Reklama

Reklama

Zdánlivě perfektní student medicíny Philip Markoff vede dvojí život. Postupně se noří hlouběji a hlouběji do zhýralého světa gamblerství, zločinu a nakonec i vražd. Své oběti hledá přes inzerát.  Film Vrah přes inzerát sleduje temný a záhadný online život Philipa Markoffa, zatímco se v reálném životě připravuje na slibnou budoucnost doktora po boku své snoubenky Megan McAllister. Na Bostonské univerzitě ho považují za jednoho z nejlepších mediků, jeho přítelkyně, přátelé i spolužáci jsou přesvědčeni, že by nikdy neprovedl nic špatného. Jenže Phillip před nimi skrývá násilnické stránky a obrovskou vlnu agresivity, kterou naopak důvěrně znají jeho nevinné oběti.
Vše začalo 14. dubna 2009 vraždou prvního stupně. Obětí byla masérka, která nabízela své služby přes inzerát. Když policie přijde na to, že brutální zabíjení a množství dalších útoků na ženy spojují inzeráty, jejich další vyšetřování je nakonec dovede k Markoffovi. Hlavního vyšetřovatele ztvárnil William Baldwin. (HBO Europe)

(více)

Recenze (37)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Těch 38 % je pro mě trochu udivujících. Jako je to film, který je natočený, jako že je nějakým způsobem natočený. Asi do něho moc nadějí nevkládali jeho tvůrci, ale zase pointa a průběh tohoto dramatu se mi nezdála zase tak tragická. Jsou snímky, které se prostě nedají srovnávat s určitými kvalitami. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že na film za týden nezapomenu, ale 40%? To snad ne.;-) Celkem "příjemný" TV film na nedělní večer, který se z hlavního hrdiny nesnaží dělat ani zrůdu, ani oběť, což je poměrně příjemná změna. "Zbytečné chyby" a "dementní chování", jak tu někteří zmiňují, vidím také jako plus, protože ne každý blázen či vrah je jako Dexter Morgan.;-) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nebýt to podle skutečné události, nedokázal bych si původ tohoto televizáku vysvětlit. Není to natočeno ani napínavě, ani poučně, ani zajímavě. Takhle nějak se to prostě (možná) stalo. Agnes Bruckner rozhodně není žádná bohyně sexu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Má to TV rozmery, má to skapatejších hercov, ale je to podľa originálu a ten herec sa aj na toho mdlého vraha trochu podobá. Len jeho frajerka vyzerala úplne inak. Ale mňa ten príbeh zaujal, nepoznal som ho a možno ten podivnejší rozmer je v tom, že vrah resp. psychický a sexuálny narušenec je na konci trochu braný tak s alibizmom. Že človeku ho môže prísť až ľúto. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nikdo nemá rád chytráky, pane Markoffe.." Taky na svoje ego nakonec tenhle internetový Ted Bundy dojel, stejně jako tenhle řemeslně příšerný biják.. A tak nějakej ten Baldwin - Dělám si kozy, protože sympaťáka Williama jako jednoho z mála z tý jejich famílie poznám..;) - platí za takřka jediné, co na téhle žánrově pomýlené a téměř bezkoncepční co do řemesla diletantské šmíře stojí vůbec za řeč, což jednoho v souvislosti s novozélandským režisérem Stephenem Kayem, který tématu sériových vrahů vedle těch seri(ál)ových projektů věnuje hodně prostoru, možná i dost nepříjemně překvapí.. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že scénář k tomu tajně napsala Rosamunde Pilcher. Tajně, protože se jakože odvázala a nakoukla očkem do temnoty. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Rád sleduju temnou stránku historie USA a filmové adaptace jejich pošuků a sériových vrahů sleduju rád. Příběh Philipa Markoffa mě však nijak nezaujal a samotný film mě nudil. Určitě se dá najít mnoho jiných a zajímavějších zpracování na podobné téma, než je Vrah přes inzerát. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Zoufale šablonovitý, předvítatelný, celkově dost dementní a hlavně naprosto zbytečný film o tom, kterak si zamilovaný vrah najde pár šlapek na internetu, zabije je, policie (nebo spíš parta dvou idiotů jak z parodie na Kriminálku Smíchov) ho chytí a on se z toho zhroutí. Navíc teda ani prd, na napětí teda rozhodně zapomeňte, nic takového se tu nekoná. A kdo by doufal alespoň v sexy herečku do hlavní role, tak bude taktéž zklamaný, na tu očividně peníze v rozpočtu nezbyly. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

To mělo být podle skutečné události? Lidé si zařizují zajímavé osudy, ale tohle je zapomenutí hodné. Filmově nepodařené. Že to řeknu takhle blbě. Možná to tak bylo lepší, že se Philip Markoff zabil. Jako doktor by musel zabít více lidí, než se mu to podařilo při těch jeho úletech. Na studenta medicíny poměrně hlupák. Byt plnej důkazů, stejný oblečení, stejný oběti, stejnej počítač na maily. Totálně jsem toho pitomce nepochopil. Hvězdu za to, že i přesto všechno se najdou lidi, co vám to budou vyprávět další ráno na montážní lince. 20% ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Docela překvapení. Je pravda, že některé situace mohly být zpracovány lépe a napínavěji, ale mně se to líbilo. ()

John80 

všechny recenze uživatele

TV slabší krimi Thriller o naivnej študentke, ktorá si začne so studentom a v skutočnosti nevie kto to je 2* ()

coco.brice odpad!

všechny recenze uživatele

děsivé béčko...padouch tu má vystupovat jak muž dvou tváří a prohnaný zločinec a deviant ,tady však vystupuje jako idiot co by nepřepadl ani chráněnou dílnu....jeho partnerka coby femme fatale ve filmu vybírá šaty na svatbu a nebo spí...a detektiv je na tolik lstivý,že padoucha vypátrá dle IP adresy a pak jako vrchol všeho objeví rafinovaně ukrytou bouchačku ...a víte kde jí ten geniální uchyl ukryl?no to by Vás nenapadlo...vyřízl si na ní v knize otvor...:-)!:-)))ještě že FBI má ve svýchá řadách takové filuty:-)... ()

Reklama

Reklama