Reklama

Reklama

Nemůžeš změnit vítr, ale můžeš otočit plachty... Cate McCallová je právnička, léčící se alkoholička. Odešla se zavedené právní firmy a nyní žije sama, manžel se s ní rozvedl a čtyřletá dcera byla svěřena do jeho péče. Cate si uvědomuje, že by o dceru mohla úplně přijít a tak se snaží napravit. Také je jí, v rámci podmínky od sociálky, svěřen případ odsouzené ženy Lacey. Ta sedí za údajnou vraždu kamarádky. Cate chce případ odmítnout, ale nelze jinak, než přijmout, a tak se s pomocí svého asistenta Bridgese snaží dokázat, že Lacey je nevinná, i když o tom vlastně sama přesvědčena není. V mezidobí navštěvuje Cate sezení s léčícími se alkoholiky a snaží se věnovat dceři, jak je to jen možné a kdy jí to manžel umožní. Jenže případ vražedkyně Cate pohltí, začíná jim být posedlá, nestíhá domluvené časy návštěvy dcery, ale u soudu se jí daří. Vyvrátí a znevěrohodní Laceyno odsouzení a žena je propuštěna. Cate cítí vítězství, avšak jen malou chvíli. Cate postupně zjišťuje, že Lacey jí klamala a je opravdovou vražedkyní. To jí zlomí a znovu začíná pít... (TV Nova)

(více)

Recenze (26)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to hrozně nevěrohodné. Přelíčení znovuotevřeného případu se možná vyvíjelo zajímavě, ale když soudce před vynesením verdiktu poslal obžalovanou vražedkyni bydlet na víkend k její obhájkyni (?!?), klepal jsem si na čelo. I na ten předpokládaný zvrat došlo. Ještě horší pak byla osobní linka - terapie ("Neřiďte se jenom důkazy, ale i srdcem!") fešné právničky s alkoholem a opatrovnictvím dcerky, hraničící až s podřadným kýčem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak za dôkaz, že Kate vie dobre hrať, sa nechám uniesť a udelím štyri hviezdy. Ak budeme brať Pravda je iba slovo ako súdnu drámu, tak môžeme byť trochu sklamaní, pretože toto sme tu už v 90. rokoch raz mali a prvá hodina je v podstate iba materiál pre Perryho Masona. Ak ale budeme brať film ako osobnú drámu a súdne procesy ako pozadie pre prekreslenie hlavnej postavy, tak osobne som bol celkom milo prekvapený a vedel by som si predstaviť s touto hlavnou postavou a jej problémami aj celý seriál. Je tu toho dosť. Osobné zlyhanie, súdne omyly, osamelosť modernej ženy a jej postavenie v mužskom svete, právnická etika a možno aj viac. Lenže film nikto nepozná a tak nie je "komerčný" dôvod ho do toho seriálu rozvinúť. Že americkú kinematografiu posudzujeme iba podľa titulov komerčne úspešných, je bohužiaľ syndróm povrchnej doby. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pár zcela neškodnými skleničkami to vždycky začíná. Pak už to jede jako po másle a je z vás alkoholik. Máme tady možnost sledovat dvě roviny příběhu, kde se vyskytuje advokátka s vážnými osobními problémy a pak její práci. Dle všeho musela být jako advokátka velmi dobrá. Ty dvě příběhové roviny se podařilo skloubit velmi slušně a jedna bez druhé by nemohla fungovat. Akorát mám trochu jinou představu o léčeném alkoholikovi. Pár jich osobně znám. Na Kate Beckinsale se ale dobře koukalo. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tenhle film honí spoustu zajíců a tak se nesoustředí vyloženě na jednoho, kterého by chytil. Námět zajímavý a být to tak o 20 delší a mít to nějakého áčkového režiséra, mohl z toho být klidně hit jako třeba Vyvolávač deště. Ale není! Kate to sice pořád sluší, ale co si budeme povídat, eufemisticky řečeno - oscarová herečka to prostě není. A navíc díky krátké stopáži se všechno děje moc rychle a tak se ani nedokážete pořádně soustředit a cítit emoce. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, vůbec ne, jen... neinovativní. Tím chci říct, že od začátku znovuprošetřování případu vám bude jasné, jaký nastane po mnoha desítkách minut zásadní zvrat, a hle, on nastane. Nicméně to není natočeno nudně ani nezajímavě a svojí špetkou do celku přispívá i samotná Kate, která, když nehraje v nějaké totální céčkovině, umí i zahrát a rozhodně z ní ani nebolí oči. Životní peripetie její postavy při pokusu postavit se zpět na nohy a získat do péče dceru tak přináší do filmu další úroveň vyhrábávání se ze sraček a přesto to stále není trapné, ale koukatelné - ovšem ne nezapomenutelné. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama