Reklama

Reklama

A také déšť

  • Česko Dokonce i déšť (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve snímku režisérky Icíar Bollaín se prolínají dvě dějové linie. Zatímco první je zasazena do období španělské kolonizace Latinské Ameriky, druhá se odehrává v současnosti a zachycuje režiséra a producenta, kteří připravují v bolivijském městě Cochabamba snímek o Kryštofu Kolumbovi. Jejich práci však naruší nepokoje, které se v městě rozhoří kvůli privatizaci vodovodního systému.

Snímek vyslaný Španělskem do boje o sošku Oscara porazil u akademiků taková díla jako napínavé vězeňské drama Cell 311 nebo životopisný snímek Lope o dramatikovi Lope de Vegovi.  Ve filmu zaujme svojí typickou hereckou živelností především Gael Garcia Bernal v jedné z hlavních rolí. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Dvě dějové linie? Vždyť tam jde jen o natáčení filmu. Není-li myšlen jako druhá linie boj občanů Cochabamby za zdroj levné pitné vody proti mezinárodnímu vodnímu kartelu.Všechno do sebe nádherně zapadá a bylo vytvořeno skvostné dílo. Filmaři přijíždějí do města, aby vybrali kompars a některé představitele na svůj film o krutém zacházení evropských conqvistadorů proti domorodým Indiánům. Během natáčení dojde ke střetu domorodců proti zglobalizovanému kšeftu s vodou. Vlastně se za těch pět set let nic nezměnilo. Vždy jde o mamon. A vždy na to doplácí obyčejný chudý člověk. V Bolívii a kdekoliv na světě... Skutečně skvělý film, který mě připoutal před televizní obrazovku na půldruhé hodiny skutečně prvotřídního zážitku. Sociálně kritické filmy umějí dnes v Evropě především Španělé. Oni se ještě odváží ukázat pravou tvář kapitalismu. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"JAKÝM PRÁVEM A Z JAKÉHO DŮVODU DRŽÍTE V KRUTÉM A STRAŠLIVÉM PODŘÍZENÍ VŠECHNY TYTO INDIÁNY? ONI UMÍRAJÍ VAŠÍ VINOU, VY JE POMALU ZABÍJÍTE....POHLEĎTE INDIÁNŮM DO OČÍ, COPAK TO NEJSOU LIDÉ? NEMAJÍ SNAD LIDSKOU DUŠI? COPAK NEJSTE POVINNI MILOVAT JE STEJNĚ JAKO SAMI SEBE?" Historie v současnosti a současnost v historii.....krásný a působivý film spojující silou myšlenky zdánlivě nespojitelné. Prvopočáteční hřích křesťanského světa vůči domorodému obyvatelstvu Ameriky zosobněný Kolumbem z natáčení filmu je propojen se současnou neuspokojivou situací potomků původního obyvatelstva skrze představitele hlavní indiánské role. Dva příběhy v jednom, dvě zrcadla nastavená nám samým a našim hodnotám a spousta silných momentů....."Křesťané jdou do nebe? Dobří křesťané ano. Tak chci do pekla!! Pohrdám vámi, pohrdám taky vaším bohem! Pohrdám vaší chamtivostí!" Celý tenhle film svou formou i zpracováním člověka přímo ponouká k zamyšlení se nad životem a jeho prioritami a tím, že nakonec jsou některé věci důležitější než film, protože voda je život a taky, že......."pravda má mnohé proti sobě a lež mnohé na své straně...." ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý nápad si Španělé vybrali. Španělští herci jedou natáčet film o Kolumbovi. Nakonec zjistí, že mají v ruce dobrý scénář, ale ještě ten lepší jim prochází kolem rukou během natáčení samotného filmu. Musím říct, že jsem se musel první půlhodinu adaptovat, abych pochopil, jak se režisér rozhodl provázat dva naprosto rozdílné světy, respektive realitu s minulostí. Nakonec jsem se do filmu ale tak zabral, že jsem nad ním musel přemýšlet ještě dlouhou noc po shlédnutí. Hodně dobrý a zajímavý film, který donutí přemýšlet snad každého. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mimohollywoodsku a zaroven mimoeuropsku filmarsku produkciu doslova milujem /Amores Perros, Tambien la Illuvia/, a tentokrat ide o film Iciar Bollain zvany Tambien la Iluvia. Film sa venuje dvom dejovym liniam : jednak spanielska kolonizacia Juznej Ameriky a problematika conquistadorov, a jednak druha dejova linia sa odohrava v sucasnosti, kde filmari v bolivijskom meste Cochabamba pripravuju film o istej historickej postave /Kolumbus/. Chvalim realie Juznej Ameriky, perfektneho Gael Garciu Bernala /Amores perros, Babel, Nauka o snech/. Vyborne su zvladnute realie nepokojov v meste, dialogy su na urovni. Divak sa nenudi ani chvilu, takze o kvalitnu filmarsku jazdu je hned postarane. 92 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKTERÝ VĚCI JSOU MNOHEM DŮLEŽITĚJŠÍ NEŽ VÁŠ FILM“...... /// Karamazovi na španělskej způsob. Místo Polska Bolívie, místo Dostojevskýho Kolumbus. A všude kolem domorodci bojující o kapku ,,yaku“. Jo, abych nezapomněl – nechybí ani dokumentární kamera. Je totiž rok 2000 a jsme v Cochabambě. Děj se snaží spojit historickou rovinu se současností, což se daří pomocí myšlenek - ať už vyřčených či jen naznačených. Účelně tak svádí ke srovnávání současnýho světa s minulostí. Několik scén je parádních, byť jde jen o ,,film ve filmu“. KULT OBĚTI. (Voda je život – co na tom nechápete!) POHRDÁM VAŠÍM BOHEM! POHRDÁM VAŠÍ CHAMTIVOSTÍ! A všemu by měla vévodit síla okamžiku, kdy je třeba přehodnotit (svůj) žebříček hodnot. Upřímně: Cela 211 je jiný kafe. Ale já tyhle netradiční hloubavý příběhy, které nenásilně nutí k zamyšlení nad sobeckejma prioritama můžu. JAK MOC JSME SE ZA TA STOLETÍ ZMĚNILI? Ať nám bůh odpustí! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě text Kolumbova prvního dopisu z Novýho světa. 2.) Tam kde se utlačujou indiáni nemůžu chybět! (Myslím na jejich straně...blbečku!). 3.) Taktéž toužím uctít památku Howarda Zinna. 4.) Thx za titule ,,BuBBleS“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na autentických miestach v juhoamerickej Bolívii. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Howarda Zinna - amerického historika, socialistu, anarchistu, profesora politických vied a ochrancu ľudských práv a slobôd. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama