Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (220)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Novodobá obsesia psychosociálno narušenými geniálnymi frajermi zo sveta lekárskej vedy dorazila aj na Slovač. Na počudovanie to funguje - akokolvek nejde o žiaden zázrak, v žiadnom prípade neurazí, a keby som pred rokmi nevyrastol z organizovania svojho života podla TV programu a bol seriálový maniak (ako že by som si to nahrával a napokon to pozeral ve volnom čase), zrejme by som sa s pánom Ludským stretával každý týžden. Prepáčte moju "Slovenčinu", no nevedel som ako lepšie poukázať na tu trápnosť s českým dabingom. Zaplať boh, že aspoň tých Nesmrtelných Česká Televízia nepradabováva, aj ked taký Adrian Jastraban v Cyranovi/Fejsovi predvádzal v opačnom garde čosi ako já teraz tu:) Ludských 60%, bez dabingu možno aj viac, pretože hlas doktora Housa je predsa len privela. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Co naplat, Tomáš Maštalír má charismatu dost a kopírování cizích vzorů vás přestane srát poměrně brzo, v zápletkách (čím starší, tím lepší) prostě o něco jde. Kdyby první řada nevyšla tak nějak do ztracena, dal bych i víc. Zatím 50%. No prostě můj takový lékařský guilty pleasure! :-) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

velke negativum tohto serialu je jeho nevyvazenost jednotlivych dielov. Herci sa mi pacili, horsie to bolo s reziou, kde reziseri podla mna nevedeli s hercami pracovat a ani ich usmernit tym spravnym smerom. Cele to bolo trosku nekoherentne, take bez ladu a skladu, ale rozhodne som vydrzala pozerat vsetky diely a nenudila som sa takmer nikdy, hoci ku koncu casti zacali stracat na dychu. Ak bude dalsia seria, rozhodne sa jej nevyhnem. ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Doufám, že jsem barvoslepá, protože jinak nechápu ten modrý proužek. Tohle hrůzné předabované cosi se ani nesnaží skrývat, že většinu nápadů přebrali od Dr.House. Shame on you! ()

Arbiter

všechny recenze uživatele

Máte aspoň jednoho známého, který je neuvěřitelně zbytečný, prázdný, hloupý, nepřirozený, šroubovaný a trapný? Takový ten typ, co čte knihy o entuziasmu, cílevědomosti a sebevědomí, a na základě toho získá neutuchající pocit, že se stal průsečíkem dokonalostí. Pravděpodobně bude mít pod nosem pečlivě pěstované chmíří, protože došel k závěru, že mu to přidá na důvěryhodnosti a z vlasů mu budou odkapávat hrudky gelu. No, tak to je Dr. Ludsky. Ne jako postava, ale jako seriál. Že ho u nás navíc dabuje Martin Stránský, je takový závěrečný fail. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Šanci jsem téhle atrapě doktora House kříženého s primářem Sovou dala, ovšem další už nedostane. Pominu zřejmou vykrádačku, nepříliš charismatického hlavního protagonistu, prkenné+nesympatické herce i divný dabing (proč, kujva, to už nerozumíme slovenštině?! Navíc je hrubě přes čáru dát Ludskému stejný hlas jako doktoru Barákovi!). Blbé dialogy, scénář jak na školní představení a telenovelovitý vzhled se však ignorovat nedají. Není to možná tak strašné ve srovnání s ostatními seriály, co posledních 10-15 let vznikají ve střední Evropě a zasírají TV kanály, ale ztrácet čas u toho nehodlám. Nebudu hodnotit - za první díl bych dala 45-50%. ()

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

A co má být zase tohle...? Parodie House? Bože, v těcho našich středoevropských končinách se opravdu nepoučíme..!!!! Vždyť ještě nikdy se u nás-námi okopírované dílko neuchytilo.!! Musíme sami vymýšlet vlastní House, ale úplně jiné a jinak, protože my tu žijeme přeci jinak, jinde....nebo snad ne..?????????????????! :-() ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Som z toho celý zmätený, milí Slováci. Na jednu stranu palec nahoru za zpracování, od kterého by se čeští tvůrci přiblblých telenovelistických slátanin mohli učit, na straně druhé palec dolů za až příliš okaté kopírování kultu Dr. House. Svérázný doktor se strništěm, co při setkání na ulici odhadne den vaší smrti. Počkat, to už jsem někde viděl! Ano, House nejezdil v bavoráku, ale na motorce. House neměl manželku s pubertální dcerkou, ale jen doktorku Cuddyovou. House kulhal, Ludsky chodí vcelku obstojně. Ale pořád je to jako hledání pěti rozdílů mezi Sluncem při východu a při západu. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Po dvou zhlédnutých dílech nečekaná spokojenost. Na středoevropskou tvorbu nevídaně dobré. Maštalír s hlasem Stránského neuvěřitelně charismatický... ()

Allien.9 odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, co všechno dokáží Češi a Slováci vyplodit. "Dr. Ludsky" je nejen nechutnou kopií populárního "Dr. House", je ještě navíc hloupý a směšný. Jistou měrou k tomu samozřejmě přispívá i pan Maštalír, na jehož herecký projev se opravdu nedá dívat (ono se vlastně nedá dívat ani na ten zbytek). Vydržela jsem úmorné tři díly a nemohu jinak. ()

DJ Obelix

všechny recenze uživatele

Po prvním díle zatím nehodnotím, ale jsem velmi mile překvapen. A k dabingu? Ten tomu zřejmě pomohl nejvíc, protože teď je iluze Dr. House takřka dokonalá :-) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Bratislava je velmi fotogenická metropole. House s krycím názvem Ludsky, který se v ní odehrává, už tak fotogenický není. ()

Sonnery odpad!

všechny recenze uživatele

Netuším, proč se všichni snaží napodobovat něco, co už je - je to, jako by teď nějakej Slovák přišel s tím, že vynalezl žárovku, ne obyčejnou, ale slovenskou. Proč se dívat na něco, co je se snaží tvářit jako originál, když dávají originál. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Prvá časť bola asi na 70%. Ale som ovplyvnená, keď som uvidela na začiatku tie lavice a ja v nich každú sobotu sedím sedem hodín:D ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Atraktivní obrázky, ale otřepané historky. Na dva tři díly se dá podívat jako na oddechovku, ale s přibývajícími díly nudí. Navíc mi vadí český dabing a množství anglických songů. Ve slovenském seriálu bych rád počul slovenčinu... ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 15.2.2011, pôvodný televízny seriál - "Tak takhle ne soudruzi, takhle teda NE !" (15.2.2011) ()

Reklama

Reklama