Reklama

Reklama

Lovci lebek

(seriál)
USA, (2011–2012), 16 h 29 min (Minutáž: 43 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Domenick Lombardozzi, Laz Alonso, Brooke Nevin, Jimmi Simpson, Malcolm Goodwin, Serinda Swan, Hubert Boorder, Robert Knepper, Derek Webster, Glen Warner (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Aby dopadli unikajúcich zločincov, skúsení šerifovia využijú služby bývalých trestancov, ktorým sa úspešne podarilo ujsť z väzenia. Kto sa najlepšie vžije do mysle väzňa na úteku? Bývalý úspešný utečenec z väzenia! Keď z väzenia ujde vrah August Tillman, federálni maršali Charlie Duchamp a Ray Zancanelli zvolia neortodoxný prístup na jeho dolapenie. Vytvoria špeciálnu skupinu zloženú z maximálne troch najväčšmi nepolapiteľných utečencov, ktorých kedy Ray chytil. Odsúdení Lloyd Lowery, Philomena „Philly“ Rotchlifferová a Shea Daniels s pomocou súhlasia iba v prípade, že sa im skráti doba trestu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele kingik k tomuto seriálu (1)

Lovci lebek (2011) 

Seriál tvářící se v oblasti seriálové tvorby nadstandardně, ale vlastní stín nepřekročí. Vše se odvíjí od originální myšlenky zapojit do chytání uprchlých zločinců tři nej trestance, kteří z "lapáku" kdysi vzali roha a bylo je obtížné polapit. Nevím, kde na to scénárista Michael Gilvary došel, že by právě tohle mohlo fungovat v reálu, ale v zásobě nic duchaplnějšího neměl a pro účely seriálu je to něco neotřelého, co by mohlo vyvolat divácký zájem i když ten námět působí dost krkolomně. S realitou to poměřovat nelze, protože k takovému kroku by sotva došlo. Diváci zareagovali pozitivně a nezůstalo jen u jedné řady. Nicméně je nutné se smířit s tím, že na nějaké velké atrakce stran akčních scén ani známější herce nebyly finance a vděčný divák snad ocení, že se režie některých epizod ujal alespon známější režisér a sice Gavin Hood. To se odráží především na dobrém vizuálním pojetí a lepší kameře, která nevypadá, jak když je to to točeno dražším mobilem, což je častý nešvar současných rádoby vizuálně propracovaných seriálů. Příběhově se to nijak extra nerozvíjí a je to strojově točeno a to v praxi znamená nepříliš vtažení do děje, ale ono to ani tak není podstatné. Kdo je na seriálovou tvorbu zvyklý, tak se tím zabývat nebude, a kdo není, což je můj případ, tak si pár epizod dá. Příšerný český distribuční název "Lovci lebek" spolehlivě odradí sám o sobě. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Reklama