Reklama

Reklama

Derren Brown: Mind Control

(pořad)
všechny plakáty
Dokumentární / Mysteriózní / Psychologický
Velká Británie, 2000, 6x24 min

Účinkují:

Derren Brown

Obsahy(1)

První televizní show mága a iluzionisty Derrena Browna vysíláná na Kanálu 4 v roce 2000. Brown v pořadu předváděl své schopnosti spočívající ve čtení myšlenek a triky s tím spojené. Sám iluzionista v pořadu stále opakoval, že jeho triky jsou založené na kombinaci magie, sugesce, psychologie, hypnózy, manipulace a herectví. (Wikipedia)

(více)

Recenze (4)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tyhle věci mě odjakživa fascinovaly a vidět tolik geniality na jednom místě, pro mě byl splněný sen. Samozřejmě, že to jsou všechno triky, iluze a naučené fóry, ale stejně to musím bezmezně obdivovat. Dokonce se mi podařilo něco podobného zažít ve skutečnosti a je to zážitek, na který budu vzpomínat do konce života. 100% ()

feeme 

všechny recenze uživatele

Nikomu myslím není příjemný, když jiný umí manipulovat s jeho myslí. On teda ten Derren Brown hlavně umí geniálně odhadnout jednání na jeho samotném počátku nebo základ jednání nebo uvažování dokonce vnuknout dle libosti. Je celkem zábavné jeho um založený na intenzivně nastudované psychologii sledovat, je to totiž až komedie, jak se lidi nechají poplést a zmanipulovat. Občas komedie, občas horor. A já patřím s největší pravděpodobností mezi ty, kteří by nechápavě tleskali na obdiv. Šokoval například i Stephena Frye, mimo obyčejné lidi. Je to mimochodem pořad o 12-ti dílech, tím pádem když se podíváte na všechny, zjistíte, že chcete buď víc, to není problém, protože Derren Brown má skutečně bohatou tvorbu; anebo naopak vás to celé fascinující nevysvětlitelné cosi přestane bavit, jelikož ona většina jeho triků/pokusů funguje na velice podobném principu. Ale spíš budete chtít vidět víc a víc, jako kdyby vám přišlo, že čim víc dílů uvidíte, tím odolnější budete případné sugesci. Za nejlepší experiment považuji pokus o neviditelnost v díle devátém. ()

Reklama

Reklama