Reklama

Reklama

VOD (1)

Kněz se vypraví do norrlandských lesů, aby zjistil pravdu o záhadné smrti svého otce. Jeho laskavá víra při tom ale dostane těžkou ránu. (Netflix)

Recenze (10)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nemám veľmi rád tento typ hororov, pretože väčšinou mi skazia náladu a potom celý večer nadávam na cirkev (najmä keď sa jedná o problematiku pedofilných kňazov). Ani tento kúsok nie je žiadna výnimka, pretože ma chvíľami vytáčal podobne ako Camp Hope, aj keď je neporovnateľne lepší. Navyše v ňom bolo množstvo náboženských žvástov, ktorým by som rozumel jedine vtedy, keby som bol kresťan, a to nie som. Divný film, ktorý mal kvalitnú kameru a atmosféru, ale napriek tomu som z neho nemal nejaký silný zážitok a už sa k nemu asi nevrátim. Strašidielka boli pekné, lenže hluché miesta, žalmy a celý ten bordel okolo toho ma skoro zabili. Chválim jedine záverečnú kázeň, tá bola dobrá... a pravdivá. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ku*evsky silný, vážny, snaživý a miestami aj desivý horor, obozretne premiešavaný depresívnou drámou (s označením sci-fi si niekto asi robil prdel). Parádne natočené, atmosférické, obsahovo idúce pod povrch a tvrdo drtiace diváka. Decká to ale nepoberú a nábožensky založené osoby môžu ostať otrasené;) Skvelý film; zúfalo nedocenený a prehliadaný – tentoraz výnimočne nemyslím len na csfd ale bohužiaľ všeobecne. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Jako tak zmatený horor jsem už dlouho neviděl. Přitom zápletka je tak prostinká, že by nevystačila ani na dvacetiminutový díl Krajních mezí. Proto se tady pořád dokola opakují stejné záběry, časem i lekačky, přitom to vůbec nedrží pohromadě... Jen úvodní seznámení s hlavní postavou zabere skoro třetinu filmu! Některé vize ani nejsou vysvětleny. Kamera dobrá pro bolení hlavy. Ani tradiční severská mystická krajina tady "nehraje". Časem ty pokusy o ohromné, ale ohromné tajuplno už vyznívají směšně, spíše jako parodie. Hlavně že tam pak máme zlostné kázání na závěr, jak je nutná láska, ale ne církev, to tím svým vnitřním rozporem taky pobaví. Ne, tohle je prostě blábol, co se snaží tvářit jako něco víc, ale není. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

No, to se velmi nepovedlo. Já jako ateista zde moc neuplatním svou nevíru, respektive naprosto nepochopím jakoukoliv zde míněnou víru. Bylo to divné a bylo toho dost . A navíc je to naprosto zapomenutelné. Za mě 35% ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Tento film ma prekvapil, slušne spracovaná večná polemika, potrebuje človek, ak verí v Boha, prostredníka? Teda cirkev? Film sa nebojí zabŕdnuť aj do citlivého problému pedofílie a chlípnosti časti kňažstva. Ale aj jednoduchý fanda hororu (ako ja) si príde na svoje. Vizuálne dobre odvedené dielko. Postavy sú presvedčivé. jediná hviezdička dole je za švédčinu. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zpočátku dobré lekačky, ale zde je velmi namístě příměr o obehraném vtipu, co už není vtipem. Prostě se to ohledí. Děj je statický, až nudný, fakta se objevují ve velmi pomalém sledu a jsou tak trochu odhadnutelná. Herci mi přišli příliš toporní. Mne osobně zaujala nejvíce Josefin Ljungman. 201303299101/9409 ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Celkom slušná Švédska prácička. Atmosféra filmu je príjemná. Aj keď občas trošku spomalila, ale to mi nevadilo. Od nudy ma držala zaujímavá téma. Thriller s prvkami horroru, ktorý múti vodu / víno v čašiach cirkvi. Vŕta sa jej v ranách, ktoré sa už storočia neúspešne snaží zaceliť. Horrory mám radšej jemnejšie, a tento bol hrozivý tak akurát. Herci boli do svojich rolí obsadení výstižne a hrali to veľmi dobre (s výnimkou malého blonďavého Henrika, ale od detí výkony nikdy nečakám). Najväčším negatívom tu bolo, že mi tie reči nie vždy dávali zmysel. Kto vie, či to bol zámer, alebo som mal zlé titulky (po švédsky neviem). Veľmi sa mi páčil koniec, ktorý povedal, čo chcel a pritom vlastne vôbec nenapadá veriacich ako takých, iba cirkev. Ako celok to zapôsobilo pozitívne. Jednu hviezdu dávam za odvahu serióznou snímkou vŕtať aj do takýchto reálnych problémov. 67% - 4* ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Sci-fi to opravdu není. Hororové prvky to má, masky / efekty jsou hezké, lekačky mě však nevyděsily a napětí / atmosféra moc nefungovaly. Přesto uznávám, že film má své poselství, má své kvality. Jen ne pro mě. Dvě hvězdy. ()

Charvy.666 

všechny recenze uživatele

Byl sem rozhodnut pro 3 hvězdy za poctivý ale průměrný horor o náboženství, což je pro mne vždy přidaná hodnota. Lekačky které fungují i bez volume na max(ale i takové tu jsou), slušná atmosféra. Ale konec mne natolik potěšil, což u některých kusů bývá někdy naopak, takže sem si dovolil jednu hvězdu přihodit, protože sem slyšel názor na církev, plně se shodující s tím mým... ()

Kanal 

všechny recenze uživatele

Věřím, že film bude většinou diváků zavrhován. Je pravda, že začátek mě moc nebavil. Film začíná lehce nabírat váhu s postupným odhalováním děje. Co se týče hororových scén, nemohu snímek úplně zavrhnout, několik scén bylo celkem povedených. Líbí se mi ale téma, o kterém film pojednává. Církev. Pedofílie a církev je celkem ožehavé téma jak nyní, tak v celé historii církve. Když slyším, nebo vidím něco takového ihned se mi otevírá kudla v kapse. Z tohoto a mnoha jiných důvodů absolutně souhlasím s finální filmovou myšlenkou, že člověk věřící v boha nemusí (nepotřebuje) věřit v církev. (40%) ()

Reklama

Reklama