Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z dílny režiséra kultovního seriálu Trailer Park Boys Mikea Clattenburga pochází akční válečné drama, které se v loňském roce stalo kanadskou filmovou událostí roku! Přispěl k tomu také bezchybný výkon NICKA STAHLA, jenž se proslavil především rolí Johna Connora v celosvětovém hitu TERMINÁTOR 3: VZPOURA STROJŮ. Snímek vypráví příběh investigativního novináře Lukea (Stahl), který se vydává po stopách koaličních odstřelovačů, obviněných z mrzačení mrtvol v Afghánistánu. Jeho článek je ale v rodné Kanadě okamžitě smeten ze stolu a Lukeovi nezbývá než se vydat hledat pravdu na vlastní pěst. Začíná cesta plná smrtících nástrah, která přimrazí diváky do sedadel svou aktuálností a odvahou, s jakou tvůrci odkrývají pozadí válečného konfliktu i světa novinářů v přední linii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Nad Afghánistánem bývá nebe jasnější. Luna splývá s ránem a je ještě krásnější. '' Jak zpívá Daniel Landa, pardon ehm vlastně kouzelník Žito 44.... ------------------------- Přiznám se, že jsem do filmu šel předem s despektem. Očekával jsem afghánskou obdobu Křestu ohněm (2005). Výsledek mne celkem mile překvapil a peklo se naštěstí nekonalo. Jedná se o válečné drama jehož hrdinou je válečný korespondent a rovnou říkám, nějaké velkolepé bitevní scény tu opravdu nečekejte. Rešisér si vystačil dohromady s dvaceti herci, ale ději komorní ráz nijak neškodí. Divákovi je nabídnut trochu netradiční pohled na Afghánistán zmítaný po staletí nepokoji a konflikty. Jejich příčiny místní nechápou a jak řekl hlavní hrdina, největší chyba koaličních jednotek byla v myšlence, že se dá Afghánistán změnit.... a tak se tam teď místní i jednotky aliance snaží jen přežít. Navíc v Afghánu není nic takové, jak na první pohled vypadá a ,, jeden instalatér je víc než stovka sniperů ''. ... - Film je plný nádherných scenérií čarokrásných hor a prašných cest a kdyby v této zemi neplatilo tolik rozdílných zákonů, jistě by stála za vidění.... Herecké výkony jsou velmi dobré, hlavní roli si střihl Nick Stahl (ano, ten mladý zhroucený vojín z Thin Red Line). Slušný průměr, který stojí za vidění. Dávám tři uříznuté prsty .-) * * * ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k místnímu hodnocení jsem byl filmem mile překvapen. Když se píše drama, tak jsem čekal drama, ne akčňák ála Blackhawk Down ani absurdní drama ála Jarhead. I takovýmhle málem se dá říct mnohé, třeba že už to mu stejně nikdo nerozumí a pořádně ani nikdy nerozuměl, a že je třeba více keramických mís. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

No jak někde slyším Vapet, nebo Řitka video, tak jsem ve střehu a opět se mi potvrdila úděsná kvalita produkce jedné z těchto firem. Film ani nezasluhuje pozornost, natož můj další čas na psaní komentáře. Sonda do života konzumentů hašiše a honbě za prsty, to opravdu není nic pro mne. 20% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Asi najdôležitejšou výpoveďou filmu je myšlienka, že mnohokrát vidíme len to čo chceme vidieť a veríme tomu čomu chceme veriť. S pravdou to však nemá nič spoločné. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Podobné ako Očami války. Tamto však malo trochu lepšie obsadenie a dej. Afghan Luke zaostáva aj výpravou a akciou. Nič prevratné, nič nové. Miestami zaujímavé, miestami nudné. Neoslovilo čo sa týka súčasnej vojenskej tematiky. 2 z 5 ()

Luisis 

všechny recenze uživatele

Zajímavý movie. Kdo čeká akčňák, možná bude zklamán. Pro mě překvapení, ale jestli to chci vidět podruhý....Toť otázka.Slabej scénář - 55% ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Film chtěl zřejmě cosi vyjádřit. Občas se pohybovali po území, jakoby nikde nehrozilo nebezpečí. Normální průměr. ()

markyzgero

všechny recenze uživatele

afghan lukea musíte brát prizmatem mikea clattenburga a teprve potom oceníte jeho kvality. stejně jako kanadská armáda, stejně jako trailer park boys, ani on neni hybatelem dějin, jen se snaží najít svý místo na slunci a chce to místo urvat s veškerou ctí, co je mu k dispozici. bez patosu, občas s nějakym tim přesahem a citací, kterejch je tam mraky. jasně, že hlavní hrdina dojde katarze s trochou tý teplý lidský polívčičky, ale zároveň je to čistá hra na válku tak, jak jí hrajou válečný zpravodajové v honbě za příběhem. afghánistán nikdy nebyl civilnější a to myslim jako největší pochvalu. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Choucas 

všechny recenze uživatele

Ten film má vlastně pravdu, s tím že v Afgánistánu není nic jak vypadá, že jeden instalatér je víc než 100 špičkově vycvičených vojáků a tak dál. Přijemné překvapení, ale na 5 hvězd to nestačilo. ()

Warmil 

všechny recenze uživatele

Film je rozhodně skvělej..takovej ten druh (ne)válečný skoro komedie....Fakt jsem se u něj, zasmál, zamyslel, ...pobavil ()

mirec2211 odpad!

všechny recenze uživatele

Som rozčarovaný. Čakal som od toho oveľa viac. Toto ma však sklamalo. Film v podstate nemal úvod, ale rovno sme sa objavili v jadre deja. Herecké obsadenie veľmi zlé, dramatické to nebolo vôbec v ničom. Veľmi nezáživné. Tento snímok zaraďujem do kategórie odpad. Zbytočná strata volného času. ()

Falanx 

všechny recenze uživatele

59%. Chvilku si to hraje na Četu, okamžik na umění, pak přichází nanosekundy reality. Nakonec musím souhlasit s tvrzením: Tady nepřátelé nejsou, jen budoucí spojenci. ()

Reklama

Reklama