Reklama

Reklama

Série(13) / Epizody(130)

Obsahy(1)

Andrew Zimmern je kuchař, který si získal uznání nejenom svým vařením, ale také psaním knih o jídle. V pořadu Podivná jídla se Andrew s otevřenou myslí, silným žaludkem a zdravou chutí k jídlu vydává na poznávací cestu, během které objeví a divákům představí pochoutky z různých koutů světa. Na svých dřívějších cestách dospěl k názoru, že nejlepší způsob, jak pochopit kulturu každé země, je zjistit, jaké tradiční jídlo místní obyvatele živí po celá staletí. Ochutná například jehněčí oči, uvařená kravská kopyta, usmažené cvrčky, kaši ze šneků a dokonce také čumák losa v rosolu. Cestování s Andrewem neznamená jen vidět krásnou krajinu, ale také poznat místní kulinářské tradice a to nám zaručeně rozšíří obzory a dodá odvahu namísto známých chutí smaženého sýra a hamburgerů okusit chutě a vůně celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Američan Andrew Zimmern, u nás v podstatě neznámá postavička, se může pochlubit velmi zajímavým osobním životem, to on je zde to nejbizarnější, když se dokázal vydrápat zpět mezi normální lidi a z drogově závislého bezdomovce, zloděje a alkoholika stal uznávaným kuchařem, gastronomickým odborníkem a spisovatelem.. Jistě se zákonitě nabízí srovnání s velmi obsahově blízkým pořadem S Kuchařem kolem světa, když nakonec se jedná o dost jiné záležitosti, protože Zimmern je skutečně odborník na slovo vzatý, což sympaťák Fred Chesneau zase vynahrazuje svým až infantilním nadšením, a často se věnuje i historii a sociální situaci dané země či regionu, čímž vlastně mnohé objasňuje i nezasvěcenému divákovi.. A že se občas na některé žvance tváří jako idiot, co ho zrovna bodla včela ?? To jen vítám, uctivost neuctivost.. Děláme to všichni..;) ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shnilé maso s vejci hmm...Ještě že to vejce trochu mírní. Jehněčí ucho a hlava s líčkem.Oční bulva? Proč ne! Žádná slova to nemohou popsat - vynikající. V takových chvílích nemám slov. Miluju rybí hlavy. Když chcete k jídlu něco ujetého, běžte na pobřeží. Skvělý holubí koláč! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Skutečně často bizarní jídla, někdy až člověk žasne, co lidi skutečně dokážou sníst - o to větší úcta k Zimmernovi, že to také dokázal pozřít. Navíc je to zajímavý průvodce zapadlými kouty Ameriky. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za díly z Londýna (fish&chips), Edinburghu (whisky), Dublinu (Guinness) a Prahy (Roman Vaněk? Really?). Každá kuchyně má to svý, na tomhle pořadu se mi líbí, že i když jím provází Amík (tedy zástupce země, co dala světu na poli jídla... no krom burgerů asi nic), tak nic neuráží ani neshazuje, ale celkem vtipnou a zajímavou formou ukazuje, co kterou danou zemi definuje ohledně jídla. ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

Opět a zas musím vyzdvihnout pestrost oproti české "tuctovosti" všeobecně v nejrůznějších krajích-nakonec svým způsobem je jedlé všechno, tak nezbývá než někdy vyzkoušet)např.Guatemalskou výraznou stravu potomků Mayů,plnou šťavnatých vnitřností převážně zapasovaných do všemožných,krásně zbarvených omáček s čerstvým kořením i zeleninou alá Kvalita jest obyčejná poctivost!!!!! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Bizardné jedlá určite nenudia, ale mám veľkú výhradu k Andrewovi Zommernovi. Všetko mu chutí, na všetko povie, že je to dobré, ešte aj na skazené mäso. Potom to nemá žiadnu váhu a je v podstate fuk, čo povie. Čo sa týka jedál, 90% by som si ani nedal do úst, nie to, že ešte prehltol. :-) ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Hmmmm...takovej pořad už jsem dávno chtěl vidět..a heleme se! On existuje :)) Andrew Zimmern řere v různých koutech světa místní speciality a někdy jsou to opravdu šílený žvance. Ale nezajímalo by vás jak chutná takovej losí čumák? Rozhodně zajímavý.. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Vždycky rád ochutnám něco co jsem jaktěživ nejedl, rozšiřuju chuťové zážitky o různé nové úlety. Takže do mnou ochutnaného repertoáru zapadají pro některé bizardnosti či atypické věci typu bóbika, žabí stehýnka, žraločí maso, štír, humr, holubí maso, cvrčci, mouční červi, švábi nebo kupříkladu klokaní maso. Popravy zvířat vidět nemusím, natož je provádět... ale pořád je to "jenom maso" takže jde spíš o překonání sebe samého a ztratit předsudky. A přesně toto ukazuje tento pořad poměrně poutavou formou. Takže přímo nabádá k výletu za exotiše potravou... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

USA jsou díky přistěhovalcům gastronomicky nesmírně pestrá země (zvláštní oblasti, podivuhodné kombinace, nevšední jídla). Zblajznout se dá vlastně (téměř) cokoliv :) . 73%. ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad mám moc ráda. A to i přesto, že Andrew Zimmern rozhodně není žádný velký sympaťák... Není to jen o jídle, ale hlavně o různých zemích, místech a lidech, kteří je obývají. 75 % ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Vtipné, zajímavé, jen velmi málokdy nechutné. Andrew občas nepokrytě žere jako Fantoci v léčebně a občas u toho vypadá jako blbec. :-) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

epizod tohoto pořadu už jsem v minulosti viděla spoustu a vždy mě fascinovalo s jakou chutí Andy ty blivajzy jedl.Chápu že některé potvory musí domorodci jíst protože zkrátka nic jiného nemají.A proto sleduji s nevolí že se v našich končinách  začínají prosazovat švábi a červi když to máme od pradávna naštelované na pořádné vepřové ,hovězí a kuřecinu a ryby. ()

čenda 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě dostaly ty shnilý rybí hlavy kdesi na Aljašce, to byla fakt chuťovka. Ale jinak je to zajímavý seriál, třeba jak si amíci pochutnávali na naší tlačence a jitrnicích až se jim dělaly boule za ušima ... ()

Zeldur 

všechny recenze uživatele

Jeden by nevěřil, co vše se dá sníst. Andrew Zimmern se zhostil, a to doslova, tohoto úkolu a po celém světě ochutnává ta nejbizarnější možná jídla. Velmi povedený a zábavný pořad. ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Je libo kozí hlavu v polévce? Na slunci pár dnů odstátý ovčí mozek? No...vzpomenu si na hlášku komisaře Chimanského: ,,dal bych si roštěnou a brambory...,, ()

Ikewoo 

všechny recenze uživatele

Hodně autentický pořad o zvláštních jídlech ve světě. Ale autentický je i v Zimmernovi, coby prototypu nabubřelého žrouta, který jede sežrat pásovce, protože toho ještě nikdy nejedl, apod. Vlastně nevím, jestli ty pořady byly spíš zábavné nebo pobuřující, ale nějak to bylo zajímavé nahlížet do domorodých kuchyní na Aljašce, v Mexiku nebo v Maroku. Vlastně by mě moc zajímalo, co si ti různí místní po natáčení o tomhle týpkovi mysleli (a někdy to je podobně jako tento komentář opravdu víc o Zimmernovi než o jídle). ()

Reklama

Reklama