Reklama

Reklama

Balkánský masakr paintballovou pistolí

Trailer

Obsahy(1)

Chorvatská marketingová agentura má nového majitele - mladého Holanďana Rinuse, který přináší do firmy nový agresivnější styl práce. Novinky ale zdaleka nejsou po chuti všem stávajícím zaměstnancům, a tak pro ně Rinus zorganizuje akční team-buildingový víkend v přírodě. Někteří z nich dávají od počátku jasně najevo svou nechuť k této aktivitě a místo toho, aby se dali dohromady, vzniká mezi nimi další pnutí. Jakoby od počátku tušili, že účelem společného víkendu není utužení týmu, ale odstranění nepohodlných zaměstnanců. Ideální příležitost k tomu nastává při společném paintballu hluboko v lese. Když do hry vstoupí podivná lesní rodina, mění se boj o vlajky v boj o život. (Balkanfilm)

(více)

Recenze (8)

Thimpu 

všechny recenze uživatele

Prasárna prvního kalibru, která dost hraničila! Navíc nepoznáte v průběhu, ani po shlédnutí, jestli je Šuma summarum spíše komedie, nebo thriller. Smát se tomu, či trnout? Pokud má ale někdo chuť podívat se na nejúchylnější film všech dob, tento chorvatský snímek mu to jednoznačně nabídne. Nebudu tentokráte hodnotit uměleckou stránku, protože ta nebyla až tak špatná. Ale jak už to u chorvatských filmů bývá, prostě neexistuje, aby minimálně tři čtvrtě postav nevymřela. Poklidný paintball rozhádané pracovní skupiny, kterou měl tímto tento sport dostat zase dohromady, se změní v jatka. Ovšem v ne ledajaká. Do toho totiž vstoupí pár, co si vyšel do lesa na houby, především pak ale zálesácká rodina. A to je opravdová třešnička. Souložící rodiče se totiž věčně ukájejí v chatrči nad pornem i v přítomnosti svých dětí! Mezitím, co se navzájem všichni paintballisté vraždí (a že těch smrtí je na víc způsobů) a snaží se najít cestu z lesa, se pokouší syn oné rodiny znásilnit svojí sestru. Dokonce i když je mrtvá. Prozradím ještě jednu scénu, která se mi vryla do paměti, zbytek si zkuste protrpět i vy ostatní. Zkrátka: Někdo má rád holky, jinej zase stromky. Fuj! Absolutně nevím, co některými scénami autoři sledovali. Opravdu se mi chtělo z některých z nich až zvracet. Jedna hvězda? Já myslím, že si jí dávám sám sobě, že jsem to vydržel až do konce. Jsem hodně silná povaha, ale tohle bylo i na mě moc. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Čakal som chorvátskeho Tuckera a Dalea, ale tento film je o dosť pozadu. Lesná komediálna vyvražďovačka, v ktorej na seba narazia rôznorodé charaktery postáv - dvaja hubári (slaboch a prijebaná feministka, keby som mal takú ženu, asi by dlho neprežila), úchylná buranská rodinka so synčekom, ktorý by najradšej ošukal všetko, čo sa hýbe a partička paintbalistov. Čiže nápad fajnový, ale pozor! Kto čaká nechutnosti, má smolu. Nebolo tam dokopy nič úchylné ani zvrátené, presnejšie videl som už aj omnoho horšie veci, takže ja osobne by som to skôr nazval "suché" (čiernohumorná scénka, v ktorej buran šukal strom, ma samozrejme ako jedna z mála pobavila, keďže do takéhoto typu filmu sa aj hodila), našlo sa pár pasáží, ktoré boli celkom vtipné, ale pri tej dvojhodinovej stopáži mi to veľmi nestačilo. Veľa rečí, málo skutkov, postavy melú jedna radosť, no vraždy už veľmi podarené nie sú (len jedna ku koncu bola dobrá). Na jedno pozretie sa to dá vydržať. A aspoň sa človek naučí, ako sa dostať k dubáku, keď v ceste stojí plot. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Dost černý humor tedy fakt... člověk se v tom zpočátku trochu ztrácí, než si okouká tváře všech zúčastněných, navíc pozor na zavádějící informaci v oficiálním textu distributora. Nejde o boj k s koho mezi holandským a chorvatským týmem (Holanďan je tam všeho všudy jen jeden), ale mezi všemi Chorvaty včetně toho jednoho Holanďana... K tomu ale ještě připočítejte hódně nestandardní horskou rodinku a nestandardní houbařský páreček, a teprve tehdy se to začne všechno tak krásně mlít a tít, že jeden nestačí zírat, jak lze absolutně neprvoplánově zkritizovat současný západní životní styl včetně různých brainstormingů, teambuildingů, brainwashingů a jiných - ingů :-)) ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem jen nevěřícně kroutil hlavou a říkal si, že je to neuvěřitelné. Neuvěřitelně blbé. Pak jsem ale zjistil, že mě to baví. A když bylo živých stále míň a míň, začal jsem se obávat, že to jednou skončí.... A myslím, že to není jen vybíjená s občasnými vtipnými vsuvkami. Kdo hledá, najde... Aktualizace komentáře 2018 - Každým dalším zhlédnutím film zraje. Po pěti se zdá 5* málo.... Kultovka... ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

1. Film se strašně vleče. 2. Nemastní neslaní herci. 3. Dějová osa silně kulhá (odhalení-neodhalení komplotu?) 4. "Podivíni" jsou příliš papíroví. 5. Slibované úchylnosti nepřichází. 6. Vtip a trapno mají často stejnou podobu. 7. Bezradný konec (bez pointy? Ale co byste chtěli od filmu bez zápletky...) ()

xulux 

všechny recenze uživatele

Na pár neskutečně nucených a trapných momentů, které si tvůrci mohli odpustit, to tak nějak šlo a více bych se k tomu raději nevracel, abych nezvracel ... ()

Filmjunkie 

všechny recenze uživatele

Někdo napsal „blbost..ale mě kvůli něčemu baví“. Shrnuje to podstatu. Mladý režisér, vyšinutý nápad, minimální prostředky a (kromě výjímek) amatérské hraní...ale něco v tom je. Bůhví co. Evidentní vliv filmu Deliverance J. Boormana. Pro lidi, které Hollywood svojí hloupostí už léta uráží, a kteří také milují absurd, byla to osvěžující blbina. Akorat se ten český titul nepovedl. Když se podíváte na srbské filmy, tak tomu se říká balkánský, tento film klidně mohl být natočen v Dánsku nebo ve Švédsku. ()

Reklama

Reklama