Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Wez

Wez (hodnocení, recenze)

Film se mi hrozně líbil,vůbec nechápu zdejší nízké hodnocení-a Mila Kunis před proměnou naprosto okouzlující :)

darthhokro

darthhokro (hodnocení, recenze)

čemu se  divíte? Tady mají vysoké hodnocení jen komixovky, normální filmy a pohádky se zdejším odborníkům nezavděčí. Mě se tahle pohadká taky líbila, dokonce víc než původní z roku 1939.

StarAmateur

StarAmateur (hodnocení, recenze)

Nevím proč má film jen 59%. Já na to koukala jen náhodou, nevěděla jsem oč jde, neměla jsem žádné očekávání, tím pádem ani předsudky, nároky, představy, nic. Pohádka mě chytla, rozesmívala a myslím, že je originální. Natočit originální pohádku je těžké. Připadá mi, že vše už bylo natočeno...Netradiční pojetí, využití vědy, vtip, kouzla, láska, krásná krajina a poučné scénky, nevím co se lidem nelíbí. Mě se sobec, který jen potřeboval "nakopnout" a přesvědčit, že není tak špatný, líbil. Oceňuji i to, že jsem se nemusela snažit nemyslet na pokračování - nedalo se vše předvídat. 

Mám ráda pohádky, jsem dospělé dítě, ale už mě dlouho žádná neoslovila. Tato ano a podívala jsem se na ni druhý den klidně podruhé ;-).

na příspěvěk reagoval Spiker01

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

gaspo13

V prvom rade sa zhodneme, že v HD. Je na čo pozerať. Ďalej si myslím že aj 3D. Je tam viacero scén ktoré 3D priamo nabádajú. Vlastne sa pripravujem, že si to s 3D pozriem. Hoci len simulovane ale predsa.

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Úžasná pohádka (samozřejmě má chyby), ale pro mě je téměř perfektní. Takže ačkoli chápu, že není extra kvalitní, já dávám krásné čisté čtyři hvězdy.  A super písnička k tomu, kterou Nova opět vystřihla, za což ji nemám ráda ještě více!!!   Mariah Carey - Almost Home

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

kinghome

Pokud vím někde museli dělat podle sebe kvůli Warneru, zmiňovali to i v těch bonusech na BD ... Já tu předlohu nějak neznám nikdy mě to moc nezajímalo a proto mě film bavil.

kinghome

kinghome (hodnocení, recenze)

Paulie88

Protože si to udělali podle sebe a taky kvůli Francovi, kterej má prostě svůj styl hraní, kde hrozně přehrává, nejhorší je, že většina lidí to vidí tak, že prostě hrát neumí, ale v dost filmech už dokázal, že tomu tak není, jen prostě takhle hraje naschvál, aby jeho postavy byli víc komický, já jeho styl hraní miluju a filmu jsem dal 4*, taky se mi strašně líbil, ale tak ono je víc filmů, který lidi tady na csfd nedokážou ocenit, nemá cenu se něčemu divit :) 

na příspěvěk reagoval Paulie88

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Nejsem odborník na Oze. Ale co je na tomhle filmut ak špatnýho, že má 59% což je celkem obuhý číslo. Mě se to líbilo. Obsazení bylo fajn, Franco byl dobrej, opičák, panenka super. I čarodějky se povedly, film svižně odsejpá ...

A teď co sem si to shlídll i na Blu-ray se skoro hodinovou dávkou bonusů kde jsou fakt zajímavý informace a věci, tak to fakt vidím na to 3-4* ... Nvm kdo může dát odpad nebo *

na příspěvěk reagoval kinghome

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

Mety1

No já nevím, ale prznění teda vypadá jinak. Tohle mělo alespoň spoustu odkazů z předlohy, a i když z toho udělali ve druhé polovině guláš, na první polovinu nedám dopustit.

Mety1

Mety1 (hodnocení, recenze)

Dala jsem tomu jen jednu hvězdičku a to jen za tu porcelánovou panenku a opičáka, jinak je to neskutečnej odpad! Lidi ve studiu se očividně nudí a nevědí co natáčet, tak budou prznit veškerý výborný pohádky.

na příspěvěk reagoval Allien.9

JohnnyBane

JohnnyBane (hodnocení, recenze)

Dlee

Ta "Červená cihlová cesta" nezní špatně, doufám že jim to vyjde. Hlavně ale chci pokračování od Disneyho s Francem :-)

na příspěvěk reagoval Dlee

Dlee

Dlee (hodnocení, recenze)

------- Warner momentálně obchází kabelové televize se seriálem nazvaným Červená cihlová cesta (Red Brick Road), který pojednával o alternativní realitě, ve které se Dorotka nevydala po žluté, ale po červené cestě a zemi Oz vládne zlá královna. Výsledkem by měl být fantasy seriál ve stylu Hry o trůny. Do budoucna samozřejmě není vyloučeno, že by se Warner pokusil i o konkurenční celovečerní film-------

na příspěvěk reagoval JohnnyBane

Dlee

Dlee (hodnocení, recenze)

Jen škoda že se ve filmu nesmí objevit Dorotka a její rubínové střevíčky :-(

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

Dočkáme sa pokračovania v kvalitnom remaku filmu z roku 1939? :) Tento film som videl včera! Strašne sa mi páčil! Keby nebola Zem Oz taká proveľmi CGI, tak by som povedal, že si tvorcovia vystačili s málom...teda v hlavne vo finálnej scéne :)

na příspěvěk reagoval JohnnyBane

Dlee

Dlee (hodnocení, recenze)

Podle mě fakt super pohádka!Za mě určitě 5 hvězd!Jen mě mrzí to hodnocení tady

na příspěvěk reagoval f1l1p

Uživatel smazal svůj příspěvek.

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

Dlee

od včera večera už rovno BluRay ;) 

Oz.the.Great.and.Powerful.2013.1080p.BluRay.x264-SPARKS

Oz.the.Great.and.Powerful.2013.720p.BluRay.x264-SPARKS

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama