Reklama

Reklama

Maskovaný vrah je polomrtvý odvezen lidmi ze své organizace do tajné nemocnice, kde mu je implantován obličej a zotavuje se ze svých zranění. Poté může pokračovat ve svém řádění a pomstít se těm, kteří ho málem připravili o život... Chromeskull, zabiják s chromovou maskou, je odvezen svou organizací do tajné nemocnice, kde mu je implantován obličej a zotavuje se ze svých zranění. Jeho poskok Preston zatím chytí slečnu, která mu zranění způsobila, a zabije ji. Se zavražděnou dívkou byl i mladík jménem Tommy, kterého chce organizace také zabít.
Po třech měsících se Chromeskull opět postaví na nohy a jeho podřízení pro něj mají novou zábavu. Je to mladá dívka jménem Jessica, která je na očním spolu se svou matkou. Má před operací očí a špatně vidí. Chromeskull si pro ni přijde a při tom zabije i její kamarádku. Na místo činu přijedou policisté, kteří vyšetřují oba případy zavražděných dívek. Tommy se mezitím dostane ke své přítelkyni, kam přijde i Chromeskull a jeho přítelkyni zabije. Tommy si mezi tím odskočí ven, tam ho chytnou policisté a odvezou ho na policejní stanici, kde ho vyslechnou. Mezitím si Preston vyrábí nástroje na mučení a vyhrožuje Jessice...
Jessice se podaří vysvobodit a zavolá své matce. Stále však je v uzavřené továrně, odkud se dostat nemůže. Matka zburcuje policii. Mezitím pomocník Chromeskulla Preston zabije policistku, která se vydala pátrat poblíž jejich úkrytu. Preston se pak vydá na policejní stanici a chytí Tommyho.
Policie pošle další kolegy k místu, kde se ztratila pátrající policistka. Mezitím Preston dovleče Tomyho do skrýše. Chromeskull Prestonovi sdělí, že už ho v rámci organizace nepotřebuje. To se Prestonovi nelíbí...
Tommymu a Jessice se podaří vysvobodit. Tommy jí řekne, že Chromeskull zabíjí holky a natáčí si to. Pak zavolá na policii a ta se ho snaží vystopovat podle mobilu. Mezitím se Preston oholí dohola, protože chce být jako Chromeskull, a také si nechá vytetovat lebku na břicho. Dva policisté zatím dorazí ke skrýši, kde objeví auto kolegyně. Zavolají posily a rozhodnou se pátrat dál... (TV Prima)

(více)

Recenze (61)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zrovna Laid to Rest byl film, u nějž bych pokračování v odsuzovaném stylu "more of the same" celkem uvítal. Slasher, v němž hrdinka pobíhá po odlehlém městečku a pronásleduje ji cool maskovaný vrah. Plus špičkové gore. Tohle může fungovat v podstatě donekonečna, navzdory mdlé režii. Ale co čert nechtěl, tvůrci Laid to Rest divákům v sequelu nechtěli nabídnout pouhý xerox jedničky, takže zde máme šanci nahlédnout i do zákulisí vraždění - tzn. dozvíme se, jak probíhá příprava na akci, kdo všechno s hlavním ChromeSkullem spolupracuje apod. A docela velká část stopáže je věnována i policejnímu pátrání. Důsledkem tohoto na pořádnou akci dojde až v závěrečné třetině - a je opět celkem masakrózní, nicméně ta předchozí unylá hodina to táhne dolů. No a fakt, že zapadlé městečko bylo vystřídáno jakýmsi ošklivým továrním skladem, taky nepovažuju za plus. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,...ALE UDĚLÁ TI ODPORNÉ VĚCI. VÍŠ? ZATRACENĚ ODPORNÉ VĚCI. HROZNĚ, HROZNĚ ODPORNÉ VĚCI. I MĚ SE Z NICH DĚLÁ ZLE“....... /// Na počátku mě napadá.... neměl jsem se nejdřív podívat na jedničku? Na konci (kecám, bylo to mnohem dřív!) odpověď znám (neřešte to!). To, proč holka s mobilem za 10 litrů leží (mrtvá) v levným motelu se za chvilku vyřeší taky (skoro) samo. Ženských – jako materiálu – je na světě prostě dost. A můžou bejt tvrďačky jaký chtěj, když se na scéně objeví uchylák v masce, s nožem (asi dárek...) od Johna Ramba – vyměknou. Za chvíli z nich chčije krev a ... – má smysl něco dodávat? Béčkově jednoduchej příběh, v němž sebemenší komplikace znamená smrt scénáristy. Zábavný věci? Nože + práce s nimi a Einsteini převlečení do policejních uniforem. Záporný emoce? Spíš ne, protože jsou to všechno pičusové! Poučení? Nikdy nehrej v Beverly Hills 90210, protože ti z toho hrábne. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju holky s úsměvem ,,na Jokera“. 2.) Mám slabost pro úchylný seriálový herce a sériový vrahy. 3.) Thx za titule ,,Jemu, tedy IDžOR(ovi)“ a ,,Holesinska.M“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No ja som tu mal problém sa v tom celom zorientovať, lebo jednotku si pamätám len matne (budem sa k nej musieť niekedy vrátiť). Našťastie som niekde vyhrabal, že som jej dal 50%, a túto dvojku vidím približne rovnako. Titánová papuľa vraždí každého na koho natrafí, takže nejaká veľká inovácia tu nie je, ale nevadí. Taktiež mi nevadilo prostredie továrne - je pravda, že keby sa to odohrávalo v lese, tak by som dal možno štvorku, ale keď to nie je les, tak to mám už u prdele, nech je to hoci aj na severnom póle. Horšia však bola roztrasená kamera, neviem, nejako blbo sa mi na to pozeralo. Na priemerné hodnotenie to však vyťahuje parádna brutalita - a asi ani o nič iné nešlo. Tak či onak by som privítal ešte viac obetí. Celkovo OK, ale nikdy to nebude patriť medzi moje favorizované horory, lebo sa poľahky stratí medzi kvalitnejšie nakrútenou "konkurenciou" a som si istý, že keď nakrútia trojku, zase budem pičovať, že si nepamätám dvojku... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nakonec mi to hodnocením vyšlo stejně jako první díl. První díl byl celkově akčnější, bylo na něm vidět víc peněz a svobody v tvorbě. Gore scény byly až překvapivě brutální a dobře provedené, často však bylo vidět, že jde o "písí-digitalizaci". Dvojka celkově "nemá koule". Odehrává se na dvou místech a zejména na tom jednom, což je nějaký sklad o nějaké menší rozloze. Prostě naprosto nezajímavé a neatraktivní prostředí. Postavy běhají, vřeští a blbnou v hangáru a zde jsou tak nějak postupně vražděny, či je zde snaha je vraždit. Nejsou sympatické a strach jsem o ně neměl. Zápletka a děj, který chce přijít s něčím trochu novým, se bortí v hloupou trapnost a docela nepříjemně otravuje, bohužel!! Ale co stojí opravdu za to a v čem film dosahuje naprostého vrcholu a klidně řeknu dokonalosti, tak jsou to gore-FX triky ... To je mazec!!! Nejen, že jsou nápadité a silně brutální, ale vypadají neuvěřitelně realisticky a syrově. Je používáno více skutečného masa, vnitřností, prasečích mozků a umělé kůže, krev stříká na všechny strany ... Z maskérského hlediska film dosahuje opravdu dokonalosti, takových se vidí málo a ten frajer, který je dělal, je fakt absolutní třída, klidně si dovolím říct, že Savini 21. století!! Bohužel celkově nemastné i neslané ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tentokrát musim jít do nadprůměrných čísel. Tohle je totiž MASAKR!!! Chromový zabiják má svojí práci rád, a tak po sobě nechává ještě větší svinčík, než minule. Boda, řeže, seká se svým typickým náčiním plus několika efektními vylepšováky, a fandovské srdce bije radostí. Změna prostředí a nahlédnutí do tajemné organizace filmu určitě pomohlo. Dokonce mě ani nesral David Silver s Myersovo dospělou neteří. Jak jsem se u jedničky místy nudil, tak jsem se u dvojky výborně bavil. A trojka by bodla. P.S. Po závěrečných titulkách film pokračuje! ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Pritvrdené , charakterovo rozmnožené pokračovanie . Slash ( N.Principe ) nie je na tom až tak zle, ako by si to odporca podobných snímkov prial. Tá neúnavná zábava v hľadaní dier a výkyvov (ne)schopnosti v reźisérsko / scenáristickej práci , pôsobí veselo . Je to na slušnom podnose podaný snímok , od fanúšikov , pre fanúšikov a momentálne nepotrebujem vidieť H , aby som nad jeho posolstvom a spracovaní dumala do " konca roka ". OK nočná skratka. NEODPORÚČAM okrem seba NIKOMU ! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračovanie vydareného hororu Laid to Rest začína presne tam, kde prvý diel skončil a takmer plynule (výmena herečky z jednotky) naň nadväzuje. Takže sa vysvetľujú udalosti, posúva a rozvíja sa dej, pribúdajú postavy a ChromeSkullovi sa buduje potrebné zázemie, keďže je dosť pravdepodobné, že tvorcovia to týmto počinom nezapichnú, ale plánujú z toho urobiť dlhšiu hororovú sériu. Čo ja osobne vítam, keďže nekompromisný ChromeSkull si ma získal a verím, že má ďalší potenciál. Továrenské prostredie je v tomto prípade síce trochu sterilnejšie a zaujme menej, no do dejovej linky vlastne zapadá ako má a pomáha dotvárať konzistentný dojem. Po pomalšom rozjazde a odbití viac či menej zaujímavých pripravovačiek ale konečne prichádza plnohodnotný, krvavý a napínavý hororový záver, ktorý necháva tušiť, že nabudúce sa to rozšupne vo väčšom štýle. Mne sa to páčilo, ale prvý diel ma bavil o kúsok viac. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Lacná kamera, hrozné herecké výkony, tupé dialógy, o hudbe sa tu hovoriť nedá, postavy sa správajú ako tupci (hlavne policajti), slizký Brian Austin Green ( slizký bol už v Beverly 90210) ..., no vyzeralo to na odpad. Ale. To GORE!!! Kua, to ma odrovnalo. Nádhera. Všetko čo som napísal v 1. vete odpustené. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie nezmyselnej jednotky, kde sa chlap s maskou "Terminátora" zabáva a vyžíva vo vraždení študentov. Amaterizmom zaváňajúca jednotka, ktorá vykreslila volný pohyb mäsového vraha sa v druhej časti zameriava na "dôvody" prečo náš "hlavný hrdina" nehrá radšej automaty, ale prudí svet brutálnymi vraždami. Dôvod tak jednoduchý. Je bohatý, má okolo seba "správnych" ľudí a je to jeho "hobby". Na vzdory pocitov bezpečia tých čo sa im ho podarilo v jednotke zastaviť, sa vrah vracia späť a baží po pomste za zohavenú tvár. Navyše má ďalšiu obeť v hľadáčiku. Na počudovanie ma druhá časť zaujala rozhodne viac. Nakoľko záver ponúkol skutočné prekvapenie, som odvážny a pridávam o dve * viac. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vyvražďovací horror (slasher) patrí medzi moje najobľúbenejšie horrorové subžánre. Už som videl všeliakých vrahov, s maskou i bez nej. Videl som zabijaka v maske fantoma, klauna, rybára, prezidenta, v branskárskej hokejovej maske, v bielej uvrieskanej maske ducha, s obyčajným plátenom vreci na hlave, v maskej z ľudskej kože... skrátka rôznych vyšinutých týpkov. No a teraz som sa zoznámil aj s "Vrahom s chromovou maskou" kostlivca. Nie je to taký borec ako Jason Voorhees, Michael Myers či texaský Leatherface, ale i tento chromový zabiják má svoje kvality. S nožmi mu to ide veľmi dobre. ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,, Budeš mě učit všemu, co znáš?" ,,Ano..." Fik, šmik, křup, rup! Ještě větší masakr než první díl. Pravda ale je, že chvílemi film ztrácí tempo. Tvorba videodeníčku by zasloužila vystřihnout! Triky a gore efekty jsou opět exceletní, ale kromě kamery také jediným velkým plus. V určitém momentě se objeví chromoví lebkouni dva a film se začne podobat sérii Saw. Snímek jsem si sice docela užil, avšak opětovné podívání nejspíš nehrozí. Závěr je trochu překombinovaný a při tom je pořád nejasné, pro koho se to všechno děje. Jednu hvězdičku přidám za odhalenou prsatku z prvního dílu, jelikož tam jen špulila svoji hruď (byť silikonovou...). Alespoň že pokračování má odpovídající název. P.s. oddělení naprosto neschopných policajtů se nechá vymlátit, ale napůl slepá holka...nu...tomu se říká scénáristický průjem. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Víc chrómu (dvakrát). Hnusnější roštěnky (mockrát). Blbější příběh a chování postav (to je oproti jedničce na pováženou)! Povedené góre (móre). Motivace a pozadí za Chromoskullem stále tajemství. V hlavní roli Zevl 90210 (nebylo na koks). Jsem skromný pervert. Jako náhrada za Modrou Lagunu naprosto dostačující. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování se hlásí k žánru torture porn a začíná přesně tam, kde skončila jednička. Tajemného zabijáka jsme tehdy opustili ve chvíli, kdy mu žíravinové lepidlo rozleptalo obličej. Přežil to a je nyní v péči lékařů své zvrhlé organizace sídlící v továrně, kterou vede šéf, jehož identita není známa. Narazíme tady také na psychopatického čističe, který nerad nechává rozdělanou práci. Dvě postavy z jedničky útok maniaka přežily, prostitutka a mladík (Bobby Sue Luther nahradila jiná herečka, ale Thomas Dekker zůstal), prvně jmenovaná to schytá poměrně brzy, druhý jmenovaný vydrží déle. Ústřední hrdinkou se stane mladá blondýnka Jessica, které hrozí oslepnutí. Proto se bude muset podrobit náročné operaci očí, což si dokumentuje na kameru nebo mobil. Posléze je unesena čističem, který pokračuje v započatých vraždách tajemného muže s chromovou maskou lebky na obličeji. Přibližně půl hodinu před koncem však zjistíme, že maniak s maskou už má dost vylehávání na nemocničním lůžku, vrátí se k vraždění, navíc nesnáší konkurenci. Pokračování nese v sobě jisté prvky originality a brutálního gore. V roli policistky se dokonce mihne pornohvězda Angelina Armani a roli maniakálního čističe si střihl spoluproducent snímku Brian Austin Green, který jen zdvojnásobil moje antipatie k němu. V žádném pořádném brakovém hororu nesmí chybět vřískající blondýnka v podprsence a ani dokonalé vyhlazení policejního sboru. Potud tedy hodně dobré. Při bližším zkoumání mně však nebylo tak úplně jasné, jaké plány má organizace s unesenou dívkou a proč zůstává jako jediná naživu, když vedle ní všichni jdou rychle do kytek, rovněž jsem příliš nepochopil, jakou úlohu mají ve vyšetřování případu nasazení agenti a nespokojený jsem byl se závěrem filmu nechávající si zbytečně otevřená vrátka do dalšího pokračování. Rozhodně jsem se však nenudil. Možná to však chtělo přehledněji pospojovat. Robert Hall se úspěchem jedničky nechal asi trochu unést. Jenže když si uvědomím, že nedívatelné bulharské filmy o ničem, jsou tady v červených číslech, tak proč nehodnotit vysoko. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento díl navazuje přesně tam, kde předchozí skončil. Asi není překvapením, že se postavy chovají jako srovnatelní idioti s předchozími. Rozdíl je však v tom, že tentokrát se nám do příběhu vloží policisté. SPOILER Vraždí nám zde také dva lidé, ten z minule a ten, který má toho z minule za vzor. KONEC SPOILERU. Nejedná se znovu o žádný zázrak. Říz sem, říz tam. Sem tam rozpůlená hlava, sem tam uřízlá hlava. Znovu dávám 2*, i když je tento díl horší. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Včera jsem si osvěžil první díl a to jsem neměl ještě v plánu, že si pustím dvojku. Jedničce jsem strhnul hvězdu a zaslouženě jí dostane Laid to Rest 2, jelikož je ve všech ohledech lepší. Docela mě překvapily známé obličeje (Brian Austin Green - BH 90210 a Owain Yeoman - Mentalista). Dalším plusem je, že to začíná tam, kde jednička končila, takže super a celkem tu byla i hezčí čičina. No a to hlavní Gore, to je zde brutálnější a kvalitnější. Celkově look dvojky vypadá kvalitněji. Zasloužená čtyrečka a definitivně se těším na trojku ! Edit - RIP Roberte :( ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Druhý díl začíná tam kde první skončil, i když mi to přišlo poměrně zbytečné. Hlavní postavy z předešlých dílů se tu totiž moc neohřejou. Dvojka je klasickým případem klišé. Máme tu více vrahů více krve a hlavně neskutečně zbytečný a nudný a hlavně hloupí scénář který je díky sektě která sleduje vraha naprosto praštěný. Nicméně gore je opět na vysoké úrovni a každá vražda potěší. Co ale nepotěší jsou 2 věci, film mi přijde celkově dost levný oproti předešlému dílu a některé scény jsou vyloženě odfláklé. Druhá věc jsou postavy které jsou stejně jako hlavní hrdinka z prvního dílu do jednoho nesympatické a strašně jednoduché a jejich chování je opravdu na facku. Mají takových příležitostí něco udělat ale udělají leda hovno a výsledek je většinou jejich smrt. Laid to rest série je podle mě hodně solidní. Jen ta dvojka celkově dost pokulhává ale na nudu si stěžovat nemůžu. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Stejně nudná ptákovina jako první díl. Tvůrci jeho lacinost mohli aspoň trošku zamaskovat. 90 minut budete sledovat mizernou kameru, herecké výkony a hlavně tragické dialogy. Nečekám od béčkového hororu dialogy ala Tarantino, ale nějakou minimální úroveň by to být mělo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

David z Beverly Hills je zárukou hororového céčka. Trochu krvi, surového mäsa, sem tam odrezaná hlava, dej plytší ako mláka. Brian by sa radšej mal venovať už len svojej drahej polovičke Megan. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak a je to . Další díl skvěleho slasheru se skvělým gore a bodycountem sice nemá na kvalitu jedničky co se týče scénaře a tupých postav , ale zase má něco navíc a to náhled do zákůlisí tajné organizace a další vychýtávky drsného charismatického vraha . Chromeskull se vrací v plné síle a je připraven brutálně rosekat či rozpůlit další bandu blbých policajtů a teenagerů. Film zaujal a překvapil. Nejlepší bylo když si podal 3 policajty jak nic. A pozor po titulkách je ješte dovětek. Snad bude další díl. ()

Reklama

Reklama