Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
Trailer 3
USA, (2012–2014), 28 h 25 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Cynthia Cidre

Hudba:

Rob Cairns

Hrají:

Josh Henderson, Jesse Metcalfe, Jordana Brewster, Julie Gonzalo, Brenda Strong, Patrick Duffy, Linda Gray, Mitch Pileggi, Emma Bell, Kuno Becker, Larry Hagman (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Sága rodu Ewingů znovu pokračuje. Přišla nová generace a noví hrdinové, ale staré spory a pře neutichly. Nezmoudřeli ani staří hrdinové. Do Dallasu se vrací Bobbyho adoptovaný syn Christopher s nápadem na výrobu ekologické energie. Proti němu však stojí jeho bratranec, John Ross, který je přesnou kopií svého otce. Je chamtivý a lačný peněz. I přes poslední přání jejich babičky, aby na pozemku Southforku už nikdo nikdy nic netěžil, začne potají provádět ropné vrty. Bobby se dozvídá, že má rakovinu střev. Proto se rozhodne, že pro klid v rodině by bylo nejlepší Southfork prodat. Přímo na předsvatebním setkání Christophera a jeho snoubenky s rodinou svůj záměr oznámí. John Ross se proti tomuto ihned postaví a zařídí předběžné soudní opatření proti prodeji. Bobby na to reaguje soudním zákazem cokoliv na pozemku Southforku těžit... (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 3

Recenze (104)

Don82 odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co vedlo tvůrce ke vzkříšení značky Dallas, ale jedno je jisté: žumpa televizní sterility a prázdných dějových linek se vrátil v novém, moderním kabátu a smrdí ještě víc. Seriál obsahuje vše čím bytostně opovrhuji a hnusí se mi: debilní herci, dialogy na zvracení a hlavně primitivní, vyumělkovaný "děj" sázející na neustále, nelogické a idiotické zvraty. Fuj! Nechápu zdejší hodnocení (aktuálně 60%), které je nejspíš způsobeno tím, že stačí vyslovit Džejár a všem se podlomí kolena při vzpomínce "zlatá 90. léta" kdy byla televize těchto odporností plná. Jen pro úplnost: nový Dallas měl být hitem TV Nova pro všechny generace a proto jsem se pokusil zhlédnout alespoň jeden díl. To prostě nešlo a necítím mít menší právo hodnotit tento seriál. ()

andaa 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech naprosto super! Pro mě je to taková nostalgie z dětství, kdy se celá rodina za každé situace večer sešla a sledovala tyto naftové magnáty a jejich intriky. Je to základ soap-operas, kde ale nespí každý s každým a pointa není v záměně nemanželských dětí ve všech generacích. A v podobném duchu se pokračuje po více než 20 letech. Všichni noví hrdinové vypadají velice zajímavě a i hrají dobře, otázkou je, jestli to nebude až moc přehnané, když je jen pár dílů. Zatím se to ovšem rozjíždí ve velkém stylu, s excelujícími starými herci a jejich postavami. Jen škoda, že už zemřela Miss Ellie a Jock, které jsem měla moc ráda. Potěší i moderní technika, krásná auta a to zasazení do vpravdě moderní doby. Mě to prostě baví. ()

Reklama

mazzarek odpad!

všechny recenze uživatele

Dallas po cca 34 letech? Viděl jsem jen první díl, ale už od začátku mě nebavil. Vždyť je to ještě horší, než starý dallas a už ten byl špatný. Takové pokusy o návrat jsem už viděl a říka se tomu "Deja vu". V roce 1992 byla premiéra dallasu na nově. Tenkrát mi bylo třináct let a hned mi bylo jasné do jaké kategorie zařadím telenovely podobného typu. Bral jsem to tak viz jak řekl Izer v parodii na vol. řediteli "Je to barevné, hýbe se to a je to na pokračování". Zajímavé je, že to má docela vysoké hodnocení. Někdy se ptám, kam to celé spěje. Zpět? ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Dallas. Dallas, Dallas, nedala,.. nedala, pro svou ruku si to nechala“….tak, to byla malá kulturní vložka a vzpomínka na legendární Eso-hopovou formaci Chaozz a teď k Dallasu. Dallas by ve své době fenoménem, který pro široké masy znamenal to samé jako již zmiňovaný Chaozz pro uctívače kultu „Čágo belo šílenci“. Vzpomínám si, jak jsem jako malý byl zrovna, když běžel poslední díl původní série, s rodiči na dovolené a u hospody, kdy byla jediná televize v kempu, to vypadalo jako 17. listopadu 1989 na Albertově………….no a uběhly desítky let a J.R. strike back. Dallas je stejný, jako býval kdysi. Ti, jimž v těle kolují gen J a gen R jsou těmi špatnými, Bobbyho plémě zase stojí na straně dobra a vše se točí kolem ropy a Southforku. Jen je teď všechno modernější, stylovější a poplatnější době. Ženy jsou přitažlivé, muži vyrýsovaní (tím nechci říct, že Pamela byla svého času nějakou ošklivkou nebo Bobby chcípačkem) a nafta ještě víc voní po dolaru. Dallas roku 2012 se nesnaží být velkolepou ságou jako jeho předchůdce, ale spíše jde o takovou malou do moderního hávu oděnou nostalgickou vzpomínku na jeden ze symbolů své doby. I já jsem se rád znovu setkal s Johnem Rossem, Bobbym, Sue Ellen, Rayem, Lucy nebo Cliffem…..a ano, ani ti jejich potomci mi vyloženě nevadili…….především pak Jordana Brewster :D ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Dallas a J.R. jsou zpátky! A to i přes ty vrásky a šedou kštici v lepší formě, než kdy dřív. Těžko uvěřit tomu co jsem právě napsal, ale je to tak. Návrat Dallasu by se dal bez nadsázky označit za televizní událost roku. Nutno podotknout, že stanice TNT za to vzala opravdu s vervou. Je to vidět na nákladné produkci(plno otevřených venkovních scén, pronájem stadionu Dallas Cowboys v pilotu atd.) i zatím v rámci možností kvalitním scénáři a režii. Herecké obsazení se dle mého názoru vcelku vydařilo. Jesse Metaclfe jako dobráček Christopher a Josh Henderson jako černá ovce rodiny John Ross junior jsou pro obě role jako stvoření. O veteránech ani nemá cenu mluvit, tam je kvalita již dávno ověřená. Mimochodem, nevím jestli Brenda Strong, která hraje Bobbyho novou ženu Ann, má nějakou zálibu ve zbraních, nebo tak něco, ale zatím v každé epizodě měla scénu v níž se plíží Southforkem s puškou v ruce a jistotou člena speciální zásahové jednotky:-) Za co tvůrci zaslouží absolutorium je zachování původní znělky. Obzvláště si toho cením z důvodů, že dnes už se prostě titulkové sekvence u seriálů příliš nenosí a je to podle mne škoda. Po prvních třech epizodách(první sezóna bude mít pravděpodobně pouze deset epizod) jsou to poctivé čtyři hvězdy plné intrik, zrady a pořádně zamotaných vztahů. Ewings are back on top! ()

Galerie (1 152)

Zajímavosti (9)

  • Napriek tomu, že Jordana Brewster (Elena Ramos ) aj Julie Gonzalo (Rebecca Sutter) sú v skutočnosti Latinoameričanky, v seriáli vystupuje ako Latinoameričanka iba Jordana, zatiaľ čo Juliena postava je Američanka. (m.a.t.o.)
  • Bobby Ewing (Patrick Duffy) zjistí v nové řadě že má rakovinu žaludku, ale ve skutečnosti se s rakovinou krku během natáčení potýkal Larry Hagman, který tuto skutečnost zjistil jen pár dní před začátkem natáčení. (Endiiska)

Reklama

Reklama