Reklama

Reklama

Nemůžeš změnit vítr, ale můžeš otočit plachty... Cate McCallová je právnička, léčící se alkoholička. Odešla se zavedené právní firmy a nyní žije sama, manžel se s ní rozvedl a čtyřletá dcera byla svěřena do jeho péče. Cate si uvědomuje, že by o dceru mohla úplně přijít a tak se snaží napravit. Také je jí, v rámci podmínky od sociálky, svěřen případ odsouzené ženy Lacey. Ta sedí za údajnou vraždu kamarádky. Cate chce případ odmítnout, ale nelze jinak, než přijmout, a tak se s pomocí svého asistenta Bridgese snaží dokázat, že Lacey je nevinná, i když o tom vlastně sama přesvědčena není. V mezidobí navštěvuje Cate sezení s léčícími se alkoholiky a snaží se věnovat dceři, jak je to jen možné a kdy jí to manžel umožní. Jenže případ vražedkyně Cate pohltí, začíná jim být posedlá, nestíhá domluvené časy návštěvy dcery, ale u soudu se jí daří. Vyvrátí a znevěrohodní Laceyno odsouzení a žena je propuštěna. Cate cítí vítězství, avšak jen malou chvíli. Cate postupně zjišťuje, že Lacey jí klamala a je opravdovou vražedkyní. To jí zlomí a znovu začíná pít... (TV Nova)

(více)

Recenze (26)

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách mezi 3* a 4*. Vcelku zajímavej film, kde se prolínají dvě věci. Osobní život advokátky a její práce. V osobním životě moc úspěšná není, kdežto v práci je hvězda. Problémy s pitím se podepsaly trochu na její kariéře a dostává druhou šanci, případ kterej není tak jasnej, jak se zprvu zdálo. No, v první polovině filmu se odehrává zajímavej soudní proces, kde Kate Beckinsale, coby advokátka triumfuje a očistí svojí klientku, což je ta "zábavnější" část filmu a 4* záležitost. V druhý polovině se odehrává spíš životní debakl, kdy Kate Beckinsale, coby zaměstnaná žena úplně neválí, ale dochází tady k zjištěním, uvědomění si chyb a následně k jejich napravení. Krátká stopáž zahrnuje spoustu věcí, který by megalomanští režiséři rádi rozebrali do detailů a udělali z filmu nesnesitelnou tříhodinovou sračku. Tady díky za snesitelnost vlastně všeho, navíc Kate Beckinsale je moje oblíbenkyně a v tomhle filmu se mi hodně líbí její výkon a postava, kterou ztvárnila k ní dost pasuje. 70% ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Každý může někdy (i víckrát) padnout na hubu, ať už v profesním nebo soukromém životě. Navíc u (filmových) advokátů soupeří touha vyhrát za každou cenu s touhou nespadnout do morálního bahna, což je vděčné téma. Kate Beckinsale si užívá každou sekundu, co je na plátně a i když zápletka nepřináší nic nového ani šokujícího, film plyne příjemným tempem a nenudí. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pár zcela neškodnými skleničkami to vždycky začíná. Pak už to jede jako po másle a je z vás alkoholik. Máme tady možnost sledovat dvě roviny příběhu, kde se vyskytuje advokátka s vážnými osobními problémy a pak její práci. Dle všeho musela být jako advokátka velmi dobrá. Ty dvě příběhové roviny se podařilo skloubit velmi slušně a jedna bez druhé by nemohla fungovat. Akorát mám trochu jinou představu o léčeném alkoholikovi. Pár jich osobně znám. Na Kate Beckinsale se ale dobře koukalo. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poměrně tuctový soudní thriller s krutě neoriginálním příběhem, jehož vývoj, respektive vyústění, musí odhalit každý byť jen trochu žánrem protřelý divák již v samém počátku, čehož si ovšem zřejmě byli vědomy i sami tvůrci, a tak se rozhodli celý film osvěžit alespoň alkoholovou závislostí ústřední hrdinky, právničky, což ovšem ve výsledku jednak též neznamenalo nějaký originálnější přístup, ale především oné závislosti zde stejně nebylo prakticky vůbec využito, natož aby měla jakýkoli vliv na dějový vývoj, takže toto „oživení“ lze stejně považovat za zcela zbytečné a navíc kvůli výkonu Kate Beckinsale i za dost nepřesvědčivé. Tato herečka je zkrátka velice, velice sexy a v latexovém oblečku v Underworldu je nepřekonatelná, ale na seriózní, dramatické role prostě nemá a tady to jen potvrdila, i když jí zde v onom nekvalitním výkonu předčil ještě jiný herec, a to Nick Nolte, který se na hraní měl už dávno vyprdnout, neboť v každém dalším filmu je děsivější a děsivější. O tuctové zápletce jsem se jinak zmínil, jen k tomu mohu tedy ještě snad dodat, že nedisponuje ani napětím, ani spádem, o předvídatelném zvratu se radši nemá ani smysl zmiňovat a nudné finále už jen potvrzuje celkovou matnost a nevýraznost celého filmu. Pravda je jen slovo zkrátka není sice úplný průser, za nějakou zásadnější pozornost nicméně rozhodně nestojí. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tenhle film honí spoustu zajíců a tak se nesoustředí vyloženě na jednoho, kterého by chytil. Námět zajímavý a být to tak o 20 delší a mít to nějakého áčkového režiséra, mohl z toho být klidně hit jako třeba Vyvolávač deště. Ale není! Kate to sice pořád sluší, ale co si budeme povídat, eufemisticky řečeno - oscarová herečka to prostě není. A navíc díky krátké stopáži se všechno děje moc rychle a tak se ani nedokážete pořádně soustředit a cítit emoce. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama