Reklama

Reklama

Krtkova dobrodružství

(seriál)

Obsahy(1)

Od dob, kdy „krtek ke kalhotkám přišel“, uplynula už pěkná řádka let. Přesto tenhle nestárnoucí hrdina dál baví nové a nové generace dětí. Snad proto, že má dobré srdce a věčně udivené oči. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (88)

Gig 

všechny recenze uživatele

Češi byli vždy mistry kresleného filmu pro děti. A hlavně byli a jsou mistry večerníčků. Tento pojem nezná žádná země. Umíme vyrábět krátké příběhy, většinou pár minutové, pro ty nejmenší než půjdou spát. Naši hrdinové nemusí po sobě střílet, nemusí skákat ze skály, podrážet si židle, nemusí téct krev, nemusí se bít. Naši hrdinové jsou milí, dokonce nemusí ani mluvit. Příkladem takových večerníčků je Jája a Pája, Králici z klobouku, Pat a Mat, ale taky jedna z prvních postaviček pro děti - krteček. Jeho příhody, milost, radost mu může závidět i americký vrstevník Mickey Mouse. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Je to docela nostalgie a teď je pro mě ten seriál je prostě špatný. Krtek a kalhoty je ještě v pohodě a jeden díl mám v sobě dost zafixovaný ale ostatní díly (Krtek v Zoo, atd.) jsou velmi špatné a někdy i docela zvláštní. Například hudba je dost psycho a dabing krtka jsou jen výkřiky malých dětí. Díl krtek ve snu je suverénně nejpitomější věc na celém seriálu, díl který pochopí půl procenta dětí na světě. Takže proto 1 hvězda. Vím že je to pro všechny nostalgie, ale 90 procent tomuhle shitu je ostuda dát, zvlášť když svým hodnocením překonává milionkrát lepší seriály. (Teorie velkého třesku, Grimm, Akta X atd.) Pro mě nezajímavý český seriál. ()

Holusacek 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl dítě tak jasných pět hvězd.Hodnotím všk čas přítomný a na tomhle nic zvláštně dobrého nevidím.=15% ()

ElisD 

všechny recenze uživatele

První věc, co byl můj prcek ochotný a nadšený sledovat. Už mi referuje (např. díl auta: hajííí, ajto, ...) a opakuje po krtečkovi pápá a když pláče... na Krtkovi je z pohledu dospělého nejkrásnější sledovat své dítě... A animace jasná, čistá, pro malé děti přehledná. Podle mě geniální počin pro dítě. To, že dospělého jen tak nedojme, mi přijde absolutně nepodstatné, film je pro děti a jeho cílem není uspokojit všechny za každou cenu. pro dospělé krom krásné ilustrace v krtečkovi nic není a tím se dílo vymyká, podle mě správně. je to něco jen a jen pro děti, z lásky k nim. ()

tyzmrde 

všechny recenze uživatele

Jako dítě bych dal 5* ale dnes by to asi bylo za 3* a myslím si že i tento seriál budou sledovat i naše děti... stejně musím dát 5* bo to je určeno pro děti ()

Jenn 

všechny recenze uživatele

lidi rikaj detstvi, ale ja sem dospela a sleduju krtecka porad.. protoze si rada to detstvi pripomenu ❤️ ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 6/10. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Krtecek je spis pro ty nejmensi a ja uz dorost do poradne vysky ;-). Je to pohadka opravdu jen pro deti, zadni bratka pro dospele tam nejsou. Jasna 3* ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Krtek je přímo fenomén s velkým F. Člověk se nad ním pozastaví i v dospělém věku a stále mu krtek přijde roztomilý. ()

Rhea 

všechny recenze uživatele

Krtečka jsem nikdy neměla ráda. Pamatuji si, jak mě babička s nadšením volala k televizi, když ho vysílali, a pak se s nemenším nadšením dívala vedle mě na pohovce, zatímco já jsem se modlila za brzký konec. Ta postavička mě odjakživa hrozně iritovala, ani jako 3leté dítě mě to neoslovilo. Nelíbila se mi animace, nelíbily se mi zvuky, nelíbily se mi ty příběhy. Uteklo dost vody a Krtek se mi dostal znovu do života. Tchýně Krtka miluje, a tak dcerku zásobuje různorodým artiklem s motivem Krtka, samozřejmě došlo i na DVD. No tak jsme to pustili a ja se dívala taky... Krteček a kalhotky je ještě celkem milý, ale zbytek nestojí za řeč a čím novější, tím horší. Co mi tam vadí asi úplně nejvíc, a to jsem jako dítě nevnímala, je skutečnost, že Krtek s kamarady v podstatě můžou spáchat jakoukoliv špatnost, ale protože jsou to jako malá a bezbranná zvířátka, tak jsou vždy v právu a pyká protistrana. V podstatě to ukazuje, že když jsi v té správné škatulce, tak ti všechno projde. Například vrcholem je příběh o paraplíčku, kdy Krtek ukradne meloun, ukradeným nožem ho naporcuje, pak ho s kamarády sní, a když je začne honit majitel melounu, hází mu slupky pod nohy a střílí na něj pecky. Nakonec chudák podnikatel přijde o všechno, protože přijde bouřka a vítr ho na vozíku s melouny odvane až do nějakého rybníka, pohádka končí zlomyslným smíchem všech zvířátek. To je teda pěkná moralita. Krteček ve městě zase beztrestně nechá popadat lidi v metru, když zastaví schody, a poničí velké množství vozů, když jim do výfuků nacpe buřty. On a jeho kumpáni jsou jen obyčejní vandalové, ale je to podáno tak, jakože vlastně dělají dobře a měli bychom být na jejich straně. A tak by se dalo pokračovat dost dlouho... Takže Krteček? Ne, děkuji. ()

Orbitus 

všechny recenze uživatele

Tradiční česká klasika Zdeňka Millera na které vyrůstalo mnoho generací dětí včetně mně. Krtkova dobrodružství ať už ve filmové nebo knižní podobě pro mně byly vždy naprosto dokonalé. Škoda, že jeho vlastní děti se k odkazu svého otce chovají tak jak můžeme v dnešní době vidět. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Na svém malém synovi vidím, že Krteček je prostě nádherně nadčasový. Milují ho všechny děti a na rozdíl od různých násilnických (hlavně japonských) seriálů si vystačí se svým vtipem, laskavostí a občas s malou pomocí přátel či techniky. Za to, jak nenásilnou forou dokáže děti zaujmout, vtáhnout je do děje a poučit je o dobru a zlu, ho osobně považuji za nejlepši kreslený seriál všech dob ()

Reklama

Reklama