Reklama

Reklama

Inherent Vice

  • Česko Skrytá vada (více)
Trailer 1

Ve filmu Skrytá vada, který se odehrává v roce 1970, exceluje Joaquin Phoenix v hlavní roli Larryho "Doca" Sportella, soukromého očka z kalifornského města Gordita Beach. Jeho bývalá přítelkyně Shasta Fay Hepworthová Doca přesvědčí, aby vyšetřil zmizení bohatého realitního makléře, kvůli kterému ho opustila. Doc během svého podivného pátrání v marihuanovém rauši odhalí síť vzájemně propojených spiknutí, do nichž je namočená policie, neonacisté, gangsteři, drogoví dealeři, zubaři, rehabilitační zařízení, rockeři, federální vláda i tradiční novoanglický establishment. (Cinemax)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Film je opravdu jako ty knihy od Pinchona, co jsem zkoušel číst - člověk za chvíli neví, která bije - vrství se jedna konspirační teorie na druhou, bossové kují spiknutí, objevují se nová a nová jména, firmy podzeřelé... člověk je z toho za chvíli jak zhulenej a hlava mu jde kolem. Každopádně to oceňuji. 

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

PetrVabruscak

je len smola ze autor pravdepodobne nenapise pokracovanie.... pise dost rozdielnu literaturu, vzdy iny pribeh a i zanrovo  je kazda kniha niecim odlisnejsia 

FrodoF

FrodoF (hodnocení, recenze)

Mimochodem to bude ve Varech, kdyby někdo toužil to vidět na plátně...

de_FACTO

de_FACTO (hodnocení, recenze)

Artificial

film jsem neviděl, takže nemůžu soudit, ale palec dolů pro Pynchonovu knihu mě překvapuje. co byl problém s knihou? jestli byl problém v porovnání s ostatními Pynchonovými knihami, bere mi to vítr z plachet, protože jsem zatím jinou bohužel nečetl, ale jinak by mě nějakej názor zajímal.

na příspěvěk reagoval Artificial

Sharlay

Sharlay (hodnocení, recenze)

Artificial

Mě ten film taky celkem zklamal a řekl bych, že to bude právě kvůli dodržování předlohy. Není tam nic, co by dostalo do kolen, rozuzlení je jen takové jakože na půl huby, význam a smysl mi v podstatě unikl... Filmařsky ovšem precizní, nicméně to mi nestačí a na to jsem u PTA zvyklý. 

Uživatel movie smazal svůj příspěvek.

Uživatel movie smazal svůj příspěvek.

Ontos

Ontos (hodnocení, recenze)

Zajímavé...Cinestar má Inherent Vice v připravovaných filmech s premiérou 2. dubna

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

Sharlay

Nelze, než souhlasit. Ale podle mě o jménu PTA u nás de facto nikdo neví. Několika desítek, možná stovek jistých fajnšmekrů distributora nepřitáhne. Inherent Vice nemá řadového diváka čím lákat a u nás se definitivně skoro vždycky sází na jistotu. Pynchona taky nezná skoro nikdo. A i tady se spousta lidí vzteká na tenhle film, jednoduše proto, že nejsou obeznámení s tématikou. Několikrát jsem taky seděl v kině na filmech, kde nebyl skoro nikdo. Třeba Tarantinův Death Proof, tam bylo asi sedm nebo osm lidí a stejně zrovna přede mnou museli sedět dva, kteří celou dobu nezavřeli hubu. A člověk by si řekl, že Tarantino je nálepka, co lidi vždycky přitáhne. 

Sharlay

Sharlay (hodnocení, recenze)

