Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo..žádné velodrama..Spíš taková oddechovka, pohádka, která vám nezkazí náladu ani svým správným koncem. Krásná kamera, krásné barvy, tak jak to v takovém smaragdovém lese má být. Čaroděj lump, bez morálky a nějakých zásad, poznává, že možná někde uvnitř zase tak zkažený není. Pro mě bez nudná podívaná, která byla okouzlená nádhernou a pestrou krajinou. Nic jsem neočekávala a tím víc jsem byla překvapená. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Pokud se tvůrci zaměřili pouze na to, aby předvedli co všechno film dokáže, tak se jim povedlo představit publiku famózní podívanou plnou vykreslených záměrů. Docela na mě zapůsobil ten přechod z klasického šedého prostředí do neskutečně probarvené fantazie. Děj už tak zajímavý nebyl. ()

Holubicqa 

všechny recenze uživatele

Dost zklamání, čekala jsem něco velkolepějšího asi. Možná jsem příliš rozmazlená digitálními triky, ale tady mi ty nedokonalé kulisy občas až lezly na nervy. A samotný příběh taky žádná sláva. Po pár dnech si z toho ani nic moc nevybavuji, tak nezáživné to bylo. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Nepríliš úspešný púťový kúzelník Oz musí nečakane vziať roha v balóne aby ho nerozmontoval naštvaný svalovec a bohužiaľ vletí rovno do tornáda ktoré ho prenesie do krajiny náhodou zvanej tiež Oz, plnej farebných motýlikov vhodných na vyvolanie epilepsie. Čiernobiely úvod je neprekvapivo najzaujímavejšou časťou filmu a hrajúce páno vo vzdušnom víre prináša spomienky na Evil Dead. O to viac sa dospelý divák desí toho čo bude nasledovať potom, veľká riť plná digitálnych efektov. Oz hneď skraja narazí na čarodejnicu v kožených nohaviciach a obrím klobúkom. Obyvateľstvo krajiny Oz inteligenciou príliš nevyniká, tá čarodejnica síce dokáže strieľať z rúk ohnivé Gule, ale kytica vytiahnutá z rukáva treťotriedneho šarlatána je pre jej kurací mozog nepochopiteľná ukážka strašnej kúzelnej moci. Chudák Oz je zverbovaný aby zachránil Oz a tak Oz chodí počítačom generovanou cukrajinkou Oz, preletí sa v bubline a zlepí porcelánovú bábiku. Efekty sú pekné, nie je to lacný šunt, ale scenár je tradične na papriku a väčšinu času sa toho tam vlastne moc nedeje. Aj bitka s nepriateľskou armádou spočíva len v tom že ju vylákajú na makové pole, oni sa načuchajú ópia a zaspia. Zato scéna kde Oz riadne oserie zlé čarodejnice divadelnými trikmi je naozaj podarená a funguje perfektne. Záverečná bitka čarodejníc potom nebezpečne pripomína súboj Yodu s Palpatinom z Pomsty Sithov. Ja by som ešte rád pochválil to čo všetci kritizovali, teda zelený bosorácky mejkap Mily Kun(d)is, podľa mňa bola na zožratie. Jej lietajúca metla však produkovala ohromné množstvo nebezpečných splodín. A áno, tá okrídlená opica čo robila Ozovi sluhu bola prekvapivo sympatická. Oz v krajine Oz je vcelku nevzrušivá rozprávka ktorú si dospelák príliš neužije, ale komu k šťastiu stačia marcipánové digitálne scenérie a hmla zo šľahačky tak si zrejme zmlsne, len pozor na cukrovku. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Mocný vládce Oz je příjemný, povedený a hlavně pohádkový. Nejvíc mě asi bavila ta nevtíravá hravost a opravdu pěkně ztvárněný fantastický svět. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Možná jsem udělal chybu, když jsem si tento film pustil dříve než klasiku Čaroděj ze země Oz (1939). Ale zase jsem věděl, že tento film je prequelem tomu původnímu, tak jsem si to dal pěkně časově popořádku. Co říct? Příběh neznám tak dobře jako mnozí, ale věděl jsem zhruba, o co má v původní pohádce jít. A to, jak se čaroděj do země Oz dostal, mi bylo až v tomto filmu odkryto. A? Dá se říct, že film nebyl směřován přímo nejmladšímu diváku, ale taky ne pro starší publikum. Takže herci hrají tak, aby to všichni pobrali. J. Franco a jeho mimické schopnosti celkově vévodí filmu a ode mě potlesk! Krásky R. Weisz i M. Kunis nemají chybu. K tomu M. Williams, která je pro mě více méně neznámá... taky nezklamala. Efekty nadprůměrné, hudba suprová a příběh moc milý. Dostal jsem víc, než jsem od toho očekával. Proto se svým hodnocením neváhám.... A když jsem poté zhlédl původní pohádku, musím zatleskat scénáři, který se parádně popral s otázkou, jak to vlastně začalo... ()

ac3r 

všechny recenze uživatele

Filmu škodí příliš dlouhá stopáž, díky niž často ztrácí tempo zbytečně natahovanými scénami. Weisz v roli čarodějnice trapná, to Theron ve Sněhurce byla jiná káva, zbytek průměr jako celý film. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

vlastne taky moc povedena pohadka, na kterou se mohou koukat i dospeli, ale tech dramaturgiickej lapsu tam bylo az prilis. takze ze solidnich ctyr to spadlo na prumerne tri jen diky tomu, ze linie s Milou Kunis nebyla vyresena, coz je velmi trestuhodne. A hromada jinych veci v ramci postav vlastne...Dokazal bych si to predstavit, s par strihama a pretackama, ze by tohle mohl byt zasadni destky film....bohuzel neni...porad stoji, za shlednuti, ale Jack a Obri (shlednuti pred chvilkouú me asi bavilil o trochu vic....nekonecny pribeh rulezz, sorry ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Původní pohádka zůstala upozaděna, přidala se spousta barev, fantastický svět, nejrozličnější postavy i šťastný konec. Škoda jen slabšího scénáře, kde uvěřit proměnám postav je velký problém, ale také herci nepodali své nejlepší výkony, Weisz, Kunis i Franco mají na víc, proto je zastiňuje Williams, ta se snad pro roli princezny narodila. Celkový dojem: protažená barevná pohádka, která nepřekvapí, ale pobaví. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Nic velkého se nekonalo!!! Ani velký fantasy epos, ani prvotřídní pohádka ba ani příliš humoru. Pouze od všeho něco dělá z této směsky průměrný rodinný fantasy s nepříliš dobrým příběhem, ačkoliv ten by mě při lepším ztvárnění a především kvalitnějším obsazení až tolik nevadil. Vizuálně krásné ale na můj vkus až moc přeslazené. Takový slabší odvar Burtonovy Alenky - přišlo mi to stylově podobné, možná se Sam trošku nechal inspirovat. 3 a půl hvězdy a 67% ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Oz mytológiu veľmi nepoznám, dá sa povedať, že vôbec, no bola to príjemná rozprávka. Na Raimiho štandard trochu slabšie, no aj tak sa na to dalo veľmi dobre pozerať a čas rýchlo plynul. Bol som sklamaný z Mily a Rachel - tie mi takmer vôbec nesedeli, čo ma mrzí, lebo zvlášť na Milu sa človek dokáže tešiť, nech hrá v čomkoľvek. Popritom ale milé pozeranie. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byly dvě hodiny utrpení. Ze začátku to vypadalo velice slibně, že to nebude až taková blbost, jaká to původně vypadá. Bohužel to se všechno otáčí v momentě, kdy Oz opouští Kansas a míří do země Oz. Celý film mi přišel, že ho točil Cameron v Burtonově prostředí a někdy se za chvíli objeví Hansel a Gretel a začně pořádná řežba. DOkoukal jsem to opravdu jenom z musu, jinak bych to v polovině asi vypnul. S tak hvězdným obsazením jsem čekal, že to bude pokoukáníčko první třídy, kor když je to od Raimiho… ale ono ne. Franco je proti svým výkonům v jiných filmech naprosto odporný, hrozný a hnusný. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Milá rozprávka, možno to nie sú čisté 4*, ale príbeh neurazil, výprava bola velkolepá a vizuálny zážitok prvotriedny.... No a dobro zvíťazilo nad zlom :) ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si odpočinout, málem jsem usnul. Franco se sem nehodí, ze všeho až moc kouká počítač. Příběh je nijaký, musím si pustit originál...to je to, co ve mě po zhlédnutí filmu zůstává...podívat se na originál. ()

kristynca 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé... Tenhle ten 3D nešvar, co se nám tu čím dál víc rozmáhá... I při 2D projekci už máte chuť na kinedryl a v báječné zemi Oz dokonce na kulku mezi oči. Za druhé... Je to jen mnou, nebo to i dalším přišlo zahraný jak porno z vosumdesátejch? I když ho Glindě nakonec nikdo do huby... A za třetí... už asi radši nic nemám. Jo... Ta porcelánová holčička moc pěkně cinkala a podle počtu jmen v závěrečných titulcích to asi celý dalo dost práce... Snad alespoň catering za něco stál TŘI TEČKY ()

jirka.jindra11 

všechny recenze uživatele

Kuchařka: Vezměte Barneyho Stinsona, přidejte pěkný příběh, tři kočky a všechno to natočte nejdříve 2D černobíle a pak širokoúhle barevně 3D - no a máte pěknou pohádku, u které se zasměje i starší publikum. ()

bambusacek 

všechny recenze uživatele

Jako každý správný Čech, jsem si řekl, že když je něco zadarmo, tak že to musím mít a s velkou chutí jsem vyrazil na projekci (díky ČSFD) tohoto filmu. Černobílý začátek z Kansasu byl brilantní, avšak jak děj ubíhal, celý film slábnul až dospěl do bodu, kde se ze zajímavé fantasy, která pobaví i dospělé, proměnil jako mávnutím proutkem transformované Mily Kunis na kýčovitou pohádku, kterou snesou leda otylá děcka toužící po nějakém větším dobrodružství než je návštěva fastfoodu. 3D bylo pěkné, ale trochu zbytečné, neboť jen pár scén opravdu stálo za to a zbytek bylo plýtvání této technologie. Tři, zřejmě adoptované nebo nevlastní sestřičky (podoba žádná) byly skvělé, ale Rachel se nad nimi vyjímá, ona je dokonalá. A potlesk pro Oscara Oze, za jeho jízdu na tříkolce. To se nepoštěstí každému. Za skvělé vtipy, božího digitálního opičáka a poslepovanou porcelánovou panenku: 70%. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama