Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I na Slovensku vznikaly filmy, které líčily trnitou cestu komunistů k moci. V těsně poválečném období se totiž odehrávaly líté politické boje mezi nimi a jejich zákeřnými protivníky, kteří se neštítili jakýchkoli podrazů, aby uhájili své špinavé zájmy. Bezpečnostní složky, které stojí věrně na straně lidu, dokonce odhalí spiknutí. V centru intrik se tak ocitá jeden průměrný herec, jemuž se náhle zatočí hlava z nenadálých pochval. Mladému muži dlouho trvá, než procitne ze snů, než pochopí, jak byl zneužíván. Jedná se o mimořádně plochý politický plakát, v němž vystupuje i několik českých herců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

blekekeke 

všechny recenze uživatele

A to je čo toto? Čekal jsem nějakou slušivou detektivku a dostal jsem párek komoušů a rádoby demokratů. Co si jdou předsjezdově po krku. Už jsem čekal, že to je od demokratů podraz, že kam nemůže čert nastrčí ženskou, ale nakonec to byla prostě jen milostná zápletka s natlučeným blatníkem léčená kodeinem, tedy vírou ve stranu. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že jediná filmová role Anny Wetlinské je ve Švankamajerových Spinklencích slasti, ale není tomu tak. Zde hraje po boku Bartošky a Satoranského, ale raději už na to asi všichni zapomněli. Rozpolcený komunista Bartoška se dostává do křížku s demokraty vedenými Satoranským. Už to málem vypadá, že se odrodí, ale "sepne mu to" a nezradí. Na okraji zájmu pak probíhá jeho milostná pletka s nadějnou běžkyní, kterou zaníceně hraje právě Anna W. ()

Reklama

Gekacuk odpad!

všechny recenze uživatele

Film Rosnička je úděsná překombinovaná slátanina. Je to slovenský film prošpikovaný českými herci. Při pohledu na běžící Annu Wetlinskou jsem si okamžitě vybavil jeden z prvních kreslených příběhů Rychlých šípů. Wetlinská má stejný běžecký styl jako protivník Mirka Dušína. Ve filmu se prolínají politické intriky s kriminální zápletkou a tento mišmaš je zahuštěn vzpomínkami z války. Bartoška říká, že si vzpomíná jen na vojenskou helmu a pak už jen pryštící krev. Tak proč stále vidíme vzpomínky, jak zastřelil vojáka v čepici? Všechno nakonec dobře dopadne. Jak jinak. Bartoška obhájil nejen svou čest ale i čest strany a kolo dějin se pohlo směrem k Únoru. Dnes se zase točí agitky ve stylu Přemluv bábu. Mezi tehdejším Bartoškou a dnešním Mádlem nevidím rozdílu. Každý posloužil režimu ve své době. Proč se pořád točí s..čkové filmy, tehdy i dnes? Proč se v takových filmech angažují umělci? ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Jediným kladom tohto filmu je atmosféra povojnového Slovenska, keď komunisti prehrali voľby s demokratmi. Mladý herec stojí pred dilemou prijať veľkú rolu alebo zradiť komunistické ideály. Všetko je to zabalené do pseudokriminálky, Filanov snímok je však veľmi plytký, tendenčný a mdlý. Herci odohrali svoje party lebo museli. ()

Zajímavosti (1)

  • Film Rosnička bol natáčaný v Prahe a Bratislave. (dyfur)

Reklama

Reklama