Reklama

Reklama

Moje ségra má prima bráchu

  • USA The Skeleton Twins (více)
Trailer

VOD (1)

Maggie (Kristen Wiig) a Milo (Bill Hader) žijí odděleně několik let. Jednoho dne oba jen o vlásek uniknou smrti a nečekané setkání je donutí zamyslet se, proč jejich životy nabraly tak špatný směr. A právě ve chvílích, které tráví spolu, pochopí, že klíč k nápravě jejich životů se skrývá v nápravě jejich vztahu. (Bontonfilm)

Recenze (90)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že celý film rostl a klesal s tím, jak ve filmu hrála Kristen Wiig. Ale možná to bylo jenom tím, že od Waltera Mittyho jsem se do ní tak nějak zakoukal. Nicméně tady nebyla jediná, na kom by film stál. Luke Wilson a Bill Hader se tady také předvedli s velice slušnými postavami a tak se z této nezávislé americké dramedie stala vcelku příjemná událost. Hlavní zodpovědnost za to ale mají samotní herci, kteří v takových filmech udělají děsně moc. Nebýt jich, spadlo by to do průměru. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,284,309Tržby Celosvetovo $5,751,000▐ sladkokyslá dráma ktorá má mierne zábavné momentky ale aj dramatické, miestami to príde snaživé ale ako celok to patrične nezasiahne /40%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Milovo hudobno-tanecne vystupenie bolo to najkrajsie surodenecke vyznanie lasky, ake som kedy videla. zasluzenych 5 hviezd, absolutne bez zavahania. Kristen, Luke a Bill, trojka k zulibani. uzasna chemia medzi hercami, vtipne momenty striedali tie vazne, ziadne hluche miesto, ziadne trapnosti, ci zbytocne reci. no nadhera. PS: ten, kto vymyslal cesky preklad by mal bud menej fetovat alebo naopak viac. what the hell? ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Silné, tohle by s dostatečnou propagací mohlo zaujmout i akademiky. Nevěřil bych, že Bill Hader zahraje tak skvělýho teplouše. To, že se hlavní dvojice na plakátě neusmívá, ale vypadá spíše k pláči, je dost příznačné, opravdu jde o dost depkoidní záležitost. Film produkovali bratři Duplassové, kteří se tímhle pro mě definitivně stávají nejzásadnějšími/nejsympatičtějšími producenty současného amerického nezávislého filmu - v posledních měsících jsem od nich viděl tituly Sestra tvojí sestry, The One I Love a připravují další minimálně tři filmy na které jsem hodně zvědavý. A do toho ještě od ledna startuje jejich vlastní seriál Togetherness. Navíc Jay Duplass hraje v seriálové bombě Transparent. Ale dost propagace. P.S. To hudební číslo opravdu nemělo chybu, hned pouštím replay. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Těším se, až budu teplej strejda." Netěšíš, Milo, ale to je tvoje věc. Mně spíš vadí něco jiného. A to skutečnost, že když si budu vybírat, jestli můj život ukončí prášky, přeřezané žíly, skok z mostu nebo utopení, tak mi s tím tento snímek neporadí. To je škoda, protože tohle všechno v něm je, ale návod nikde. A komedii jsem taky nenašel, takže jsem se znuděně díval na film o lidech v depresi a přemýšlel o tom, proč si ubližuju. Nepřišel jsem na to, ani tu depresi jsem z toho nedostal a nakonec jsem byl moc vděčný za to, že si sourozenci nesmyslně zatrdlovali na hit Starshipu, což mi nakonec jediné dávalo smysl. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nevím, tohle je na můj vkus až příliš průhledná indie dramedie. Herci super, ale víc mi to bohužel nenabídlo. 70% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Není to zase taková bžunda, jak může naznačovat účast Hadera a Wiig. Přeci jen hned dvě osoby se nachází krok od sebevraždy. Díky zařazení největšího hitu našich srdcí od skupiny Starship se však podaří vydolovat víru v lepší zítřky i u těch nejzarytějších pesimistů. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od podobně zaměřeného Just Before I Go je cítit větší snaha o přirozenost a nedořečenost, což dělá ze The Skeleton Twins mnohem uvěřitelnější nezávislárnu než zmíněný režijní debut Courteney Cox. Zásadním prvkem je i ústřední herecká dvojice. Wiig svojí polohou sice příliš nepřekvapuje (žena ve středních letech, která hledá, ale vlastně neví, co chce), zato Hader ano. Svým uměřeným a komplexním výkonem dokazuje, že zvládá i dramatické role. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná tragikomedie, která má možná o něco víc sklon k vážným scénám, nicméně „depkaření“ se s povětšinou černým humorem střídá celkem nenásilně. Překvapil mě docela otevřený konec, ale na to „hlavní“ došlo, takže vlastně proč ne. A pasáž s karaoke byla prostě skvělá (kýčovitá, zábavná a dojemná zároveň, s naprosto přesným vyvážením) a také díky ní film hodnotím slušnými 4*. „Nezaslouží si za ženu děvku.“ – „Nejsi děvka, tak to prosím neříkej.“ – „Vážně? Jak bys to teda nazval?“ „Jsi neposedná žena v domácnosti se sklony ke kurvení se.“ ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že snímek, který začíná pokusem o sebevraždu, může být tak upřímně vtipný. Jeden z nejlepších, ne-li rovnou nejlepší indie film letošního roku. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tento film dokázal v mnohom zobraziť niečo, o čom sa veľmi snažia naše seriály z dielne Joj a Markízy. A to je život. Okamžite viete identifikovať postavy, okamžite viete čo sa v nich odohráva a aké chyby urobili, ktoré sa odzrkadlili na tom, čo sa okolo nich deje. Maggie má najväčší problém sama so sebou a Milo najmä s minulosťou, ktorá sa ho odmieta pustiť. Okrem toho si ale myslím, že oboch súrodencov najviac poznačila samovražda ich otca, s ktorou sa ani jeden z nich nevie vysporiadať. Mám rád filmy, ktoré dokážu ukázať život. Scénka s "Nothing´s Gonna Stop Us Now" je absolútne úžasná. The Skeleton Twins je proste jeden skvelý film, ktorý skutočne dáva to, čo som chcel od filmov vidieť už dlho. Nefalšovaný a úprimný život. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

On je gay, kterému nic nevychází tak, jak by si přál. Nemá přítele, ani dobrou práci. Ona je vdaná, ale se sklonem k pravidelným nevěrám. V okamžiku, kdy se zdá, že jejich životy už nemají smysl a oni stojí krok před sebevraždou, najdou jeden druhého a společně se pak pokoušejí prolomit svá vlastní tajemství a dávná traumata, která je doprovází už od dětství. Skoro bych čekal tragický nebo minimálně ne právě veselý příběh, ale ironií a sarkasmem se tu opravdu nešetří. Situace, do nichž se hlavní hrdinové vrhají střemhlav navzdory předpokládaným důsledkům, jsou perfektním inventářem sourozenecké lásky, která, jak se zdá, dokáže překonat i nepřekonatelné. Kristen Wiig a Bill Hader zde podávají fantastické herecké výkony, něco takového lze na plátně vídat jen zřídka. Ten film je skvělý tak, že si ho prostě zamilujete. Nezaslouží si za ženu děvku. – Nejsi děvka, tak to prosím neříkej. – Vážně? Jak bys to teda nazval? – Jsi neposedná žena v domácnosti se sklony ke kurvení se. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vskutku príjemný film o dvoch stratených dušiach, výborní herci a dialógy ... a ako bonus jedna precítená spevácka vsuvka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Lidi mě serou." Wau. Ta píseň mi ustřelila trencle. Skvělý film, se skvělými charaktery. Film, který mě zahřál a mám pro něj plné pochopení. Kristen patří k těm herečkám, které mi zpočátku vůbec neseděly, ale nakonec si mě každým svým dalším filmem plně získala. Je skvělá. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Ze začátku byla laťka hodně vysoko - tak na 80%. Ale v půlce filmu dost padala dolů a chvílema jsem se docela nudila. Námět je to určitě zajímavý. Potenciál filmu si ale myslím, že nebyl naplno využitý. Výběr herců mi taky tak úplně nesedl. Naopak hudba se mi moc líbila. Takže celkově dávám 60%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vždy keď pozerám takýto film, tak sa mi v hlave ozývajú slová Louis C.K - white people problems. A ja to všetko beriem. Svet je zlý a je plný nepekných vecí. Všetci sme z neho strašne zmätený a občas si pomyslíme aj na ten skok z okna, ale Skeleton Twins sú zaujímavé len vďaka ústrednej dvojici. A aj to musím povedať, že Wiig aj Hader majú za sebou aj lepšie veci. Všetko je to spravené, tým presvetleným - kvázi depresívnym štýlom. Ako keby som sa pozeral znova na Palo Alto, alebo iné podobné filmy. Doslova sa mi chce z toho filmu ožrať a močiť do kvetináča. Nevyvážené a bez schopnosti naplno ukázať niečo skutočne pozitívne. Príde mi, ako keby sa jednalo o jeden z tých filmov, ktorý sa nemusí snažiť o zaujímavosť, stačí ak sa stretne scéna z druhou presne v tom správnom timingu pesničky. Jediná naozaj podarená scéna je lip sync. Inak priemer. Taký ten šedivo modrý. Aspoň že vzťahy vymenili za rybyčky. ()

Reklama

Reklama