Reklama

Reklama

VOD (1)

Jedné zimní noci v New Yorku se sirotek Peter (Colin Farrell) pokusí vykrást honosné sídlo. Ačkoli si myslí, že je dům prázdný, najde uvnitř jednu z dcer majitele. A tak se zrodí láska mezi mladým irským zlodějem a krásnou umírající dívkou. Zimní příběh se odehrává v mytickém New Yorku v časovém rozpětí delším než jedno století. Je to film o zázracích, prolínajících se osudech a odvěkém střetu dobra a zla. Peter Lake (Colin Farrell) je protřelý zloděj, kterého by nikdy ani nenapadlo, že mu ukradne srdce krásná Beverly Penn (Jessica Brown Findlayová známá ze seriálu Panství Downton). Jejich láska je však prokletá. Dívka trpí smrtelnou formou souchotin a Peterovi předpověděl mnohem krutější smrt jeho bývalý učitel, ďábelský Pearly Soames (Russell Crowe). Peter se zoufale snaží zachránit svou jedinou pravou lásku, bojuje o čas a proti silám temnot. A to i navzdory tomu, že Pearly dělá vše, co je v jeho silách, aby mladíka porazil - vítěz bere všechno a poražený bude zatracen. Peterovi může pomoci už jen zázrak a pouze čas ukáže, jestli se nějaký opravdu stane. (HBO Europe)

(více)

Recenze (407)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já jsem tomu zdejšímu hodnocení nechtěl uvěřit a tak jsem investoval dvě hodiny k tomu, abych se kochal úplně zbytečným filmem, kterej v sobě má všechno, co by dobrej film měl mít. Muziku od Zimmera nebo herce jako Farrell, Crowe nebo Connelly. Výsledek je ale tak debilní, že podle mě i samotní herci se za něj styděj. To fantasy je tady fakt na místě a romantický vlastně taky. Je to takovej Titanik bez lodi s prvky fantasy a s tuny nesmysly. Děs, běs. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $12,600,231Tržby Celosvetovo $30,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,035,086 //počet predaných kusov 27,595Tržby za predaj DVD v USA $2,182,373 //počet predaných kusov 129,230║ Samozrejme že Akiva Goldsman nedokáže úplne predať tento zimný príbeh, nedokáže naplniť potenciál ale na druhú stranu čo to dokáže ponúknuť a režisérsky natočil v celku príjemnú ľahkú poetiku, ktorú dosť vystužia dobré herecké výkony, nový objav Jessica Brown Findlay je roztomilá v každom ohľade, film má iskru, určitú dramatickosť aj keď nie úplne zosúladenú ale za to nepríde na žiadne otravné momentky čo by nejak brzdili dej a až nečakane rýchlo to ubehne a dokonca aj trošku dojme, plusom je pekný vizuál. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V zámoří velice populární kniha v podání Akiva Goldsmana o tom, že pro všechny je tu smysl života a zázraky existují. Akivu považuji za nepříliš kvalitního scénáristu, ale musím říct, že jeho první film má rozhodně své kvality. Vizuální strának je i přes určitou umělost velice zajímavá až pohádková, což doufám byl záměr. Příběh je doslova vánočně pohádkový, i když v něm vystupují andělé, démoni i sám Lucifer. Obsazení je papírově dokonalé, ale ve výsledku možná spíše škodí. I přes svou zdlouhavost filmu a nelehkou úlohu přetvoření knihy ve film (zde je ten proces opravdu bolestivý), nejde o špatný film, jen ten důraz na city až do konce filmu mi přišel přehnaný. PS: v podstatě všem postavám je i přes zimní období docela teplo, takový Colin Farrell musí být otužilec! ()

tron 

všechny recenze uživatele

?????????? Ďaleko za hranicou akceptovateľnej znesiteľnosti. Toto bude s odstupom času skoro určite hodnotené ako jeden z najhovadskejších hollywoodskych filmov desaťročia. Od prvých minút som nechápavo krútil hlavou nie ani tak nad tým, čo je nejaká osoba schopná dať na papier, ale, to hlavne, nad tým, že jej na to niekto poskytol 60 miliónov dolárov a že taký sračkový scenár zaujal Russella Crowea, Colina Farrella, Williama Hurta, Jennifer Connelly a Willa Smitha. Rodičia v pohode dajú bábätko na loďku a tú spustia na otvorené more, čo sa možno dá chápať v Súboji titanov, ale toto nie je Súboj titanov. Trvá to smrtiace, smrteľné a len ťažko znesiteľné (až neznesiteľné) dve hodiny, počas ktorých som uvažoval, či je mi odpornejší výkon totálne nesympatického Crowea alebo štyridsiatnika Colina, pomaly ale isto musiaceho brať do úvahy, že by mal brať nejaké podporné prípravky na bolesť kolien, čo mu ale nebráni (ale malo by!) v hraní roztopašného mladíka. Fascinovala ma dvojminútová rolička pre Willa Smitha a to, ako z deja miznú zásadné postavy a nikoho, napríklad režiséra, to netrápi (kamarát-černoch, stará šéfredaktorka, Will Smith). Desili ma obludné, nepochopiteľné a nelogické rozhodnutia postáv. Otec radšej dobrovoľne vybuchne vinou pokazeného kotla, namiesto toho, aby proste kurva vyšiel von z domu a X desaťročí žil s dvomi milujúcimi a milovanými dcérami. Chalan sa radšej nechá dobrovoľne umlátiť k smrti, než by vyskočil na zázračného, lietajúceho koňa, nachádzajúceho sa približne 25 centimetrov od neho. Magor hodinu a pol krvavo prenasleduje týpka a potom sa uspokojí s tým, že ho zhodí z mosta do vody. Znepokojili ma i drobné krvavé a sexuálne motívy. Hm. Myslel som, že to mala byť rozprávka, ale asi som to nepochopil. Príbeh je strašne stupídny a radšej som nad ním ani príliš nerozmýšľal. O tom, že režisérovi bolo všetko jedno, svedčí množstvo odlfáknutých vecí (napr. je jasne povedané, že Connelly býva na 12. poschodí, Colin do daného bytu príde, vidíme oknom von na ulicu a evidentne ide max. o tretie poschodie). Tento film je proste ako zraz poisťovacích agentov a nábor agentov OVB dokopy. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Krásná hudba, úžasná atmosféra, skvělí herci, takže pořád máte pocit, že se díváte na úžasnou fantasy, ale ten příběh se plácá od ničeho k ničemu a nedává smysl. Takže se na konci cítíte tak nějak podvedeni. A to říkám jako milovnice fantasy. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Trailer je za pět hvězd a mohla bych si ho pouštět třeba pořád dokola. A to hlavně proto, že je to vlastně sestřih těch nejkrásnějších scén z celého filmu. S filmem samotným je to už o trochu horší. První část byla úžasná, a navíc romantika jako prase. Druhá část mě zklamala, nebo aspoň nenaplnila tak, jak bych si přála. Problém je hlavně v tom, že spolu ty dvě části tak nějak nedávají smysl. Ale nádherná hudba, Colin Farrell a božský Russell Crowe v roli "nadčlověka", z toho i tak udělali jeden z těch lepších filmů. I když nejkouzelnější byla stejně Jessica Brown Findlay a ta její fantastická přirozenost. 3,5* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

LOL? Celý film jsem jen marně přemýšlel, ve kterém momentu tenhle velkohubý kýč přestal dávat smysl, ale pravda je, že on ho vlastně nikdy dávat nezačal. Tenhle pokus o novou Fontánu dopadl ještě hůř než Aronofského křečovitá snaha o umění, protože Goldsman, doposud jen špatný scenárista, nyní i špatný režisér, postrádá i tu základní soudnost a nakydal toho na sebe tolik, že z toho jde hlava kolem. Nejspíš ideální film na opileckou párky a pokřikování na plátno "to si ze mě děláš...". 25 % a 1 a 1/2 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Pekne natočená fantasy melodráma s vcelku zásadným nedostatkom. Príbehovo vôbec nedáva zmysel a iba kazí renomé hercom ako Rusell Crowe, alebo Will Smith, ktorý je tu naštastie len krátko. Jediným výrazným pozitívom je iba objav menom Jessica Brown Findlay. Akiva Goldsman sa svojim réžijným debutom príliš nevyznamenal a kvôli Farellovi, ktorý je magnetom na finančné prepadáky, to mrzí dvojnásobne. Odhliadnuc od toho, že ide o prepadák plne zaslúžený. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Akiva Goldsman / Predloha: Mark Helprin - Winter's tale | Hudba: Hans Zimmer, Rupert Gregson-Williams | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Weed Road Pictures | Rozpočet: 60 miliónov $ | Tržby: 30,800,231 $ || Finančný prepadák, ako sa to za daný podaný produkt patrý. Nechápavo krútim hlavou nad výnimočnou schopnosťou producentou ukecať mená ako Farrel, Crowe a Zimmer do tejto nevďačnej predlohy. Už podľa scenára museli vedieť, že to nemôže fungovať, a predsa. Možno je to pocta knížke, možno to neni úplne zbytočne, otázkou ale zostáva, či túto partu umelcou nemal dostať nejaký iný príbeh. Kvalitných knížkok je na policiach viac, než dosť. 50% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Co ... co tohle bylo? Plejáda známých tváří nemusí být zárukou kvalitního bijáku, pokud se nepovede to podstatné - napsat poutavý příběh, aby i plačka jako já, mohla smočit oko. I když na druhou stranu Russell Crowe byl padouch k pohledání. Plný ohně a ďábelskosti dokázal z nudy, šedi a zase jen z nudy vyčarovat alespoň jiskřičku přitažlivosti. Takže jen kvůli němu jsem to vydržela až do konce. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Připusťme, že logiky, kterou by příběh vyprávěný jakoukoliv formou měl mít, to nemá ani špetku. Přesto to působí na city, probouzí emoce, vyvolává slzy (ne smíchu, ne ty, co tečou při mohutném zívání) a probouzí malé zrnko naděje v zázrak, v existenci lásky a taky v hvězdy. Hvězdami jsem si jistá, že existují, druhé dvě jmenované položky figurují jen ve filmech a literatuře. V New Yorku bojují andělé a démoni, připlouvají tam lodě s ruskými sirotky a vřes utržený z pohřebního věnce dokáže čerstvě mrtvé vyreklamovat od zubaté zpátky do života (na Ukrajinu aby se vřesu poslal celý vagón, v rámci transevropské spolupráce by mělo být solidární Skotsko, tam mají vřesu habaděj). Hlavní, z důvodu nesmrtelné lásky nesmrtelný, hrdina se potácí tu po svých, tu na hřbetě svého okřídleného Bílého psa Východu, který na sebe bere podobu koně, jemuž říká vcelku trefně Koni, a prožívá tu už zmíněnou lásku, aby se posléze (po vřesu?) stal o půl řádku dál zmíněnou hvězdou. Možná jsem zmiňovala jinou než právě tuhle. Taky se tam pod pojmem spravedlnosti démoni mění ve sněhuláky a stařenka, která by reálně měla řešit spíš inkontinenční pleny než co jiného, si k obědu dává čokoládový koktejl se šlehačkou a pod vlivem vize toho koktejlu jí není divné, že najednou vidí člověka, který se u nich vyskytoval před 98 lety sotva pár týdnů, aniž by on od té doby zestárl byť o den. Jestli to je tak, musí být stáří strašná sranda, člověk bere jako velké dobrodružství i oběd, na druhou stranu výbuch sopky by ho asi nechal v klidu, v rámci toho, že by se země zachvěla. Rakovina se léčí nejlépe tím, že se pacient odloží do skleníku na sto let starou postel, do stejně tak dlouho nepraných lůžkovin. Možná jsem ještě něco vynechala, ale ten film je tak nadupaný potenciálem vyvolávat v divákovi otázky, které si až dosud nepoložil (třeba jak se dá naučit tančit a být zkoordinovaný při prvním tanci s partnerem, když jsme nikdy netancovali, z knížky), že snese srovnání i s otázkami, které vyvolává vyplňování daňového přiznání. Někdy zkrátka i velký životní realista potřebuje sladkobolně romantický blábol a na mě ta potřeba padla ve chvíli, kdy jediný takový film, co byl po ruce, byl Zimní příběh. Život není spravedlivý. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní scénář možná tvůrci měli (chtěli mít), ale nedokázali ho zužitkovat natolik, aby divák odcházel z projekce spokojený. Vychází z předlohy milostné romance s fantazijními prvky, která byla dle mnohých zasvěcených nezfilmovatelná. Uznávaný scénárista Akiva Goldsman si postavil hlavu a přeci jen to zkusil. A na jeho režijní debut příliš v dobrém vzpomínat nebudeme. Vlastně skoro vůbec. Zamrzí účast několika hereckých es, která nemají co hrát (Colin Farrell, Russell Crowe, Jennifer Connely, William Hurt, Will Smith – ten je asi nejdivnější), nasere létající bělouš i toporné promluvy postav. Emoce nula, tolerance u diváků nastavená na maximum. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Wow. Nic jiného mě po skončení tohoto filmu nenapadlo. Tenhle film, tahle skoro pohádka dává naději nám všem, kteří věříme v sílu a moc lásky, kteří věříme v dobro a v zázraky, a kteří věříme v osud. Tenhle film je možná nelogický, mnohdy nesouvislý a lehce chaotický, ale tohle já jsem schopen absolutně přehlédnout. Mě ten film vtáhl do děje od prvního okamžiku a ani na okamžik mě nenudil. Bylo to krásné, bylo to hřejivé, bylo to dojemné, bylo to tak krásně naivní a pohádkové, ale přitom skororeálné, že prostě tenhle film musím považovat nejen za vydařený, ale dokonce se nebojím říci přímo za dokonalý. Přesně na nějaký takový film jsem měl náladu, viděl jsem ho v ideálním rozpoložení a uvěřil jsem všemu, co mi bylo v rámci filmu předloženo. Chápu kritiky na tento film, ale věřím, že lidé, jež tento film nenadchl, zase pochopí mě. Mně to prostě sedlo a nevidím důvod, proč tvrdit cokoliv jiného. Zimní příběh se pro mě stává úžasným filmovým zážitkem a jsem přesvědčen, že jsem ho neviděl naposledy. Uděluji maximální hodnocení, jelikož se domnívám, že pět hvězd je pro tento film zcela poprávu to jediné možné hodnocení. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Já vím, jedna hvězda? Kdo to neviděl, nepochopí a asi si o mně nebude myslet nic hezkého, ale já skutečně blbější film neviděla pěkně dlouho. V tom filmu není ani jedna minuta, která by dávala smysl. Od začátku do konce divák nepřestane kroutit hlavou, špatně natočené a ještě hůře napsané. Tolik scén na hranici parodie pohromadě jen tak nenajdete. Škoda dalších slov, ono se to ani popsat nedá, to se musí vidět. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Možno bola chyba púšťať si Zimný príbeh v lete, ale som si istý, že ani v zime by na mňa dojem neurobil. Z recenzií mojich obľúbených užívateľov som už vedel, že sa mám pripraviť na všetko, vrátane lietajúceho koňa. To mi nevadilo, v rozprávkach nikdy, len toho rozprávkového korenia by to chcelo viac. Alebo rozmyslieť si, čo chcem vlastne točiť. Rozprávkový žáner sa vynorí len akoby v momentoch, keď už scenárista nevedel kudy-kam. Film je často vážnejší, než je nutné a naopak málo rozprávkový, čo by bolo určite viac potrebné. 3/4 filmu ako tak ok, ale záver je ľudovo povedané "o ničom". Neviem presne ako hodnotiť, takmer som dal 2 hviezdy, ale asi mám príliš rád R. Crowa, ktorý sa snaží, predviedol dobrý výkon, no v poslednej dobe akoby stratil šťastie pri výbere filmov a preťal tak svoju dlhú a úspešnú šnúru úspechu. Veľmi slabučké tri hviezdy. 50%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Režijný debut scenáristu Batmana a Robina a DaVinciho kódu. A je to ešte horšie ako to znie. Absolútna ale ABSOLÚTNA nefunkčnosť vnútornej logiky je zo začiatku zmätočná a od polovice úplne smiešna. Vlastne ani nedokážem popísať aký je ten film bordel ale mám príklad...asi po hodine som mal nutkanie skontrolovať či som si nezasadol omylom ovládač a nepreskákal nejaké kapitoly na DVD. po hodine a pol som to fakt skontroloval.Ten film pôsobí ako niečo čo malo tri hodiny a náhodným výberom niekto z neho vystrihol hodinu.A navyše všetci tí herci s veľkými menami nevedia čo robiť - fakt som nemyslel, že niekedy uvidím film v ktorom sú Russell Crowe, Will Smith a Jennifer Connelly príšerní, nie pretože nevedia hrať ale nevedia čo (scéna v reštaurácii je neskutočná). 2/10 P.S. Konečne som pochopil prečo má Meet Joe Black 3 hodiny.Lebo keby nemal dopadlo by to nejako takto. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nedávalo smysl, ale i kdybych to nějakým zázrakem pochopil, tak je to stejně hrozně špatně natočené. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Akiva Goldsman nie je zlý scenárista, no ako režisér týmto filmom moc neprerazil. Treba vyzdvihnúť v prvom rade nádhernú vizuálnu stránku, dobrých hercov s nádhernou ozdobou menom Jessica Brown Findlay a hudbu Ruperta Gragsona-Williamsa, ktorému dopomáhal Zimmer, no príbeh je tak nezáživný (a ani mi nedával zmysel), že keby som bol v tom filme namieste Colina Farrella asi by som zomrel od nudy. Slabý priemer a to len za vizuál hercov a hudbu. 55% - 3* ()

Související novinky

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

03.02.2012

V uplynulých měsících zhubl k nepoznání a je připravený do akce. Jenže co to bude? Darren Aronofsky mu právě nabídl hlavní roli v biblickém eposu Noah (poté, co kvůli vytíženosti odmítli Christian… (více)

Reklama

Reklama