Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
Trailer 5
USA, (2012–2014), 28 h 25 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Cynthia Cidre

Hudba:

Rob Cairns

Hrají:

Josh Henderson, Jesse Metcalfe, Jordana Brewster, Julie Gonzalo, Brenda Strong, Patrick Duffy, Linda Gray, Mitch Pileggi, Emma Bell, Kuno Becker, Larry Hagman (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Sága rodu Ewingů znovu pokračuje. Přišla nová generace a noví hrdinové, ale staré spory a pře neutichly. Nezmoudřeli ani staří hrdinové. Do Dallasu se vrací Bobbyho adoptovaný syn Christopher s nápadem na výrobu ekologické energie. Proti němu však stojí jeho bratranec, John Ross, který je přesnou kopií svého otce. Je chamtivý a lačný peněz. I přes poslední přání jejich babičky, aby na pozemku Southforku už nikdo nikdy nic netěžil, začne potají provádět ropné vrty. Bobby se dozvídá, že má rakovinu střev. Proto se rozhodne, že pro klid v rodině by bylo nejlepší Southfork prodat. Přímo na předsvatebním setkání Christophera a jeho snoubenky s rodinou svůj záměr oznámí. John Ross se proti tomuto ihned postaví a zařídí předběžné soudní opatření proti prodeji. Bobby na to reaguje soudním zákazem cokoliv na pozemku Southforku těžit... (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 5

Recenze (104)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Je to více než slušné. Hlavní zaměření: intriky. Dokonce snad i více než v původním Dallasu. JR je pořád bezkonkurenční, takže pro mě má smysl pouze těch prvních 10 dílů. Mladí mi zprvu moc nesedli, ale Bobíkův syn jakoby mu chováním z oka vypadl. S bábama je to už trochu horší, ale co no alespoň Jordana Brewstera nad ostatníma ční. Teda ani ne tak herecky :) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velkolepý džejárův návrat, který se snaží zprvu sázet hlavně na nostalgii. To sice chvilku vychází, ale jakmile ta začíná ustupovat, tak přicházejí problémy. Nový Dallas je totiž opravdu velká nuda s tunami intrik, které vás ani nebudou zajímat a hordou nudných dialogů. Stará garda je fajn, nová generace modelů a modelek na odpis. Jestli má být mdlý Josh Henderson novým “džejárem“, tak to nás opravdu moc zábavy nečeká. Tento nevýrazný klučina na svého legendárního seriálového otce opravdu nemá.Zkrátka nový Dallas je ještě větší nuda, než jsme čekali. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Tak to je nářez a skutečně triumfální návrat. Tvůrci použili osvědčené ingredience ze starých časů, ale už během prvních dvou dílů všechny zvraty a intriky tak zahustili, že by na to tvůrcům seriálu 24 hodin nestačilo ani 25 dílů. První dva díly tedy vtáhly do děje, pak se tempo přecejenom zvolnilo, ale vše si stále drží velmi vysoký standard. Máme tu ale několik slabin. Mladí modelové a modelky si opravdu do seriálu přinesli herectví (a často i vzhled) z telenovel, jak ostatně napsala i Mirka Spáčilová. Padouch John Ross tak působí dost šablonovitě, stejně jako "Pedro" Christopher. Modelky, u nichž v úvodu máte problém rozeznat jednu od druhé, jsou na tom s herectvím o trochu lépe. Co však celé dílo táhne, to je stará garda, která se naopak hrát naučila, protože přiznejme si, ve starém Dallasu to herectví nijak excelentní nebylo. Naprosto exceluje Larry Hagman, který na mě v původním Dallasu působil spíše jako hodný strejda, který hraje padoucha omylem. Tady mu křiváctví a darebnost kouká naprosto věrohodně z každého gesta. Ale i přes tuto věrohodnost mu stejně znovu fandíte jako kdysi. Pokud vám v původní sérii lezl nekonečně dobrý Bobby v podání Patricka Duffyho trošku na nervy, tady jste stoprocentně při něm. Zkrátka postarší pohodový chlápek, který našel svou duševní pohodu a křivárnami svého příbuzenstva se ani příliš nenechává rozhodit. Hned bych ho bral za souseda u nás na vsi. Linda Gray nikdy nebyla excelentní herečka, ale je dobře, že je tady, stejně jako skvělý Ken Kercheval. Vzkříšení legendy se povedlo, ale doporučil bych tvůrcům, aby se bez zesnulého Džejára do žádných dalších experimentů nepouštěli a důstojně dílo zakončili druhou sérií. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Dallas. Dallas, Dallas, nedala,.. nedala, pro svou ruku si to nechala“….tak, to byla malá kulturní vložka a vzpomínka na legendární Eso-hopovou formaci Chaozz a teď k Dallasu. Dallas by ve své době fenoménem, který pro široké masy znamenal to samé jako již zmiňovaný Chaozz pro uctívače kultu „Čágo belo šílenci“. Vzpomínám si, jak jsem jako malý byl zrovna, když běžel poslední díl původní série, s rodiči na dovolené a u hospody, kdy byla jediná televize v kempu, to vypadalo jako 17. listopadu 1989 na Albertově………….no a uběhly desítky let a J.R. strike back. Dallas je stejný, jako býval kdysi. Ti, jimž v těle kolují gen J a gen R jsou těmi špatnými, Bobbyho plémě zase stojí na straně dobra a vše se točí kolem ropy a Southforku. Jen je teď všechno modernější, stylovější a poplatnější době. Ženy jsou přitažlivé, muži vyrýsovaní (tím nechci říct, že Pamela byla svého času nějakou ošklivkou nebo Bobby chcípačkem) a nafta ještě víc voní po dolaru. Dallas roku 2012 se nesnaží být velkolepou ságou jako jeho předchůdce, ale spíše jde o takovou malou do moderního hávu oděnou nostalgickou vzpomínku na jeden ze symbolů své doby. I já jsem se rád znovu setkal s Johnem Rossem, Bobbym, Sue Ellen, Rayem, Lucy nebo Cliffem…..a ano, ani ti jejich potomci mi vyloženě nevadili…….především pak Jordana Brewster :D ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Hmmm.. když šel původní Dallas byla jsem ještě děcko, co se chtělo koukat na všechno možný, na co koukali dospěláci, takže něco o tom vím. A tak když se doma zase objevilo, tak jsem se přidala. První dva díly docela ušly, ale pak to byla nuda, nic se tam nedělo, byli to jen dokola samé žvásty ála jedna bába povídala.. Kdybych to chtěla někomu převyprávět, tak se to vleze asi do 3 vět.. tak prázdný pro mě ten děj byl. ()

Galerie (1 152)

Zajímavosti (9)

  • Výkonná producentka seriálu, Cynthia Cidre nemala veľký prehľad o deji pôvodného seriálu Dallas (od r. 1978). Keď ju však štúdio Warner Bros. najalo na produkciu novej série, poctivo začala sledovať staré epizódy, aby sa zžila s dejom a jednotlivými postavami. (m.a.t.o.)
  • Napriek tomu, že Jordana Brewster (Elena Ramos ) aj Julie Gonzalo (Rebecca Sutter) sú v skutočnosti Latinoameričanky, v seriáli vystupuje ako Latinoameričanka iba Jordana, zatiaľ čo Juliena postava je Američanka. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama