Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nedobre obsadený James Franco. Dve čarodejnice Kunis+Weisz nesahajú tej jednej zo Snehurky a lovca (Theron) ani po kotníky. Jedinou napínavou scénu filmu je naháňačka so svalnáčom v čiernobielom prológu. A jedinými kúzelnými chvíľami tie s porcelánovou panenkou. Toto sa nevydarilo, čo je u univerzálne úspešného Raimiho (v malých thrilleroch a hororoch, i v blockbusteroch) zarážajúce. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Předražená, pomatená homofantazie určená osmiletým dětem čichajícím toluen. Pro anální dobrodruhy povinnost a my ostatní, devadesátišesti procentní, jen sveřepě stáhneme půlky k sobě, nakoupíme na eshopu originálního Lesního ducha a nostalgicky zavzpomínáme na časy předtím, než Sam změnil orientaci. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První půlku to ve mně vřelo, se slovy: „Tohle není film, to je jenom prachsprostá atrakce!“. Řetízkový kolotoč, ze kterého je vám šoufl, výrobek pro jediný účel – aby kápové v Disney měli na nové limuzíny. Jenže je tu jedno velké ALE. Ačkoliv vyznávám zcela jiný svět kinematografie, nakonec jsem si připadal jako jedinec držící redukční dietu, který navštíví cukrárnu se všemi jejími lahůdkami, zabalenými do pestrobarevných a na první pohled lákavých obalů a do jedné z nich se – v otupení smyslů – zakousne. Povrchní, já vím. Někdy holt člověk něčemu takovému podlehne zlehka. Poslední třetina výsledný dojem zlepšila a zakomponování technických vymožeností do pohádkového světa co do důvtipu připomínalo to nejlepší z ´Čaroděje´ z roku 1939, nebo Vaughnův ´Hvězdný prach´, který je stále důkazem, že pohádka se dá dělat i nepodbízivě a chytře. Takže nakonec….nakonec to nebylo tak hloupé a přeplácané, jak by se z katastrofálního traileru mohlo zdát. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No je to jasná pohádka pro děti, což by mě ani nevadilo, kdyby jí nechybělo víc fanatzie a hravosti. Veškerá tvůrčí fanatzie a filamřský um zařínal a končil na kýčovité barevnosti a to je málo. Naštěstí tu byla finálová část, která byla výborná a splnila všechno to, co jsem očekával od celýho filmu, tedy že mě otevře hubu a já budý jen říkat "dobrý, moc dobrý" . ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľké zúfalstvo. Príbeh tupý, vizuál na grcanie, herci mimo, Raimiho niekdajšia hravosť dokonale neprítomná. Občas prebleskne emócia pri scénach s porcelánovou bábikou, sem-tam sa objaví pekný záber a Elfman sa snaží. Najbizarnejšie na celom filme je, že Michelle Williams je tu viac sexy ako Mila Kunis. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

To bilo ale klášně loštomilé. Moooč še mi líbili ti balvičky! A čalodejniče byli bakané, fuj fuj. A mooooč heštá opičta, kelá aji muvila! Fajne a pjekne! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak to tak bývá, na ČSFD se občas sejmou filmy, od kterých by před premiérou plno lidí očekávalo minimálně poctivou filmařskou zábavu. Sam Raimi tak určitě není žádnej malej blbec a tak bylo jasné to, že to, co tady natočí nebude žádná jeho typická žánrovka, ale komerční standard, který dokáže vydělat prachy. Když pominu chvílemi dost ztřeštěný střih nebo pošahanou kameru, musím ale uznat, že na to, jak to tady lidi kritizují a hází tenhle film do těžkého průměru, jsem já byl vcelku spokojen. Jasné, je vidět, že film se celý odehrává před modrým plátnem, ale mně to nevadilo. Nápad samotného příběhu je dost rozdílný od toho, co byste očekávali. Alenku tady nehledejte. Místy je to strašidelné, především tedy postavy samotných čarodějnic, čímž se režisér nezapře...a místy to vysloveně dokáže zvednout náladu a rozesmát. Což je dost důležité vědět. Ten film to v sobě má. To, že není takový, jak si tady každej vysnil a pak to sejmul, to je věc druhá. Sam Raimi prostě natočil pohádku, se vším všudy, která jenom tak trošku připomíná příběh bratrů Grimmových, což se dalo čekat. Nic víc, nic míň. Já byl spokojený a musím uznat, že ta filmová proměna Jamese Franca tady neměla chybu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $215miliónovTržby USA $234,911,825Tržby Celosvetovo $493,311,825Tržby za predaj Blu-ray v USA $23,183,524 //počet predaných kusov 831,569Tržby za predaj DVD v USA $22,898,254 //počet predaných kusov 1,209,948║ Nečakal som ale stalo sa, Raimi to plnohodnotne zvládol a ponúka veľmi dobrý predpríbeh pred pôvodný film Čaroděj ze země Oz, celé mi to úplne sadlo až som sám zaskočený, asi jediné čo mi tam absentovalo boli muzikálové piesne. James Franco opäť v úlohe čo mu sadla, dejovo hravé, ani chvíľu nenudiace čo pri danej minutáži ma tiež milo prekvapilo, príjemné graficky uletené, odľahčené, zábavné, dejovo hravé a roztomilé hlavne úseky z porcelánovou bábikou, veľká spokojnosť a fantasy ako sa patrí, troška ľutujem že som to nevidel v kine, za čo hlavne ďakujem tím "príjemným" odpudivým komentárom na csfd. /100%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

OK, nevím, co konkrétně zaujalo Raimiho na stopadesáté generické verzi zápletky "hrdina cestuje do fantaskní říše, kde vládnou tři čarodějnice, z nichž jedna je zlá a jen on ji může porazit." Faktem je, že realizace není vůbec špatná a výsledek rozhodně není zbytečný remake (Franco fakt Judy Garland moc nepřipomíná, celý příběh je úplně o něčem jiném a rámec toho světa je absolutně odlišný), ani prequel, jak jsem si chvíli myslel (ale ono se dá asi těžko cestovat balónem ho halucinace někoho jiného, která nota bene ještě nenastala). Takže je to prostě žánrově i obsahově jiná písnička než ta slavná hra se zpěvy a pejskem z roku 1939, písnička, v níž legračně křečovitý James Franco zpívá lehce se variující refrén jsem šmejd / lhář / šarlatán a ženy mu padají do jeho chlípného náručí jako by to byl Rudolpho Valentino. Po poetickém, vtipném a nápaditém úvodu, který sází pukrle starý časů ve stylu ČB, 4:3, papírové dekorace a pouť následuje širokoúhlá hyperbarevná 3D férie se spoustou digitálních květin, pastelového mindfucku a roztomilých kreaturek, kterou nicméně Raimi zvládá s větším rozmyslem a smyslem pro ironii než Alenkový Burton. Stihne si při tom trochu pohrát, vyseknout poklonu pohyblivým obrázkům, hezky uctít drobnostmi předchůdce z konce 30. let, ale že by mi zrovna objasnil, proč sledovat tuhle recyklovanou zápletku a naslouchat brakovému melodramatickému kvokání čarodějnic, to bych neřekl. Navíc mi kacířsky připadá verze z roku 1939 mnohem chytřejší, promyšlenější a hezčí se v ní zpívá... a vůbec. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mocný vládce OZ je jako návštěva cirkusového stanu s kouzelníkem v levném a roztrhaném obleku. Na první pohled vás láká na (na/vy)leštěný povrch, tají vám svou vnitřní prázdnotu a doufá, že se necháte jednoduchými triky ošálit a udivit. Dobře se na to dívá, protože pan režisér Raimi si hraje jak malé dítě (černobílý začátek+formát obrazu), ale už pád balonu do vody (on se potopí, ale kouzelník pak ve vodě v klidu stojí ani ne po pás?) ukáže pravdu, že jde o prvoplánovou hříčku větší promyšlenosti a s vnucenými pointami vtipů. Tolik barev a kýče... Právě ta podoba s Alenkou z říše divů, od vizuálu a barev až po plakát, je nepopiratelná. Škoda jen, že si Raimi za vzor nevzal spíše Karlíkovu továrnu (a Danny Elfman s ním, jeho kvalita hodně klesá poslední roky...). Kam se ztratila ta vnitřní sebereflexe OZe, kde vzala Michelle Williams ten obličej (ta snad byla na plastice) a proč je Rachel Weisz spíše srab než zlá kouzelnice? Pohádková objednávka, kterou tornádo vzalo... PS: přes ty negativa, je to rozhodně příjemná oddechová podívána s kýčovitými obrazy a barvami, i když ke skutečné pohádce má daleko ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KRÁLOVO PROROCTVÍ BYLO PRAVDIVÉ. ŘEKL, ŽE SE Z NEBES SNESE VELKÝ ČARODĚJ SE JMÉNEM NAŠÍ ZEMĚ A VŠECHNY NÁS ZACHRÁNÍ....“...... /// Oscar Zoroaster Fadrig Isaac Norman Henkel Emmanuel Ambrose Diggs, tedy Oz. Slabý, sobecký, trochu egoista a lhář – tedy člověk, který nenajde cestu k výjimečnosti, ale k dobrotě… Fantasijní svět, možná se vám vybaví Alenka, připomene Hvězdnej prach, zavzpomínáte na Armádu temnot (nebo Ducha, nebo ….), prostě já tam viděl milý drobnosti, bavil se slovníma vtípkama a strašidelnejma nápadama. Pohádka, kterou určitě parchantům (těm starším) doporučuju a dospělý neodrazuju. Vždyť pohladit duši (pohádkou) potřebujem vobčas všichni! SIMSALABIM! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vlastním barevnou televizi. 2.) Nevím, jestli můžou panenky lovit čarodějnice. 3.) Kvůli pohádce, se dokážu se povznýst nad píčovinama. 4.) Thx za titule ,,Hogwarts“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Musím to napsat: BLU RAY, překrásné barvy :-) Nejdřív jsem se lekl, když film začal černobíle 4:3 a já zařval: "kurva, já jsem si sehnal starou verzi" Jenže ty ksichty mi nějak neseděly. Toho herce jsem už někde viděl :-) ...a pak to začalo... vodopády, rozkvétající květiny, ptáčci.... nádhera. Co se týče filmu, tak to byla pohádka pro malé děti, ale za ty barvy to stálo :-) (Trošku mi bylo líto létající opičky, která musela pořád tahat těžkou tašku). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 3,912 // Otvárací Víkend USA: $79,110,453 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Okouzlující,Silný,Famózní,Neodolatelný Mocný Vládce Oz se mi vryl do duše! Tenhle film je silný ve všech směrech ! Herci,příběh,efekty a režie. Obsazení je víc než excelentní. James Franco v provedení Oze byl senzační, přinesl smysl lidstva a srdečnost do filmu, ale právě ženy zde zúčastněné dodávají filmu štávu. Rachel Weisz, Micchelle Williams a Mila Kunis. Všechny jsou ohromující, vizuálně xežrání a hlavně k pomilování ! Jedná se o velice příjemnou podívanou,která mě každým záběrem nutí se smát či brečet, ano tenhle film mě opravdu Dojal a né jednou. Scéna s porcelánovou panenkou byla jednoznačně HighLight filmu,jelikož mě pohladila na srdci, neskutečnou rozkoš a radost jsem zažíval a poté následovalo neuvěřitelně intenzivní,barevné finále,při kterém se mi rozšířili oční zornice,protože tady síla tkví v Technologii a ve víře! Nejkrásnější Fantasy pohádka hned po Hvězdném Prachu! Bravo Raimi, tohle se ti sakra povedlo !! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem daleko vic. Ve vysledku jen takovej slabej odvar Burtonovo Alenky, kde se prvni pulku filmu spis keca a druhou tu je pokus o nejakou akci, ale ta je bohuzel docela nezazivna. Obcas se da sice hovorit o jakys takys atmosfere, ale Raimi zustal tak nejak mezi naprostou infantilnosti a klasickym velkofilmem o zabiti carodejnic, takze ve vysledku nic extra. Co se tyce hercu, Franco dost silne prehrava, jen kdyz se snazi sbalit nejakou zenskou, tak mu to clovek aspon trochu veri, damsky osazenstvo v zasade bez problemu. Jinak trikove a hudebne to je fajn. Celkove sice nijak vyrazne urazejici, ale ani buhvijak uzasnej film, ale na jedno skouknuti se da. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi podvodník Oz nebyl nesympatický, kdyby Země Oz nabídla o dost méně křiklavých barev, kdyby se krásná čarodějnice Theodora příliš brzy neproměnila v ošklivé zelené "cosi" a zejména kdybych nemusel čekat nekonečné dvě hodiny na vítězství dobra nad zlem, tak by se mi ta pohádka určitě líbila o něco více. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film, jehož samotná existence likviduje koncept Čaroděje ze země Oz. Film bez jakkoliv funkčního světa, který vše vysvětluje skrze to, že "takhle to bylo v originálu", ačkoliv opakování postrádá smysl, vlastně jde proti němu (například černobílý začátek působí zcela opačně oproti originálu, protože absence barev je dnes výjimečná, kdežto stereotypní barvičky rutinní). Myslím zcela bez nadsázky, že jde o nejzbytečnější se/prequell všech dob. Jestli mi někdo vysvětlí, za co dávám druhou hvězdu, tak mu poděkuju. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Prasečí ksichtík z Downova světa v roli sexy čarodějky, tradičně hysterický spratek Mila Kundis a zachovalá milfka Weiszová jako trio čarodějek, kterým čelí docela sympatický, ale jinak natvrdlý naivka, James Francovka alias Oz. No... a víc už ve filmu neuvidíte. Srandovní opičku a několik dalších, možná nešťastně vymyšlených, postaviček. Paralela s reálným světem vám dojde záhy a nezbude, než se kochat kýčovitým vizuálem s vědomím, že se jedná o film pro nejmenší. Naštěstí se tam skoro vůbec nezpívalo, což beru jako velké plus a chvílemi to bylo i vtipné. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama