Reklama

Reklama

Moje ségra má prima bráchu

  • USA The Skeleton Twins (více)
Trailer

VOD (1)

Maggie (Kristen Wiig) a Milo (Bill Hader) žijí odděleně několik let. Jednoho dne oba jen o vlásek uniknou smrti a nečekané setkání je donutí zamyslet se, proč jejich životy nabraly tak špatný směr. A právě ve chvílích, které tráví spolu, pochopí, že klíč k nápravě jejich životů se skrývá v nápravě jejich vztahu. (Bontonfilm)

Videa (5)

Trailer

Recenze (90)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Kristen Wiig a Bill Hader sú moji obľúbení SNL herci, takže po tejto stránke som si film užil. Obidvaja ukázali, že sú skvelí nie iba komici, ale aj herci vážnych postáv (čo Bill Hader ukázal už aj v seriáli Barry). Na môj vkus to ale bolo moc deprimujúce a málo zábavné, a navyše aj trochu nezáživné. 6,4/10. ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Rodinu si nevybíráme, nějakou vyšší mocí se ale rodíme právě do té jedné rodiny. Už jen tím máme něco společného a právě i jen to "málo" stojí za povšimnutí. Ústředním motivem filmu je vztah bratra a sestry. Jejich nezávislé osobní životy se hroutí, vrací se tedy k tomu, co jim zbylo z původní rodiny - sobě navzájem. Líbí se mi, jak film nenásilně poukazuje na to, co si obvykle každý z nás dřív nebo později uvědomí. Právě na tom záleží. Na tom, odkud pocházíme, na čem stavíme svou budoucnost, jak nás naše rodina vnímá a jak my vnímáme je. Drama v duších hlavních hrdinů se bere s nadhledem. Sebevražda? Stane se. Nevěra? Stane se. Je to jen život. Příjemný film s myšlenkou. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Smíchat krutou depresivnost dramatu dvojčat stojících na prahu sebevraždy s příjemným životním nadhledem se zdá nemožné, ale americký nezávislý film s tím nemá žádný problém a The Skeleton Twins je příjemnou tragikomickou záležitostí, která je táhnuta hlavní dvojicí, především však Kristen Wiig, která se věnuje indie scéně jen okrajově, ale pokaždé je to zážitkem. Přestože původní profesí je komička, depresivní dramata ji opravdu sedí - viz také, podle mě nedoceněný, Hateship Loveship. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Možná jsme se zbláznili. Co o tom můžou vědět? A když ostatní milenci zaniknou, my budeme mít pořád jeden druhého." = Jeden z momentů, kdy jsem se usmívala a společně s nima si vychutnávala nestárnoucí song (Starship - Nothing's Gonna Stop Us Now). Bill Hader v sobě nezapře duši komika = Kristen Wiig v roli tonoucí průšvihářky k němu skvěle pasovala. PS: Je fajn mít bráchu! Já bych toho svýho nevyměnila za žádnou ségru. :-) ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Bill Hader a Kristen Wiig jsou sehrání ze společného účinkování v Saturday Night Live a jejich dynamika je jedním z klíčů k úspěchu tohoto snímku, neboť jsou jako sourozenci velmi přirození a příbuzenství jim bez problémů věříte. Samotný příběh poskytuje hercům bohatý materiál k vyniknutí a šikovně kombinuje osobní trable se sympatickým humorem, který nevytrhává z dojemnějších a těžších momentů, ale chytře je doplňuje a odlehčuje, když je to třeba. Moje ségra má prima bráchu je prima film, který nepřináší žánrovou revoluci, ale s žánrovými prvky pracuje velmi šikovně a jde o zajímavé a dojímavé pokoukání. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v novembri roku 2012 v newyorskom Brooklyne a trvalo 22 dní. (Patw)
  • Scéna u zubára bola improvizovaná. (dwdb)

Reklama

Reklama