Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

Papaboot 

všechny recenze uživatele

Barevná blbina, která mě ale skoro vůbec nenudila, což považuju za menší zázrak. Filmy podobného ražení většinou nevyhledávám a pokud už si ke mně cestu najdou, tak je ze srdce nesnášim. Raimimu se povedlo vykreslit nepřepálený, ale přesto šíleně barevný svět a naroubovat ho v podstatě na prostý pohádkový příběh. Každá postava je úplně klasickým archtetypem a proto třeba Michelle Williams těžko kritizovat za naivitu, když to roli podle mě skvěle odpovídalo. O přehrávajícím Francovi asi nemá cenu debatovat, ale očividně si to užívá a tutově to tak zahrát měl. Jako k pouťovym kouzelníkům ta teatrálnost jaksi patří ne? Pro děti film jako dělaný i s celkem jednoznačným a ne až tak trapným poselstvím a troufám si tvrdit, že minimálně první půlku se nebudou nudit ani rodiče. ()

Steel32 

všechny recenze uživatele

Naprostá pastva pro oči. Příběh sice není nic originálního ani světabornýho a přesně to je ve spojení s vizuálními efekty to co mě okouzlilo - klasická pohádka z jiného světa, která neurazí a pobaví. Kdybych byla dítě, jsem v sedmém nebi! ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavá pohádka, ve které nejde o nic nového. Bizardní krajina ve spojení s Jamesem Francem hrajícím ve stylu mimiky Johnnyho Deppa mi připomínala směsku Alenky v říši divů a Karlíka a továrny na čokoládu, což je dohromady přespříliš. Mila Kunis mi přišla podezřelá už do začátku, o Rachel Weisz ani nemluvě, naopak o Michelle Williams by si s jejím roztomilým kukučem nikdo nemohl ani chvilku myslet, že je zlá. A nepochopený konec jako "třešnička". Hezké, milé, neurazí, nenadchne. ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

cakal som blbost, dostal som paradnu blbost. ale v tom dobrom slovazmysle.fajn humor, ozove "vychytávky" a James Franco, ktory tam mne osobne velmi sadol a tahal cely film. cloveka len zamrzelo, ze Mila Kunis bola 3/4 filmu zelena carodejnica :) ()

AndieSpark 

všechny recenze uživatele

Mísí se ve mě mnoho pocitů, které nějak nedokážu popsat.. a to není úplně dobře. Na mě asi už trošku moc 'přebarevné'.. příběh ale celkem hezký, a okřídlená opička se mi moc líbila :D! ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevná digipohádka. I když je v některých momentech znát Raimiho rukopis, jako celek působí instantně. Na jedno podívání ok, ale vzpomínat nebudu. ()

jajsemja 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka, téměř bez násilí. Nějaká ta akce a napětí tam taky je. Varování: je možné, že se budete nudit. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Hezká pestrobarevná roztomilá pohádka s jednoduchým dějem, kde to zlým čarodějnicím zase pěkně natřeli. Jinak, okřídlená opička byla správně roztomilá, město zachráněno, porcelánové panence se slepily amputované nožičky a cirkusák se dal dohromady s čarodějkou - prostě happy end! ... ale asi jsem čekal trochu víc. ()

andio 

všechny recenze uživatele

Tak stáhnul jsem si to, když jsem jel k přítelkyni na chatu, jen tak oddechovej filmík - nevěda že je to od SAMA RAIMIHO, filmového krále! James Franco + Zach Braff na začátku filmu = výborný kouzelnický duo, který by mě klidně bavilo i jako standalone movie. Malinkou roli taky získal Bruce Campbell :) 9/10 ^^ ()

BreHas26 

všechny recenze uživatele

Byl bych klidně schopný dát i plný počet *, protože jsem se hodně bavil a celý film se mi rozhodně líbil, už jenom kvůli hajzlíkovi Francovi (ten jeho smích a ty jeho ksichty..záchvaty do teď), pěkným (později je výjimkou Mila) čarodějkám a hlavně kvůli nejkouzelnější, nejroztomilejší a nejhezčí porcelánové panence, kterou jsem kdy viděl. Ovšem i přes tyto krásy, to není úplně dokonalé, ale určitě mi to zaručilo výtečnou podívanou. Rozhodně tento film není žádná slabota a ještě se budu opakovat s Francem, protože lepšího herce, který by zahrál takového hajzlíka, který lže jak když tiskne, opravdu vybrat nemohli. ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočená a zábavná pohádka. Herci mi narozdíl od většiny okolních komentářů přišli trefení velice dobře. James Franco jako úlisný sobecký podvodník výborný, Mila Kunis skvělá hlavně ve své druhé (zelenější) podobě a Rachel Weisz klasicky precizní, jen je její postava příběhově lehce nevýrazná. Michelle Williams mě jako jediná nebavila, ale to bylo spíše scénářem určenou rolí. Celkově jsem se velice dobře bavil - 85%. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Vôbec som netušil čo od tohto čakať nakoľko so zemou Oz nemám žiadne skúsenosti.Ale prekvapivo sa mi film v celku páčil.Nemôžem povedať že by som bol nadšený to rozhodne nie.James Franco bol skvelý nebyť jeho neviem či by som bol tak pozitívny.Trio čarodejníc super akurát Mila a Michelle mi pripadali strašne hlúpe.Dej je rýchli ale ani to nepomohlo a občas to nudí.Koniec je dobrý ale vôbec nie taký ako by som si ho predstavoval.Hudba celkom ujde.Keď sa na konci premení Rachel na tú bosorku tak, presne takto si predstavujem hororové postavy......V celku sa mi film páčil ale viac ako 3* tomu dať nemôžem. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Další z variací na téma: Fantasy sem, fantasy tam, trošku to prošpikujem, tady přidáme modernu, tady uberem, a pak z toho céčkový hybrid udělám. ■ Není to žádná kdovíjaká sláva, ale ani žádnej průser. Takovej šedej koblížek valící se lesem ke tvým nohám a čekající až jej sebereš z trávy, aby ti pak mohl vyprávět, kterak se dostati za humna, kde sídlí strašlivý drak chrlící dehet okořeněný nikotinem... ■ Jelikož jsem neměl vůbec žádná očekávání, tak hodnotím jako trochu nadprůměr, ale s výhradou, že tento film nepřináší vůbec nic nového, co bychom již dříve neviděli. Docela se mi zamlouvalo zpracování a oproti moderní verzi Alenky v Říši divů, kterážto překypuje přesaturovanými barvami, ale to je asi tak vše, tak Mocný vládce Oz se více drží při zemi a celkově mi přijde příjemnější. ■ Co naopak musím vytknout: Nevyužitý potenciál. Šlo z toho, aniž by se navyšoval rozpočet, vymačkat daleko víc. ◢ ■ ◣ (R) [60/100] ■ (K) [66/100] ■ (V) [56/100] ■ (H) James FRANCO [60/100] ● Milena "Mila" Markovna KUNIS [63/100] ● Rachel Hannah WEISZ [57/100] ● Michelle Ingrid WILLIAMS [62/100] ■ (♫) [55/100] ■ (E) Ozu no mahôtsukai (1982) ● The Wizard of Oz (1939) ● Legend (1985) ● Alice in Wonderland (2010) ● The Big Friendly Giant (2016) ● Gulliver's Travels (1996) ● Phoebe in Wonderland (2008) ● Snow White: A Tale of Terror (1997) ■ (Č) 1 ■ (P) [Čtvrtek, 27-X-2016; 21:43] [1080p] ϿϾ [PZ-cz] [66/100] ■ (CSFD) MarigoldblackrainTsuki(C) [66/100] ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Výpravná triková pohádka, jejíž obrovskou výhrou je vtipný a charismatický James Franco. Je to tak trochu jako Burtonova Alenka, jen trošku méně potrhlé. Ale o podivné postavy a tvory samozřejmě není nouze ani v zemi Oz. Místy je to trochu kýčovité, ale temnější scény a lokace, které jsou vizuálně dokonalé, to více než vyvažují. 3D tentokrát vůbec není špatné. Tvůrci si moc dobře uvědomují "pouťovost" tohoto formátu, přesto se ho nezdráhají okázale zneužít - a sem se to vlastně hodí. V úvodní černobílé sekvenci, která není širokoúhlá, je nutno zmínit inovativní nápad 3D efektů vycházejících z obrazu až do černých okrajů. ()

Fairbanks 

všechny recenze uživatele

Nadhernej fantazijni svet plus kouzelna pocta filmovym kouzelnikum, paradni raimiovsky horrorovy momenty, skvela hudba. Takze tri hvezdy. Jinak James Franco si me ne a ne ziskat, sympaticka Mila Kunis zohyzdena v pocitaci je zlo a podivny scenaristicky klicky taktez. Pro koho to vlastne melo byt? ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% - Neznaje původní předlohu a věda že ve filmovém zpracování z roku 1939 se objevuje jakýsi „Železňák“, předpokládám, že se jedná o tvůrčí licencí přetvořenou verzi dnes již klasické pohádky v podobném duchu jako Alenka Tima Burtona. I když zde je příběh asi více pozměněný a země Oz a některé její reálie slouží jenom jako kulisa k novému dobrodružství. Byl jsem na tom s dětmi kolem 10 let a musím konstatovat, že úvodní černobílá sekvence ve formátu 4:3 byla sice logická a smysluplná, ale zbytečně dlouhá. Děti už se začínaly ošívat jako vlaštovky na telegrafních drátech a nabývaly pocitu, že celý film bude černobílý, což jim nepřipadalo nikterak zajímavé. Určitě šlo expozici hlavního hrdiny a jeho charakterových vlastností poněkud zkrátit. Příběh sám byl běžný, žádné velké překvapení se nekonalo. Poté, co skončilo černobílé „retro“, příběh nabral zas až příliš barvotiskového nádechu, ale to se asi k zemi Oz celkem hodilo. Suma sumárum: zlatý střed. ()

X@triX 

všechny recenze uživatele

Prvú polhodinku filmu prezradil trailer, zbytok uhádnete sami veľmi rýchlo. Pozrel som sa na to teda z iného uhla - približne viem, čo sa bude diať, celý svet je rozprávkový, takže serióznosť ide bokom a ostáva mi už len jedna vec - užiť si film a jeho dosť dobré vizuálne spracovanie. Akoby som pozeral film podľa knihy, ktorú som už prečítal. A tak sa stalo. A trochu ma prekvapil koniec, tam som sa s mojimi tipmi sekol :) ()

Velemír 

všechny recenze uživatele

Zpočátku příjemné, překvapivě chytré a patřičně vtahující nakládání s odkazem, pak ovšem následují scénáristické kopance jako: "Cože? Tak ty nejsi ta zlá čarodějnice? Zlá je ta druhá, která mě za tebou poslala? Aha, tak jo." ...nejvíc emocí nakonec vyvolává křehoučká porcelánová panenka. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama