zabilo atmosferu puvodni verze.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

jirijost

jirijost (hodnocení, recenze)

Dnes je to přesně devatenáct let od smrti tohoto legendárního závodníka... 

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Dnes zemřel Sid Watkins bylo mu 84 let byl lékařem F1 v letech 1978-2004 a objevil jse i vtomto dokumentu

Čest jeho památce!

api

api (hodnocení, recenze)

Toto sa veľmi ťažko hodnotí. Zábery z pretekov a zákulisia sú úplne super ako inak (ale na tom režisér samozrejme minimálnu alebo skôr nulovú zásluhu), ale obsahovo je to paškvil.

chaoss.ca

chaoss.ca (hodnocení, recenze)

Neskutečnej jezdec a neskutečnej člověk. Mrzí mě, že jsem nezažila jeho éru, éru, kdy ještě Formule 1 za něco stála. Ale i tak si všichni ti blázni, ať už na motorce (R.I.P. Marco!) nebo ve formuli zaslouží respekt!

snebka

snebka (hodnocení, recenze)

Mohl bych se zeptat v jakém díle nebo aspon serii top gearu mluvili o tom filmu senna ?

Komanch

Komanch (hodnocení, recenze)

Ta zajímavost je špatně. Film měl premiéru již 7. října 2010 v Japonsku v Suzuce.

Darren

Darren (hodnocení, recenze)

Mr.Keli: Bohužel není. Youtube jsem už prolezl snad celé a nenašel jsem ji...:-/

Mr.Keli

Mr.Keli (hodnocení, recenze)

Není to náhodou ono? http://www.youtube.com/watch?v=lRrhbdIkMAo
 
Film už nemám, tak už si nejsem jistý. jinak dokument je to parádní. Já se s píše bál že 3 hodiny nevydržím se dívat na dokument o jednom z nejlepších jezdců planety F1. Ale máte pravdu necelé 3 hodinky jsou ještě málo, ale údernost to má parádní.

Darren

Darren (hodnocení, recenze)

Pomohl by mi někdo s dohledáním názvu úplně první skladby, která ve filmu zní hned při titulcích? Jestli se někdo najde, budu vděčný, díky

stranger_0

stranger_0 (hodnocení, recenze)

pidapida:  Naprostá pravda, bohužel nemistrovské sezony 92-93 jsou tam víceméně pominuty, třebaže právě v nich podle mě předvedl jedny ze svých nejlepších výkonů proti o třídu lepším Williamsům (Donington 93- za deště ze čtvrtého na první místo během prvního kola, Monaco 92 - skvělá obrana prvního místa: posledních pět kol za sebou držel výrazně rychlejší Mansellův monopost)

Chimasko

Chimasko (hodnocení, recenze)

Skvělý dokument. Jen jediná chyba: krátká stopáž, 2h45min je pro takovou osobnost formule 1 příliš málo.

TheKiw

TheKiw (hodnocení, recenze)

To vypnutí motoru při kvalifikaci ve Spa je ukázané jenom v titulcích na konci, trochu škoda, pravda. O Donningtonu 1993 jsem vůbec nic netušil, díky za info :-)

 (hodnocení, recenze)

Na film jsem se moc těšil, ale trošku mě zklamal. Je mě jasné, že se do stopáže filmu nemůže vejít vše o AS, ale myslím si, že by tam třeba rozhodně nemělo chybět první kolo v Doningtonu 1993 (možná nejlepší kolo v historii f1 vůbec), jeho souboje s Mansellem (a třeba jak Mansell vezl Sennu v Silverstonu na autě), jak při kvalifikaci na GP Belgie navzdory obrovskému nebezpečí sražení jiným pilotem běžel pomoci havarovanému jezdci, jeho vítězství v Monaku, závod v mercedesech 190 v roce tuším 1984, kdy vyprášil celou tehdejší jezdeckou špičku v čele s A. prostem a N. Laudou... No ale to by bylo spíš na seriál :-). Zase na druhou stranu, ten Donington ve filmu chybět neměl - to byla opravdu jízda jak z jiného světa...

Ale_Si

Ale_Si (hodnocení, recenze)

Ha, konečně jsem to viděl. A je to - pěkné - jímavé - závěr dojemný - se spoustou "neprofláklých záběrů". Ač film pohotově skrývá Sennovy temné stránky, rozhodně stojí za vidění!

Reklama

Reklama