Bluntman , JayZak

No, za prvé si myslím, že alespoň značka PTA by teoreticky měla něco znamenat a lákat (a trochu snad i hudba Jonnyho Greenwooda z Radiohead, která je poměrně bystře sledována mnoha fanoušky kapely). Za druhé, promo  postavené právě na originalitě a exkluzivitě u nás neznámého žánru a ve světě slavného (u nás neznámého) autora by při správné mediální masáži mohla udělat své a třebas aspoň měsíc by se film mohl udržet v kinech. Na druhou stranu, naše země je už divácky tak zdegenerovaná, že mnou předložené argumenty by asi v reálu vůbec neobstály, protože byť jsou logické a "krásné", Češi prostě fungují jinak (a strategie distribuování filmů do našich kin, ta už funguje totálně jinak). Jinak značka PTA je patrně opravdu jedna z nejvíce nedoceněných (u nás), protože si naprosto živě vzpomínám na premiéru Mistra v Českých Budějovicích. Město, které ma 100 000 obyvatel, tváří se jako Jihočeská metropole má v současné době dvě kina - odporný multiplex Cinestar a "staré dobré" kino Kotva, které při sestavování programu promítání myslí i na diváky, kteří nejsou primitivové (narozdíl od onoho fujtajbl Cinestaru). Nicméně jen tak "na zkoušku" byl Mistr uveden pouze v den premiéry a na celý měsíc to byla jediná jeho projekce; hádám, že vedení chtělo vidět kolik lidí přijde a eventuelně ho pak v případě úspěchu nasadit i k promítání pro další měsíc. No, lidí přišlo asi jenom 12 (počítám i svou přítelkyni, která by tam sama od sebe nešla, ale začali jsme spolu tehdy chodit, takže jsem ji vzal na Mistra na rande :D). 12!!! V takovém městě. Že šlo i tak o výjimečnou událost utvrdil pan zaměstnanec kina, který (v životě jsem to nikdy neviděl a nezažil, možná ani nezažiju) před projekcí předstoupil před plátno a film nám nádhernou řečí v rychlosti představil, něco zmínil i o PTA... prostě ho uvedl jako by byl televizní hlasatel z dávných časů. Byla to prostě událost, že PTA "tady a teď" a zrovna Mistr (nedoceněný, soudě dle hodnocení uživatelů čsfd) a zrovna v den celosvětové premiéry - ale přišlo jen 12 lidí, smutné. Inu, Inherent Vice v kinech se tedy nedočkáme a je to velká škoda, ale možná jsme národ, který to filmové umění holt "zadupává" a zajímají ho jen ty mainstreamové kydy a distributor nás, náročné diváky, musí docela ignorovat, aby neprodělal... Myslím, že to je tragická vizitka :-(

na příspěvěk reagoval Devadesát Dva

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Sharlay

Spíš soudní, protože kolik lidí by šlo na divácky značně nevstřícný film, který je dostupný v podobě BDripu a který je adaptací u nás nepříliš známé knihy, která žánrově stejně jako snímek spadá mezi beach noir, jenž u nás nezná už skoro vůbec nikdo? 

na příspěvěk reagoval JayZak, Sharlay

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Ontos

Zmizelo, protože došlo k tomu, co mnozí tak nějak očekávali: film do českých kin na konec nepůjde. 

na příspěvěk reagoval Sharlay

Aaron.

Aaron. (hodnocení, recenze)

Ontos

netuším, ale tak tedy stahuju, kvalita už je dobrá, dneska kouknu...můžou si za to sami..

Uživatel Ontos smazal svůj příspěvek.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

PetrVabruscak

Inherent Vice má blíž k Mistrovi epizodičností vyprávění, které je spojeno ústředním protagonistou. Na pozornost je to ale vzhledem k množství vedlejších postav a podzápletek s nimi spojenými ještě náročnější.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Rozumná kvalita to holt není, ale nepřekvapovalo by mě, kdyby si někdo tu českou kinodistribuci nerozmyslel. Jde přece jenom o adaptaci románu, který u nás na rozdíl od Států nemá status kultu, početné obsazení není tak hvězdné, aby sborově táhlo do kina, a snímek je to divácky velmi, velmi nevstřícný. (Nevím, proč se začal přejímat názor, že jde o Andersonův návrat k Boogie Nights, když pokračuje v trendu nastoleném Až na krev a Mistrem, tj. značně z hlediska vyprávění nekomunikativním dílem experimentujícím s výstavbou.)

na příspěvěk reagoval PetrVabruscak

Související novinky

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Vetřelec vs. Katherine Waterston

Vetřelec vs. Katherine Waterston

18.12.2015

Pokračování Promethea nás čeká v říjnu 2017 a bude se jmenovat Alien: Covenant. To nejsou žádné nové informace a pár týdnů už známe i zápletku, která se bude točit kolem nové vesmírné lodě a jejího… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Reklama

Reklama