Reklama

Reklama

Senna

  • Česko Senna: Legenda formule 1 (více)
Trailer

Dokument sleduje vývoj jeho života od roku 1984, kdy se stal jezdcem Formule 1, až do jeho předčasné smrti o dekádu později. Film Senna zkoumá život a práci trojnásobného světového šampióna, jeho fyzické a duchovní úspěchy na trati, jeho perfekcionalismus a téměř mýtické postavení, které získal po své smrti. Film byl natočen ve spolupráci s rodinou Ayrtona Senny, která dala povolení, aby se právě tento snímek stal první dokumentární sondou do jeho života. Dále spolupracoval i Management F1, který poskytnul zatím neuveřejněné záběry a také Institut Ayrtona Senny, charitativní organizace, která vznikla po jeho smrti a podporuje přístup ke vzdělání pro miliony chudých brazilských dětí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (657)

harvy 

všechny recenze uživatele

Senna-Prost, Prost-Senna obaja boli a zostanu legendami. Suboj, ktory nema v historii sportu obdoby. Nieco tak silne a posobive som nevidel. Som mozno tak troska blazon do F1 a nic nove som sa tu nedozvedel ,ale i napriek tomu som pri sledovani filmu ani na sekundu neprizmuril oci bolo to nieco fascinujuce. Ano prehanam ,ale ty co ma poznaju pochopia a jedine co mozem povedat k tomutu filmu je "DAKUJEM" a ani neviem preco mam zimomriavky po celom tele a slzy v ociach a vlastne viem preco. Tak este raz dakujem za uzasny filmovy zazitok !!! ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Krásný a zároveň smutný dokument o jednom z nejlepších jezdců Formulu 1 v historii. Líbí se mi autentické záběry, rozhovory s jezdci a jinými lidmi ve světě královského motorsportu. Podle gest Ayrtona se vyvíjel i tento film. Nejdříve mladý jezdec, který ihned zazářil v F1 a byl šťastný. Poté jako velký rival Prosta, kde z něj vyplívala velká soutěživost a nakonec byl na záběrech zahořklý až smutný z přestupu do auta, které bylo nekonkurenceschopné a zároveň nebezpečné, což se Ayrtonovi stalo bohužel osudným. Úmrtí Senny bylo pro všechny velkým zděšením a šokem. Už jen pohřeb, který Sennovi připravili lidi kolem něj byl velkolepý a odešel jako král. Tady se mi líbilo, že když projížděl ulicemi, tak lidi nebyli potichu, ale mávali a zpívali to magické: Ole, ole ole ole, Senna, Senna! Neskutečné! Dokument jsem viděl v bezmála tříhodinové verzi a musím říct, že mi to uteklo rychleji než jsem čekal. Odpočívej v pokoji Šampióne... ()

zdeci 

všechny recenze uživatele

Tak já to bral jako osvětový kus, který mi připomněl, co jsem málem zapomněl; a připomenutí víceméně znamenité! Formule vážně nevyhledávám, ale v 90. letech jsem je celkem žral, asi jako každý klučina, takže vzpomenutí tady těch Sennů, Prostů, Mansellů, částečně i Laudů, Rosbergů a Piqueů na mě pozitivně zapůsobilo. ()

Schlumpf 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument jaký jsem kdy viděl o nejlepším závodníkovi jakého jsem kdy viděl. Má co nabídnout jak naprostým laikům, tak i skalním příznivcům F1 (pro které by se měl zavést povinně!). Na jeho legendární souboje s Prostem, stejně tak i na fotbalovou atmosféru v Interlagosu, když zde dvakrát vyhrál se bude vzpomínat ještě hodně dlouho... Olééé ole ole olééé Séénnááááá Séénnáááá ()

Roman1983 

všechny recenze uživatele

dodnes mám živě v paměti 1.5.1994 a závod v Imole ... byl to můj první a poslední NEJoblíbenější jezdec F1 .. od té doby již fandím pouze stájím a tento skvěle natočený dokument mě jen usvědčil, jaký talent a skvělý jezdec to byl .. byl totiž nejlepší!!! a závody v jeho době byly o pilotech, ne o síle monopostů a "politice", byť nějaká již tehdy existovala ........ dokument má všechno, popis vzrůstající vynikající kariéry včetně mentálního růstu Ayrtona Senna, popis zákulící F1, úžasné záběry z rozhodujících závodů jeho kariéry, jeho lásku ke zdecimované Brazílii (i ten státní pohřeb a 3 dny stánítního smutku mám stále čerstvě před očima), atd.... ()

Fruitik 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi ziadny zivotopisný film neučaroval viac ako práve tento. Určite aj preto, že som veľa z filmu prežival pri jeho závodoch. Dokonalé. A najdôležitejšie je, že nielen pre fanúšikov F1 a Ayrtona Sennu. R.I.P. ()

Crybaby 

všechny recenze uživatele

Sportove filmy proste nesklamu. Vyborne spracovany dokument o pretekarovi, ktory ma zacal zaujimat uz davnejsie. Zhanal som si o nom informacie a teraz sa ukazal dokument o nom. Proste pre mna Vianoce. Tento dokument by si urcite zasluzil plny pocet ale niektore pasaze tam fakt byt ani nemuseli. ()

Marquis 

všechny recenze uživatele

No na rozdil od ostatnich, jejichz komentare zacinaji: Nejsem fanusik, tak ja rikam: Jsem fanusik, na formulich jsem vyrostl, Sennu s Prostem sledoval na zakladdni skole jak se mydlili. Kdyz jsme jezdili zavody na kolech predstavovalijmenovali jsme se dle tehdejsich jezdcu. A tenhle dokument je dobrej. Clovek co motosportem neni posvinenej- zkracenou verzi, my druzi jedine tu dlouhou a v full HD, bedny na plny gule. Jo a chtelo se mi brecet o coz jim slo a me dostali. ()

14krejca14 

všechny recenze uživatele

Geniálně zpracovaný životopisný dokument. Při záběru z pohledu monopostu Senny, kdy vidíte jeho poslední kolo v jeho životě, jsem téměř nedýchal a srdce bušilo ostošest. Po smrti tohohle velikána již F1 začala (alespoň dle mého) pomalu upadat (po konci kariéry Schumachera - tom prvním - upadla úplně). Tím úpadkem myslím ty obrovské boje a rivalitu mezi jezdci a faktor samotných jezdců, který je v dnešní době opravdu velmi nízký... ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Špičkové, fenomenálne a dokonalé, niet lepšieho športového dokumentu. 5 nedám, lebo dokument pre mňa nie je plnohodnotný filmový žáner, ale aj tak sa jedná sa o mimoriadny zážitok. Nedýchal som, sedel som vzrušený a napätý ako struna, slzil som, po chrbte mi behal mráz... a keďže som o Sennovi nevedel nič, v niektorých kľúčových, pre mňa aj prekvapivých momentoch filmu som ostával silno zarazený bez pohnutia dlhé sekundy. ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

To nejlepší co jsem z prostředí Formule 1 kdy viděl. Strhující a velmi emotivní dokument o jedné předčasně zemřelé legendě tohoto sportu. ()

Uroboros 

všechny recenze uživatele

Dokumentární bomba se závěrem, u kterého mrazí v zádech. Výborná a poučná podívaná i pro lidi, jenž F1 zajímá jen velmi velmi okrajově. ()

Reklama

Reklama