Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá sympatická Veronika Jirásková je rázná, ambiciózní a touží jít v otcových stopách a pomáhat lidem. Je odhodlaná stát se hasičkou, a přestože ve výcviku patřila k nejlepším a zkouškami prošla s nejvyšším počtem bodů, naráží na odmítavé reakce. Žádný velitel nevěří, že by žena byla pro jednotku přínos a zvládla totéž co muži. Navíc se obávají, že by ženský element v čistě mužském kolektivu ohrozil stabilitu jednotky. Ani Veroničina matka s jejím rozhodnutím nesouhlasí. Přišla o manžela a nechce přijít ještě o dceru. Sama je na vozíčku a potýká se s řadou psychických problémů, které přidělávají starosti nejen Veronice. Zatímco se vypraví s kamarádkou Hedvikou na diskotéku, na blízkou hasičskou stanici volá vystrašená Klárka. Hovor přebírá dispečerka Alena, spojení je však záhy přerušeno. Večer plný tance se nečekaně mění v drama, když porucha zábavní pyrotechniky způsobí rozsáhlý požár. Zatímco návštěvníci prchají a Veronika pomůže popálenému majiteli klubu, vyjíždí hasiči k zásahu a na dispečink opět volá Klárka. Tatínek je zamčený v koupelně, neodpovídá a pod dveřmi se valí voda. Alena s kolegy se snaží zjistit, odkud dívenka volá. Požár se mění v drama, když vyjde najevo, že v jednom ze skladů jsou uloženy propanbutanové láhve. Veronika zjišťuje, že Hedvika uvízla ve skrytém pokoji v zákulisí a majitel zřejmě nechce, aby hasiči místnost našli. A tak Veronika musí do plamenů sama. Podaří se jí kamarádku zachránit? A jak to dopadne s Klárkou? (TV Nova)

(více)

Recenze (78)

sud 

všechny recenze uživatele

Koukatelné snad jen díky zdařilé akční scéně hořící diskotéky. Jiří Chlumský nedokáže pořádně vystavit příběh (zbytečně dlouhá hluchá místa, zkratkovitá dějová linka), o postavách se nedozvíme nic a Miroslav Etzler sice skutečně působí jako velitel hasičů, ale, stejně jako všichni ostatní, nemá co hrát. 40%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hanu Vagnerovou řadím mezi naše esteticky nejzajímavější a překvapivě schopné herečky (je-li vhodně obsazena, což jen tak BTW v Expozituře nebyla;)), ale tenhle zřejmě každou okurkovou sezónu opakovaný pilot (už to bylo dvakrát, a v téhle zemi stačí i na ústavní zvyklost, aby se něco stalo pouze jednou) se "zaručeným" obsazením, si za rámeček asi nedá. Snad si chudáci kluci a holky z IZS přijdou konečně na své novou řadou Sanitky - tenhle novácký rádobyspektákl by jim radost určitě nedělal. Ledaže by byl úplně jiný než pilot... což se stává naprosto běžně, že ano:P Zhola zbytečných 40%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Požárníci pomalu postupují hudebním klubem ke dvěřím od kumbálu, minuty ubíhají, jako podkres je zvolena dynamická hudba. Větší nudu aby pohledal. Zbytek vyplňují klišé o kvótách a holčičkách, zamčených v noci v bytě, zatímco jejich tatínci mají ve vaně infarkt. Dobře, že seriál nevznikl, i ten úvodní díl seriálu ven pouštět nemuseli. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tv film... Áno, presne tak to vyzerá, presne tak sa odvíja dej . Je to pozerateľné, ale v podstate je to film , ktorý vám okrem toho, že vás ukráti o 80 minút, nič nedá. Aspoň mne. Z chýb sa treba poučiť . Ak už z ničoho , tak určite nepredabovávať českých hercov. Strašne mi to vadilo a pôsobilo to dosť rušivo. Keď slovenčinu zvládol M. Táborský, tak by mohli aj ostatní, hoc aj za cenu nedokonalosti. Výsledok dosť nepresvedčivý. 40% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// +Hana Vagnerová, Sandra Nováková, napětí, akce -krátká délka filmu, naopak zbytečně dlouhý popis k filmu/// Hasiči jsou bohužel jen taková jednohubka, který ke všemu uběhne velice rychle. Pořád se totiž něco děje a navíc samotné dějiště požáru je hodně napínavé a dramatické. Hana Vagnerová hraje podobně jako v Expozituře, asi bude chvilku trvat než změní způsob hraní a nebo si je třeba jen na to zvyknut, protože nehraje špatně, jen hraje jinak. Velká škoda že to není úvodní film k seriálu. Je jasné že by měl z čeho čerpat a navíc česká seriálová tvorba by trochu akce potřebovala./// Celkem 72%/// ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl televizního seriálu, který byl stopnut hned v počátku, je přesně tím, čím měl být. Představí hlavní postavu, uvede ji do příběhu a současně předvede několik dalších a načrtne vývoj jejich vztahů. Nika, která strašně chce být hasičkou, jako postava zaujala, akce je na lacinou televizní produkci slušná i když s realitou nemá nic moc společného, a dokonce se podaří vytvořit i nějaké to napětí. Potíž je, že až na to představování a hašení je to dějově zcela bezradné a prázdné proto je třetina filmu zaplácnutá záběry z diskotéky během nichž se vůbec nic neděje. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Kladom tohto filmu je, že sa nehraje na veľký film, ide len o jeden výsek zo života hasičov, jednu ( dve ) akcie okorenené malými zápletkami zachraňovaných ľudí. Z tohto pohľadu sa jedná o slušné televízne dielko, ktoré má rýchlosť, spád a slušnú akciu. Trápi ma, že pod Tatrami sme už pri niektorých projektoch ( Nesmrteľní ) dávno pochopili, že predabovávanie českých hercov je primitívne a zbytočné, a v tomto prípade sa tvorcovia vrátili do praveku. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Celkem překvapivě dobrý film, který nepostrádá určitou akčnost, která drží napětí téměř až do konce. Film obohatí i celkem solidní herecké výkony. Vzhledem ke stopáži se divák ani nestačí nudit:) Prostě a jasně tři a dost:) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - Akční film v českém provedení - no jak to asi může dopadnout. Češi na to prostě nemaj, předčít Amíky v autentičnosti akčních scén (i když Kajínek byl povedený). Sice ty výbuchy a požár na discotéce nebyly tak zlé, nicméně bych další akční filmy netočil. Nevyčítám to českým filmařům, zase máme výborné komedie. Každý je dobrý na něco. Jinak film nenudil příliš dlouho - 70 minut se dalo v pohodě zkousnout. 55% ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Český televizní pokus o akční film? Podle mého očekávání neskutečná tragédie. Laciné efekty, průměrní herci, a ten feministický námět tomu dává korunu! Jedna hvězdička za to, že to alespoň rychle uteklo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem toho, aby se ženy draly na všechna možná i nemožná místa. Jsou prostě pracovní pozice, na kterých by měli být pouze muži a to myslím i samozřejmě práci hasiče, i když to je spíše poslání. Vždycky jsem si myslela, že hasiče můžou dělat jen tvrdí chlapi. Pokud by chtěli být ženy u hasičů, tak by měli sedět v kaceláři někde na dispečinku a zvedat telefony a nebo řešit nějaké papírování. Neumím si představit, že by žena, která má padesát kilo, tahala z plamenů stokilového chlapa, který by byl třeba v bezvědomí. Z vlastní zkušenosti vím, že s bezvládným tělem se blbě manipuluje a to mě neohrožoval oheň. Proč Nova natáčí filmy (Policie Modrava), které se tváří jako pilot k seriálu, když ten seriál nehodlá pustit na obrazovky? To zkouší reakce diváků a bojovat o sledovanost? Mě takové hrátky přestávají bavit. Vždyť by ten seriál nemusel mít dvacet dílu. Klidně by stačilo třeba jen pět epizod. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic a dostal docela koukatelnou věc.. Občas to bylo i napínavé. A koukat na tak krátký film na nově je na prd, když 5 minut před koncem tam daj reklamu. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Možná až moc krátké (70 minut fakt ne!), ale koukat se na to dalo. Příjemně mě překvapilo, že film nevypráví o snaze hlavní hrdinky začlenit se do mužského kolektivu, ale zajímavě popisuje dva případy hasičů (mně se více líbil příběh holčičky, které se tatínek zamknul v koupelně, byla jsem hodně napjatá). Jak jsem už ale napsala, film je příliš krátký a nedokázal všechno dotáhnout do konce. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek o jedné ambiciózní dívce, která má touhu stát se hasičem. Podaří se jí zachránit kamarádku z hořící diskotéky a její čin je odměněn přijmutím do hasičského sboru. Příběh běží v časové linii s druhým, kde se malá holčička spojí s dispečinkem hasičů a ti musejí lokalizovat její polohu pro záchranu její i jejího otce. Celkově je to takový šedý snímek s nevýraznými hereckými výkony. Jako pilotní film seriálu ano, jako samostatný snímek ne. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Áno, slovenské filmy sú o ničom. Len neviem na čo do toho ťahali aj čechov keď ich potom predabovali. A všimol som si, že asi dve vety ani nenadabovali, takže postavy otvárali ústa bez vydania akéhokoľvek hlásku. Takže nabudúce si asi dobre rozmyslím, či si pozriem nejaký NOVÝ slovenský film. (20%) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Na vlastní oči se můžete přesvědčit, že i drama o hasičích lze natočit naprosto nezáživně - bez dynamiky a s absencí jakéhokoli napětí. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Amatéřina nejhrubšího zrna. Je to skoro takovej průser, jak kdybyste byli pedofilové a právě znásilnili sousedovic dvojčata. Režisérskej lempl vzal několik herců ze všech těch ordinací, ulic, míst v životě, cest domů a podobnejch TV sraček a vymyslel jim stupidní děj, u něhož se ta stupidnost dá navíc docela lehce předvídat. Dvě spolu absolutně nesouvisející dějovy linie (požár v klubu, malá kravka na telefonu) maj asi vyvolat nějakou napínavou atmosféru nebo co, ale vyvolaly mi tak maximálně chcaní. Samotnej hořící klub je tak strašny místo, že není žádná škoda, že to tam shořelo - jak kdyby to natáčel člověk, co v životě nebyl na nějaké akci, protože tohle přece nemůže být zábava (a jestli to takhle někde vypadá, tak to teda sebevražda). A většina záběrů s ohněm je tak odfláklá, že to spíš vypadá, jak kdyby šli hasit táborák. Jasny, že každej požár nemusí být Skleněné peklo, ale asi se nám to snažilo namluvit opak. Film nám nic neřekne, film je o ničem a nejen že to je totálně ztracenej čas, ale taky totální nuda. Ještě že to bylo tak krátky. ()

Reklama

Reklama