Reklama

Reklama

Atrocious

všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

4. dubna 2010 byli členové rodiny Quintanillů nalezeni mrtví ve svém domě na venkově. Policie oznámila, že existuje 37hodinový záznam, který by se dal použít jako důkazní materiál. Záznam ukazuje skutečně ohavné a brutální záběry posledních dní. (Immortal17)

Recenze (81)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli už jsem se smiřoval s tím, že ti dva mlaďoši budou pobíhat tím debilním zeleným labyrintem až do titulků. Na Atrocious jsem byl velmi zvědavý, bohužel se z něj vyklubal podprůměrný film. Naštěstí je alespoň profesionálněji zvládnutý než nedávný opruz The Tunnel. Dlouhá noční sekvence, v níž není vidět nic jiného než křoví, mě nicméně naštvala jako dlouho nic. Úplný závěr ujde. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rodinka sa vyberie do svojho sídla, pri ktorom je veľký lesný labyrint. Podľa miestnej legendy tam kedysi dávno bez stopy zmizlo mladé dievča a odvtedy tam straší. Takže súrodenci sa vyzbroja kamerami a vyberú sa na menší prieskum. Prvá polovica o ničom (maximálne im zdochne pes), no a potom sa to začne. Stratí sa najmladší člen rodinky, a tak sa do lesa rozbehne mamka, za ňou braček a za ním sestrička, kamera sa rýchlo prepne na nočné videnie a nastáva zmätok. Všetci pobehujú po lese, vrieskajú, hysterčia, divák vidí akurát trávičku a stromčeky, ducha pochopiteľne neukážu ani raz, hotové peklo. Rozmýšľal som nad odpadom, napokon tú jednu dám, lebo aspoň záver sa mi zdal celkom zaujímavý. Ale mojej migréne z roztrasenej zelene a neustáleho škriekania to veľmi nepomôže. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Miestami veľmi pôsobivé, inokedy len priemerné, adekvátne, postačujúce a očakávateľné. Plusom je desivé rozuzlenie, ktoré je značne nepríjemné. Film ponúka veľa zaujímavých otázok, ale na viaceré dôležité neodpovedá. Zľahka nadpriemerný found footage. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Atrocious je další "blairwitchskou" variací, tentokrát z prostředí obrovské zahrady připomínající labyrint a starého domu s pochmurnou minulostí. Tenhle španělský projekt mi však vůbec nepřišel tak zlý, jak se zde často píše. Nudí jenom ve své první půlce, což se při stopáži 70 minut dá v pohodě zkousnout. Pak se film ale rázem zlomí a snaží se diváka děsit nočními sekvencemi, kde člověk netuší, co se vlastně děje. Stále žádná bomba, jenže posledních 15 minut rozhodlo. Nepříjemný závěr, kdy se mi stahovala řiťka, se hodně povedl, i když bystřejší divák bude už zřejmě tušit, která bije. Celkem krvavý, místy děsivý horor bych už jen díky tomu řadil k tomu povedenějšímu, co se za poslední 3 roky v tomhle subžánru objevilo. Všechny ty Paranormální aktivity mě totiž zcela míjejí. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že při pár scénách jsem měl trochu staženou prdel. To ale rázem ustoupilo, když daná scéna netrvala minuty dvě, ale dvacet. Scénář je mizerný, polovinu stopáže se divák bude muset dívat na zarostlé keře a stereotypní uličky nějákého bludiště, které má asi tak stejně daleko k tajemnému prostředí jako já do redakce Bravo-girls. Závěrečné "vyhrocené" scény se nesmyslně utínají a přetáčí dopředu, aby se o minutu později mohl hodit flashback na to samé místo, ze kterého se děj posunul dopředu? Totální filmařská impotence v plné kráse! Výkony jsou ochotnické a okoukané. Tohle natočim za dva dny s nákladem tři piva a tisícovka na cigára s kámošema v Lidlu v oddělení Zelenina, a bude to stoprocentně stejně "tajemné" jako tento horor. 36% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skoro všetko až na samotný záver filmu vrátane rozuzlenia stálo za prt. Film ktorý som vlastne pozeral len preto lebo som sa neskutočne nudil a sťahoval som snáď každý horor čo mi prišiel do cesty. A obanoval som .. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po druhé už ne. Amatérská kravina, která nudí po pěti minutách a pokračuje to i nadále, až do úplného závěru. Rozhodně nedoporučuji... 2/10 = 25% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Niekde medzi. Prvú polku som bol otrávený amaterizmom a neustále tým istým, prípadne dlhými zábermi na jedno miesto (čo autor nezvládol jak myslel). Druhú mi to celkom fungovalo. To asi záleží: Bojíte sa tmy? ()

oje 

všechny recenze uživatele

V závěru španělské duchařské báchorce efekt nechybí a psychické zdrcení postav servíruje relativně přesvědčivě. Celkově však trpí obrovskou nevyvážeností. Všechno předtím je totiž amatérská slátanina téměř bez náznaku horrorového žánru. Dlouhou dobu je děj nulový, napěti nijak negraduje, scénář nenabízí žádné zajímavé detaily a mdlé postavy nejsou schopny vypustit jedinou zajímavou větu. Jen moje nezdolné sympatie k roztřeseným záběrům z ruční kamery mi brání dát filmu větší čočku. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

V rozpätí týždňa som skukol tri ručnokamerové horory - Grave Encounters, The Tunnel a Atrocious a kým prvé dva menované majú aspoň slušne mrazivú atmosféru a disponujú fungujúcimi ľakačkami, španielsko - mexický Atrocious v podstate nemá diváka čím vystrašiť. Je to také zmätené lesné nič na spôsob Blair Witch, na svoje si tu však možno prídu aspoň amatérski botanici, ktorým tento film ponúka jedinečnú možnosť z najrozmanitejších uhlov detailne študovať vegetáciu južného Katalánska. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Šílenost brutální sama o sobě strach šel nejvíc s labyrintu no já bych tam v noci nevlezl ani za boha. začátek je takový že hodně čekáte co kde a jak bude ale pak to začne akce strach a co přijde vás provádí zbytek filmu a konec aspoň pro mně hodně brutální takový jsem nečekal. Prostě šílenost tenhle sním hodně zajímavý a vydařený. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Velmi krátká délka filmu byla dobře zvolená, jelikož se ve filmu zas tak moc nedělo. Čekal jsem nějaké lekací scény, které se snad ani nedostavily. Napětí však ano. Závěr zas tak špatný nebyl. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Zklamání...Film pozbývá atmosféru a navzdory krátké stopáži neskutečně nudí...2* jsem nakonec udělila za poslední desetiminutovku která byla aspoň trochu akční a za celkem zajímavé rozzuzlení...Konec to zachránil ale i tak je můj verdikt 30%. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela překvapení. Čekal jsem totální španělskou s**čku a ono to ve finále tak blbý nebylo. Bylo tam pár scén, při kterých celkem mrazilo. Film by si ale v prvé řadě zasloužil delší stopáž a taky širokoúhlou kameru. 65% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že dobré, ale napodiv nie až také zlé ako som podľa tunajších maximálne negatívnych ohlasoch čakal. Áno, Atrocious je ďalší zbytočný prírastok do „found footage“, ktorý sa ani len nesnaží byť o niečo nápaditejší. Úvod je zbytočne zdĺhavý a ničím zaujímavý, obsahuje doslovne jeden znepokojacejší záber (na záhadnú postavu v labyrinte / smrť psa vážne nepočítam – pardon za významný spoiler ohľadom dejového zvratu :). Behanie po akomsi kríkmi zarastenom labyrinte diváka do vytrženie určite nedostane, pripomína kvázi variáciu na Blair Witch a navyše sa postavy chovajú dosť nelogicky. Čo však drží Atrocious aspoň vo vodách priemeru na jedno pozretie je jeho záver a skromná stopáž. Pri 70 minútach nie je taký problém vytrpieť „úvod“, pretože asi 15 minútové záverečné pobehovanie po labyrinte a (hlavne) následne v dome má konečne tú správnu znepokojujúcu atmosféru a dovolím si tvrdiť, že dobre pracuje aj so strachom (pokiaľ má divák správne podmienky – sám, v noci, dobré ozvučenie). Nastupuje aj pár krvavých záberov, strach o postavy a konečne je možné hovoriť o horore. Samotné zakončenie sa snaží dať dianiu aký taký zmysel – žiaden významný, ale na poli „found footage“ sa snaha o aké také „logické“ (tie úvodzovky sú schválne) objasnenie cení. V porovnaní s chabou konkurenciu (Grave Encouters, Evidence, Emergo atď) opäť nič nové, ale tých pár hviezdičiek si to zaslúži. CELKOVO: 2,5* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Atrocious“ se tak drží klasického trendu found footage filmů a snaží se o to, aby se děs na diváka přenesl tím, že on se prostřednictvím ruční kamery stane součástí děje. Na mě tohle prostě nefunguje a já se součástí děje nestávám. Naopak, začíná mě tahle kamera opravdu odpuzovat a já nejsem schopen už pochopit ten efekt, pro který je nadále tak používána. Mlad – a možná nejen mladí filmaři – top ale dál budou zkoušet. A třeba se jim příště podaří, aby mě opět trochu vyděsili. V tomhle případě ale nikoli. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Další variace na neurotickou kameru v rukou mladistvých. Jediné, co film odlišuje od zbytku je celkem prozaické vysvětlení. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a toto uz nie. Som tolerantny uzivatel, ktoremu staci na strasenie nasrana militantna ektoplazma /ked uz duchovia su zaneprazdneni a nemaju cas/, popripade tolerujem aj to, ze obcas si sam dotvaram strasidelnu atmosferu dodatocnym skripanim zubov pripadne otvaram a znudene zatvaram 20 rokov nenaolejovane dvere. To je v poriadku, u mna vec tolerancie. Ale co sa porobilo tuna, na to uz nemam slov. Ducha ani militantnu ektoplazmu neukazu ani raz, lakacky nefunkcne a mdle, a pozerat sa, ako partia debilov huka a ziape v noci - tak na to nemam sil. Zumpa, smer hnojisko : 0 % ()

Reklama

Reklama