Reklama

Reklama

Ústřední postavou tohoto akčního thrilleru je detektiv a soudní psycholog Alex Cross (Tyler Perry), jenž je známý z knižní série světových bestsellerů Jamese Pattersona. Tentokrát se vydá po stopě sériového vraha (Matthew Fox). Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho a Cross se ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností... Thriller Alex Cross je pokračováním filmové série, které předcházely snímky Jako Pavouk a Sběratel polibků. Příběh nás zavede do dob, kdy Alex Cross pracuje jako detektiv policejního oddělení v Detroitu společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem (Edward Burns) a vyšetřovatelkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Avšak Picassovým hlavním cílem je dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera (Jean Reno). Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné. Cross se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj nachystal tentokrát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych Pattersona považoval za nějakého echt dobrého pissálka. Filmy podle jeho knih vždy jednoznačně předčily předlohu. Nijak jsem k němu nikdy nepřilnul, ale teď je mi ho líto! Buď chytře investoval do Lehman Brothers či tutových a výnosných Madoffových fondů nebo ho asi manželka vykostila u rozvodu. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, že by dal souhlas k něčemu takovému! A tak tu máme po mladém Indiánovi Jonesovi a ještě mladším Sherlocku Holmesovi mladého Sašu Kříže a jeho trampoty před tím, než se stal uznávaným psychoanalytikem seriálových masounů u toho zkurveného Federálního úřadu, který mi, když zrovna nikdo nevraždí a nemá do čeho píchnout, brání svobodně "nakupovat" filmy. A je to docela xblití! Dozvěděl jsem se totiž, že než Saša začal Sbírat polibky a Vymetat pavučiny s charismatickou tváři Morgana Volnomuže, býval trapným, otylým negrem, který se na velké plátno dostal snad jen qůli tomu, že kdysi vyhrál v Sing Singu celoblokové kolo soutěže v maňáskovém divadle! A to pouze proto, že předtím zaříz toho favorizovaného Jamajčana, proti jehož jehlami propíchanému kašpárkovi by absolutně neměl šanci. Co na tom, že se nějakým zázrakem povedlo k němu dostat pár profláklých xichtů a ten Ztracený pán je opravdu vynikající psychouš, když scénář stojí za vyližprdel a do hlavní role se prokouřil zneuznaný stand-up komik, protože už měl dost toho, když po něm znechucené obecenstvo házelo shnilá rajčata a plivníky těsně před vylíhnutím. Lapidárně shrnuto, kdyby se pomátl Jeffery Deaver, najal si jako scénaristu Marlona Wayanse a v takto vzniklé velesračce by hrál Lincolna Rhyma Rob Scheider, vyšlo by to nastejno. ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Idris Elba urobil jedno z najlepších rozhodnutí svojej kariéry, že z toho včas vycúval. Po prvých desiatich minútach je jasné, ako je to strašne zrežírované - bez najmenšieho citu pre atmosféru, tempo, čokoľvek. Kamera taká amatérska, že sa to už nevidí ani v nemeckých seriáloch. Po dvadsiatich minútach je evidentné zacielenie na Perryho cieľové publikum, t.j. černochov schopných baviť sa na Madea shitoch. Herecké výkony idú do riti vrátane hlavnej transky a Foxa, ktorý sa síce snaží, ale čoskoro z neho začne byť iba retardovane bláboliaci klaun. Po polhodine sa to už načisto zmení na nechcenú sebaparódiu - nič smiešnejšie ako Perryho vážne profilovanie psychopata ste tento rok nevideli. Bohužiaľ, tá srandovnosť tomu tiež dlho nevydrží, zhruba od chvíle, keď hrdina odpíli hlaveň z pumpovacej brokovnice (???), je to už len otravne debilné. Finále strašné, rozuzlenie nedáva vôbec žiadny zmysel. Prehrávajúci vyžratý Reno je už len jedno jadierko na obrovskej kope sračiek. Vráťte nám Morgana Freemana. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $25,888,412Tržby Celosvetovo $34,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,866,084 //počet predaných kusov 93,962Tržby za predaj DVD v USA $12,629,851 //počet predaných kusov 838,042║ Matthew Fox na nespoznanie vychudnutý, otras, no príbeh sa snaží aj byť ako tak zaujímavý ale Tyler Perry to nedokáže utiahnúť v danej úlohe skôr prehráva, miestami dosť mdlé, akcia ako tak újde /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Alex Cross bol skvelý v Zberateľovi bozkov. Už menej skvelý bol v Ako pavúk. Vo Vražednej hre je ÚPLNE zlý. Tyler Perry bol zaujímavou hereckou voľbou, pretože komiic vo vážnych rolách zvyknú byť bravúrni (Jim Carrey - Muž na Mesiaci). Ale nakoniec to dopadlo dosť biedne. Vlastne je to asi prvý prípad, na ktorý si paletám, kedy je komik v dramatickej úlohe zlý. A Jean Reno? Slabý ako slabá káva. Ako-tak poteší snáď len Matthew Fox v úlohe vychudnutého magora; aj uňho je to však dosť značná nuda. Scenár je nezáživný a o ničom. Škoda, Alex Cross je výborná literárna postava (trocha ako Jack Reacher v tom zmysle, že je veľmi dobre napísaná a chytľavá). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Myslíš, že ho oblafneš? Řekne ti ze sta metrů, kdo měl k snídani míchaný vejce." Dokud byl Dr. Cross neomylný, tak mě to docela bavilo. Jakmile se však začal s Picassem trumfovat v tom, kdo má většího ptáka, tak to začalo být celkem nudné. A dopadení padoucha, jehož totožnost snad ani nelze neodhalit, bylo vyloženě trapné. Nicméně narážky na to, že se Picasso trestá za neúspěch paralyzérem do koulí, mě dost bavily a policejní golf s tělem chemika byl vynikající. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu jsem trpěla předsudkem, že by tento film měl být kvalitní, asi kvůli Sběrateli polibků, o to víc mě potom zaskočilo, jaký je to blábol. Ovšem pozitivum jsem si našla v tom, že s touto vizáží je Matthew Fox konečně přitažlivý. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Uber-nigga-shit, ve kterým se Tyler Perry snaží o seriózní herectví. Což je zhruba stejně úchvatné jako Foxovo koulení očí, znázorňující jeho mentálně vyšinutý stav. Vlastně ani nevím, co jsem čekal. Cohenův poslední koukatelnej film je Rychle a zběsile, přičemž Alex Cross jasně ukazuje, že aktuálně tenhle stárnoucí plešoun nezvládne ani základní úkony jako vedení herců a gradace akční scény. Něco tak směšného jako finální souboj, v němž by podobně obézní fízl dostal nakládačku, že by se z ní vzpamatovával ještě druhé vánoce, jste neviděli. A neuvidíte do dalšího Cohenova fláku. DODATEK: Další potrvzení pravidla, že filmy s Edou Burnsem jsou vždy akorát sračky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tyler Perry svoju hviezdnu kariéru neodštartoval, skôr by som povedal, že pochoval značku a sériu, ktorá niesla meno detektíva Alex Cross. Nahradiť pána Freemana práve ním bol zúfalý čin, ale nakoniec Rob Cohen je rutinér od špiku kosti, takže si myslím, že jedinou podmienkou pre obsadenie herca do hlavnej úlohy bola správna farba kože. Každopádne je to škoda, pretože postava tohto (pôvodne) charizmatického detektíva mala naozaj čo ponúknuť, ale k tomu bolo za potreby mať dobrú predlohu a s tou ako zisťujem nemá pôvodný spisovateľ takmer nič spoločné. Film totiž postráda takmer všetko. Našťastie na ostatných hercov sa dalo ako-tak pozerať, akcia nebola zlá, ale chýbalo napätie, atmosféra a nejaký poriadny príbeh, zvrat, rozuzlenie, niečo, čo by diváka prekvapilo. Lebo inak je to celé len klišé a zas len klišé a v dialógoch zas fráza za frázou. 45%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kriminálka, která zamrzla někde mezi tvorbou počátku 90. let a tím nej(pod)průměrnějším dílem nej(pod)průměrnějšího televizního seriálu. Dílko, na kterém se můžete učit, jak nemá vypadat film, a to nejděsivější utrpení pro ty, kteří od něčeho, co se promítá v kině, očekávají alespoň slušný příběh, nebo hezkou audiovizuální stránku, nebo dobré obsazení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Inteligentní psycholog Alex Cross je zpátky. A nehraje ho Morgan Freeman. Bohužel. Z přemýšlivého detektiva je unuděný tuctový chlapík s pupkem, který ví i to, co neví scénárista. Přijde na místo činu a hned tuší, co za mordem stálo, jakou barvu trenek vrah nosí a kdy naposledy měla oběť orgasmus. Sorry, ale rozbor vraha z několikavteřinového pohledu na mrtvolu mohl na diváka fungovat možná v roce 1994, ale dnes už to ani úsměvné není. Celý tenhle zbytečný kousek působí dojmem, jako by se většina tvůrců nudila a pro výsledek neudělala nic navíc. Prostě to nějak splácneme, naznačíme, s kým má divák tu čest (mnozí pamatují, že tu byla solidní detektivka + už méně solidní pokračování s Morganem Freemanem a že knižní předloha má slušnou základnu čtenářů), sebereme honorář a půjdeme zprznit další filmovou látku. Rob Cohen už dávno neplatí za alespoň průměrného rutinéra, jeho Stealth a třetí Mumie dopadly bídně, tady jsme v podobných číslech. Postavy nikoho nezajímají, zápletka a rutinní dialogy zrovna tak, akce je bez invence. A navrch oplácaný Jean Reno začíná platit za unaveného plátce nájmu. Když na scénu (do arény) vstoupí hlavní záporák, máme se začít děsit jeho pošahanosti. To se neděje. Radost na tváři se nám vkrade až po sto minutách, kdy vyběhnou závěrečné titulky. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tyler Perry a Rob Cohen se hledali tak dlouho, až se našli. Jeden je totální herecký dřevo, který je bez dámských šatů ještě víc trapnější než s nimi a ten druhý už spadnul do tak špatného režisérského podprůměru, až mi je ho skoro líto. Oba ale neumějí zhola nic. Přiblbý scénář, nulové napětí, nechtěně vtipný Jean Reno...prostě všechno špatně. I ten Matthew Fox, který se jako jediný evidentně snaží, je zde ale díky stupidně napsané postavě chvilkama k smíchu. Tohle je vražedný film a ne vražedná hra. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je tu Rob Cohen, čo točil Denné svetlo, Dračie srdce alebo Rýchlo a zbesilo a xXx. Priznám sa, že som to čakal nabušenejšie, ale aj tak má film svoje dobré a horšie miesta spôsobené predovšetkým režijnou nevyrovnanosťou. Kto má rád rýchlejšie tempo príbehu asi neocení pasáže osobných životov postáv, ale nie sú na škodu a pre celkovo výborný dojem robia veľmi dôležité vyfarbenie príbehu, ktorý navyše nie je vôbec hlúpy. Matthew Fox bol ako psychopatický zabijak maximálnym ťahúňom. Príbeh svižne ubieha, všetko dokresľuje parádny soundtrack a finálny súboj bol ukážkou perfektnej choreografie. A nakoniec, čo ma na filme trochu zamrzelo, bola trochu nedoriešená minulosť psychopatického vraha. Neviem prečo má tento film tak zlé hodnotenie od niektorých užívateľov. Mne sa to páčilo a myslím že to bola veľmi podarená kriminálka. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak reagoval můj kamarád, když dorazil na Anděla a my ho s =woodym= lanařili do kina. "Já toho mám teď hodně zkouknutýho, kluci" varoval nás. "Neboj, tohle jsi určitě ještě neviděl" vrtal jsem do něj netušíc, jakou nadčasovou pravdu mám, protože tohle, tohle vážně nikdo z nás ještě neviděl, a to už máme prosím pěkně film za sebou... Tuhle jsem u snídaně sledoval předpověď počasí, kde hlásili hustou vánici po celém našem území již od dopoledních hodin a soused si přitom vesele odhrnoval sníh před barákem. Ani to mi však zpětně v porovnání s Cohenovou srajdou nepřišlo tak zbytečné. Když vezmu v potaz bonusové disciplíny, jakými jsou bravurní překlad názvu, neméně výsostný výkon Jeana, který snad už dočista zapomněl na to, že film by krom jeho peněženky měl přinést něco i divákům, a v neposlední řadě brilantně zvládnuté akční scény, při niž jsem sahal do batohu pro Kinedryl, může být celá tahle Vražedná hra ráda, že jsem ji za ty hříšné prachy dohrál až do konce. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Osobne ani omylom netuším, prečo dávam najnovšiemu až 2*, ale akosi ma to nižšie nepustí. Film s tak neoblomne tupým scenárom som naposledy videl asi pre dvoma-tromi mesiacmi a bol to Schumacherov Krvavý potok. Cohen, Moss a Williamsonová by sa mali hanbiť za to, aké monštrum stvorili, a to nielen z filmu, ale aj zo samotného Matthewa Foxa, ktorý je tu narozdiel od Nezvestných či Uhla pohľadu (kde bol mimochodom taktiež výborný) nechutne chudý a vôbec, vyzerá, akoby ho aspoň rok mučili a držali v podzemí takmer bez jedla. Zato Jean Reno pekne krásne pribral a stáva sa novým Gérardom Depardieuom (pravdepodobne ho museli Francúzi po tom, čo sa s G.D. stal rusomil, niekým rýchlo nahradiť), a tiež kandidátom na najohavnejšiu celebritu roka. Že Tyler Perry príliš talentu nepredvádza, netreba ani spomínať, rovnako ako ďalší herci z nulovým potenciálom pozdvihnúť kvalitu snímku (Edward Burns a spol.). "Sečteno a podtrženo" - my sme to videli za vás a vravíme vám, vy si pozrite niečo lepšie. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Matthew Fox se sice znaží, ale co je to platný, když scénář je tak debilní, že by mohl konkurovat mistrovi sraček Uwe Bollovi. Hudba ujde. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jeana Rena jsem málem nepoznal a musel jsem si v titulcích ověřit, že to byl skutečně on. Matthew Fox na sobě neuvěřitelným způsobem fyzicky zamakal, zhubnul a je vysekaný na kost a záporák v jeho podání vypadá jako "pořádnej psychouš", ale to je asi jediná věc, která se dá na tomhle snímku vyzdvihnout. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Divím se, že tento film je promítán v kinech, i v našich. Nudný snímek, který je opravdu zbytečný a nepřinese vůbec nic nového. Není to úplný brak, ale moc daleko to k tomu nemá. Příběh je nezáživný, nevýrazný, nedořešený. Hlavní záporák celkem ujde, ale jeho postavení, jeho postava je divná, nedořešená. Akční scény - těch moc není, hlavně poslední slabá dvacetimonutovka je akčnější - zde už je akce lépe spracována. Uprostřed filmu menší výbuch, který je dobře zrežírován. Hlavní vyšetřovatelská dvojice policistů Tyler Perry a Edward Burns - ti dva se celkem povedly. Mají dobré hlášky mezi sebou. To je vše ke kladům. A upozornuji, že tyto klady, které jsem vyjmenoval jsou těžce vydřené. Zbytek filmu o ničem. Strašná nuda, divné prostředí, nulová zápletka a několik neodpustitelných chyb, kdy hrdina řekne a je to takhle a je to vyřešeno. Strašné. Hudba od Johna Debneyho se zcela vůbec nevydařila - nevýrazná a po většinu času ve filmu vůbec nebyla. Konec trochu lepší, akčnější. Herekcé obsazení nic extra, krom hlavních dvou hrdinů o kterých jsem již psal. Jean Reno nevýrazný, divnou roli měl a na konci filmu byl docela trapný. Ve výsledku výrazně podprůměrný a odfláknutý film. Celkově hodnotím na 32% = ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Návrat akčního specialisty Roba Cohena v podobě předkrmu před Xanderem Cagem s názvem, který spíše evokuje dobře udělaný televizní seriál. Černé pátrací eso, detroitský detektiv Alex Cross s geniální dedukcí, má nový případ a je nejtěžší v jeho kariéře. Šílený psychopatický profesionální zabiják s asketickou vizáží (Matthew Fox nápadně připomínal herce Eliase Kotease) nezastavující se před ničím se stane jeho noční můrou. Režisér právě odstartoval vražednou hru mezi Tylerem Perrym a Matthewem Foxem. Přiznám se, že jsem to čekal nabušenější, ale i tak má film svoje dobrá a horší místa způsobená především režijní nevyrovnaností. Nezřídka zpočátku film osciloval mezi krimi seriálem běžícím každé odpoledne v televizi a akčním spektáklem pro velká plátna, kterým se nakonec u nás vyhnul. Rušivá seriálová dikce se ve druhé polovině z velké části odbourala. Matthew Fox byl jako laskominový zabiják maximálním tahounem a nepříliš známý afroamerický herec Tyler Perry to měl proti němu opravdu hodně těžké a pochopitelně zůstal značně v jeho stínu, tak jako většina hereckého osazenstva čítající jména jako Edward Burns, Rachel Nichols, Carmen Ejogo nebo John C.McGinley. Sice se všichni snažili, ale když na scéně nebyl Fox, hrozila nuda. Nejhůře z hereckého hlediska dopadl Jean Reno, který hrál otřesně a naprosto se do filmu nehodil. Závěrečná scéna s ním hodně kazila dojem sympaticky a dynamicky rozbrusleného filmu s kvalitní a nepřehnanou akcí. Akorát když budu třískat někomu vší silou hlavou o železné zábradlí, jistě dotyčný nebude v pohodě, tak jako tady. Nebyla nouze o množství překvapivých dějových vychytávek a kamerových kejklí. Rob Cohen se nevrátil ve vrcholné formě. Ostatně tu už několik let nemá, ale přišel s akčním filmem, který relativně zabaví. 70% ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Žádná atmosféra, žádný emoce, žádný herecký výkony (až na Jacka ze Ztracených, kterýmu ten návrat z ostrova fakt zamotal kebuli), mentální dialogy a zkurvenej potenciál. Nejvíc mě bavilo, jak režisér dokonale zvládnul ukázat Crossův šestý smysl - řídil se heslem "prostě a jednoduše": Kde si myslíš, že asi je? Cross zamyšleně: Ve vlaku! WTF!!! Jak na to doprdele uprostřed města tak zčistajasna přišel? Intuice? To snad každej vrah jezdí ČD? Kvůli cenám? To by nevysvětlil ani všeprezident Zeman ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak to pardon, ale tohle je naprosto unikátní snímek! Tolik napětí, akce a nepředvídatelnosti jsem dlouho nikde neviděla; a ještě navíc silné emoce, které mě donutily plakat. Tyler Perry a Matthew Fox byli vynikající a předvedli bezkonkurenční herecké výkony. Celý děj je poskládán velmi zajímavě a tak, že rozhodně nenudí. V tomto filmu je opravdu vše! Je to sice spíše pro chlapi, ale mě to celkem překvapilo a mile potěšilo. Mohu pouze doporučit a zděsit se nad zdejším hodnocením. ()

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Reklama

Reklama