Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nehoda německé vzducholodě v roce 1937 nebyla nikdy objasněna. Zjistilo se ale, že část palivových nádrží bylo místo helia naplněno vznětlivým palivem. Německý film podle skutečné události.  Natočeno podle skutečné události, kdy vzducholoď, pýcha Německa uhořela za letu. Vzducholoď byla postavena roku 1936. V prvním roce své existence obletěla 17-krát Atlantický oceán. Na konci své cesty do Ameriky v Květnu 1937 začala hořet. 36 lidí zemřelo v hořícím pekle. Přestože příčina nehody nebyla nikdy objasněna, bylo objeveno, že 16 plynových komor bylo namísto nehořlavého helia napuštěno rychle hořícím palivem. Kvůli embargu na nacistické Německo, majitele lodí nemohli kupovat helium v USA. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

JFL 

všechny recenze uživatele

Zkáza titulní vzducholodi slouží v televizním formátu 2x90 minut jako hlavní ale také jediné lákadlo, což značí fakt, že záběry katastrofy tvůrci upoutávkově začlenili již na začátek a konec prvního dílu. Esencí projektu za 10 milionů euro je úvodní sekvence, kde divákům vyrazí dech unylý poprockový song podkreslující úvodní titulky. Ve stejné prvoplánovosti se pak nese i veškeré další vyprávění. Sice je nutno uznat, že v prvním díle ještě zaujmou některé postavy, přesněji řečeno jejich motivace, ale ty se v druhé části promění ve schematicky jalové konflikty, které navíc ve finále vyústí v absurdní nedomyšlené řešení. Vrcholem patlalství je pak sekvence očekávané katastrofy, kde tvůrci tragicky nezvládli kauzalitu a prostorovou orientaci a pouze za sebe řetězí záběry, které mají být působivé, ale právě svou inscenační zmateností vyvolávají spíš smích. Inu, další monstrprodukce pro německou komerční televizi RTL, jako byl už podobně děsivý "Vulkan" (2009), byť zde se alespoň neupřednostňuje rázovitost a lidovost postav. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

LZ-129 Hindenburg bola nemecká transatlantická dopravná vzducholoď, ktorá šiesteho mája roku 1937 pri pristávaní v americkom New Jersey bola zachvátená masívnym požiarom, ktorý ju totálne zničil. Pri tomto nešťastí zomrelo tridsať šesť ľudí. Dodnes nie je táto tragédia celkom objasnená. No natočilo sa o nej viacero filmov. Jedným z nich je aj nemecký televízny snímok "Hindenburg", ktorý v roku 2011 natočil režisér Philipp Kadelbach. Je to typický produkt súčastnej nemeckej kinematografie. Technicky slabé, herecky nevýrazné, dejovo nudné. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ok co se týče historické přesnosti, tak to víc odpovídá realitě než Americká verze, ale to zpracování je takový unylý a nudný, typicky televizácký. Tohle mě zkrátka neoslní.40% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Trápny až konšpiračný film, ktorý s realitou a skazou Hindenburgu v podstate nemá nič spoločné. A čo je najhoršie, dej sa odohráva v roku 1937, ale od začiatku máte pocit, že sa pozeráte na modernú súčasnú dobu. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Německá verze Titaniku, čili nic neočekávaného neočekávejte. Ale herci byli dobří a dokonce mluvili (byli předabováni?) dobře anglicky - ačkoliv ta jejich mluva byla ve výsledku tak pomalá a s tak pečlivou výslovností, že by skoro mohli nahrávat výuková CD k učebnicím angličtiny... což ve vypjatých a dramatických scénách může dost rušit. Jinak byl ale příběh sice neoriginální, ale přece jen napínavý, a to prosím i přes tu lehce přepálenou délku, plus pěkná výprava včetně dobových kostýmů a interiérů vzducholodi. Dejte Hindenburgu šanci, když už ji nedostal v reálu... ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Úvodní moderní píseň je hodně mimo a finální katastrofa je filmařsky totálně špatně. Veškeré prostřihy na hořící vzducholoď a lidi uvnitř a celková posloupnost do sebe vůbec nezapadají. V praxi to vypadá, jakoby se během katastrofy skákalo v čase a vzducholoď zvenčí hořela a padala strašně rychle, přičemž zevnitř tak nějak zpomaleně. Dokonce je tam záběr, jak vzducholoď naráží na zem zadkem (téměř vertikálně) a následuje střih na lidi uvnitř, jak se tam promenádují v klidu horizontálně. Aspoň ty efekty byly pěkné. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl něco jiného, než většina ostatních tady. Co jsem viděl já byl 105 minut dlouhý TELEVIZNÍ film co vypadá zatraceně dobře a plní svůj účel: pobavit a neurazit. Co mě osobně dost překvapilo, byl mazaný způsob vyobrazení jedné ze skutečných teorií havárie Hindenburgu (stačí si otevřít Wikipedii) a do ní naroubovat paralelní příběh, který "suchou havárii" nějak obohatí. Tento příběh je pak čistou fantazií a tak je třeba to brát. Díky tomu jsem se opravdu nenudil a jen znuděně nečekal až to blafne (jako př. u jiného nejmenovaného filmu, na moment kdy se to konečně potopí). Snad jediné co mi nesedělo byl soundtrack. Moderní pojetí hudby mi opravdu do filmu z roku 1937 neopasovalo. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Takže tady máme: pečlivě připravený atentát, přesně načasovaná bomba a nakonec se vše zvrtne kvůli počasí. Dále tady máme hezký milostný příběh, pak matku slepici, která má místo mozku v hlavě hélium, trotla se psem, který neváhá zničit život jedné rodiny, jen aby si řekl své a byl středem pozornosti, gestapáka, který už přesně ví, co bude dělat příštích 8 let, etc. etc. Na německou produkci velice dobrý film. Příjemní herci, neotřelá milostná scéna, logické dialogy, dobrá výprava, kostýmy. Moderní skladba v úvodu filmu a na jeho konci měla zřejmě odlehčit, myslím, že to nebylo potřeba a zdálo se mi to zbytečně poplatné Holyvodským trendům. Mnozí tu kritizují rychlost hoření versus pomalost dění na palubě. Jasně. je to značný nepoměr, včetně takového detailu, jako lodi zapíchnuté kolmo do země a již téměř shořelé a vzápětí střih a záběr na rovnou palubu. Mě to nevadilo. Titanic se potápěl necelé tři hodiny a Hindenburg shořel za 34 sekund. Do toho se fakt vejít nedá :). ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Titanic vo vzduchu, na nemeckú nôtu. Zaujímavý námet na thriller, ale ako znalec dejín zepelínov tu vidím viaceré zásadné chyby v celkovej premise - obzvlášť nemôžem zhltnúť nápad tvorcov o akejsi politicko-atentátnej konšpirácii na palube, ktorá mohla súvisieť s reálnou nehodou vzducholode počas pristávania pri cieľovom aerodróme. V hlavných, vágne romantických rolách "Leonardo di Caprio pre chudobných" a "Kate Winsletová pre chudobných". Tento film mi jednoducho nesadol a až neprístojne ma nudil. Hviezdičiek dávam málo, ale dávam ich za prekvapujúco verné rekonštrukcie interiérov Hindiho a za snahu o vystavanie napätej, takmer noirovej atmosféry. ()

route60 odpad!

všechny recenze uživatele

Chcete se zasmát pusťte si Hindenburg, bomba? sabotáž? němci a jejich TV výplod, slušně zahrané ale to je moc málo. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Záběry vzducholodi jsou výborné, ale jinak je děj velmi plytký, o závěru filmu ani nemluvě. Na televizní produkci jde o výbornou podívanou. Spíše mi to přišlo jako Titanic ve vzduchu... ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

A tak počáteční část se dala, ale čím blíže konci, tím více absurdity a zmatku. Nakonec jen zíráte na velmi odfláknutý konec, a to jak triky, věrohodností, tak přehraným scénářem. ()

drkaldj 

všechny recenze uživatele

Neumím německy a v českém dabingu (nebo s titulky) jsem sehnal pouze zkrácenou verzi zhruba 107 minut dlouhou (namísto dvojdílné celkem 180 minutové verze). Je tedy možné že některé (možná všechny) negativa (a pozitiva) jsou zapříčiněné touto sestříhanou verzí. Po trikové stránce to nevypadá špatně. Co už ovšem vypadá špatně jsou někteří herci. Scénář je takový nijaký a v některých ohledech dost naráží. Totálně televizní kamera. Jakmile se dostaneme na vzducholoď, je to sice lepší část, ale stejně negativa dost bijí do očí, takže si to člověk moc neužije. ()

Reklama

Reklama