Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Pre mna je Oz znacnym sklamanim. Hoci som nemal prakticky ziadne ocakavania, myslel som ze to bude na vyssej urovni. Tato pestrucka promenada slabych charakterov ma neoslovila. Jedine pozitivum, co sa tyka charakterov a postaviciek bolo zaujimave porcelanove dievcatko. Dialogy hrozne slabe a Mila i Rachel mi prisli absolutne neprirodzene, co ma otravilo. Slabota. Mozno si to zasluzi len jednu hviezdu za triky a obcas podareny vizual. Presaturovane sceny po case tiez zacali otravovat a rusit. Neodporucam. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

A mě se to i celkem líbilo.Ne že bych teda nechápal ty,kterým ne.Narozdíl od Singerových obrů,Raimi dodává i něco co se Singerovi podle mě totálně nepovedlo.Emoce (porcelánka).Obsazení se mi líbilo moc a ani sem tak nevěděl jestli si vybrat temnou Rachel (která čím je starší vypadá podezřele líp) nebo bílou Michelle.Zamrzí že s těmi temnými zrovna takový Raimi nepřitvrdil.Ne ale tolik jako když se nedávno podílel na trapném a přiblblém vykleštění svého(svých) legendárního majstrštyku.3aPůl ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Pohádková barevnost nápadně evokuje Alenku v říši divů a stejně jako Alenka mě "mocný" Oz moc nebavil. Za hezké obrázky na povrchu nelze schovat prázdnotu uvnitř. Nebýt létající opičky mohlo být ještě hůř. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh o tom, že pokud má člověk dobrý a vznešený důvod za něco bojovat, tak to zvládne. Krásný, mírně přebarvený svět země Ozz, skvělé efekty, průměrný scénář, hezká hudba a vyzualizace. Dětem se to moc líbilo. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená jednohubka, kterou sice víckrát vidět nemusím ale tak hrozné jak místní hodnocení naznačuje to není. Pocta hollywoodské klasice se správnou volbou v hlavní roli pro J. Franca. ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, dokonce mi to připadá míň sterilní a víc osobité než Alenka. Ale Raimiho si prostě představuji v jiném žánru, v jiné látce, dravějšího a méně hlídaného. Takhle vznikly jeho největší klenoty a Oz je v tomto směru bohužel návratem k Pavoučímu muži. ()

Brousitch 

všechny recenze uživatele

"Pokaždé, co vidíte humorný moment, když se prozkoumává změna formátu z černobílého 1,66 na barevný 2,4, když se leknete, když se proměňuje čarodějnice, když se objeví paviáni, to všechno je pořád ten mladej kluk, který natočil Evil Dead." - Sam Raimi ()

matkoulko 

všechny recenze uživatele

Trochu som váhal, či ísť na tento film do kina po nie veľmi dobrých ohlasoch... A nakoniec som urobil dobre, že som šiel. Po dlhšej dobe som bol na 3D filme a musím povedať, že zatiaľ najlepší 3D zážitok pre mňa. Príbeh čarodejníka som nepoznal nejak podrobne. Spracovanie veľmi pekné, pár scén chytilo príjemne za srdce. Zvyšok filmu síce v hraniciach mainstreamu, ale zato s dobrým pocitom. Pre mňa príjemné prekvapenie, o dve triedy lepšie ako Burtonova Alenka, čakal som menej, dostal viac. 80% ()

Narsill 

všechny recenze uživatele

Ja som teda od Raimiho čakal viac. Možno to bude aj príbehom, ktorý mi neprišiel až tak zaujimavý ale častami predvídateľný a niekedy až lacný. James Franco, ktorého mám rád ma tu veľmi neoslovil ale naopak celkom milo ma prekvapila Michelle Williams. Celkovo na mňa Oz pôsobil velmi priemerne, občas mi to pripadalo ako by bol točený pre deti a to mi k Ramimu vôbec nesedí, no film je pozerateľný ale myslím, že jedno pozretie bohate stačí, čiže by som to hodnotil ako oddychovú jednohubku. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Kupodivu dobré. Vizuálně ten svět byl skvělý. Místy i vtipné. James Franco umí, když na to příjde. Trio čarodějnic pohledné. Jen jsem moc nezáviděl Mile Kundis. Ty jí teda nandali. Pro ty, co ještě mají kousek dítěte v sobě a nějakou tu fantazii, je to pohodový snímek, který odreaguje od starostí reálna. U mě dobrý. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Trikově velkorysá a rozpočtově přepálená Raimiho fantasy výprava okouzlí vydařeným černobílým prologem stejně jako přechodem do říše Oz. Raimi opravdu nešetřil na žádné vizuální kudrlince a zpočátku jsem si v barvami zalitých obrazech spokojeně rochnil. S nabíhající minutáží ale divácká náročnost narazí na v rámci námětu pochopitelný strop, a přestože Raimi potvrzuje, že i u tak pohádkově konzervativního tématu dokáže být invenční, ztrácí Čaroděj James Franco (tenhle sympaťák se mi v posledních letech dostává víc a víc pod kůži) postupně tempo i šmrnc a nezachrání ho ani sexy čarodějnický triumvirát. 65% ()

MatesMS21 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Raimi trošku nepřeházel role. Franca by mohl obsadit do královského budižkničemu, ale rozhodně na něj nespoléhat při invazi! A hlavně... Nedávat blondýnu do role, kde má být hezká holka... Pohádka k prdu od začátku. Pár zajímavých scén, skvělá porcelánová panenka a dlouhé řasy Mily Kunisový dojem moc nenarovnaly.. Poslední..asi třetina.. spíš posledních 15 minut mě už celkem bavily..ale co naplat.. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem se dokopala a na snímek jsem se podívala. No, čekala jsem víc. Čekala jsem pořádnou podívanou, ale bohužel jsem se nedočkala. Naservírovali mi namyšleného kouzelníka, jenž je na světě mraky a tři čarodějnice, opici a pak pár bůhví jakých lidí. To jako vážně? Tohle měl být ten velkofilm? Ach jo, poslední dobou očekávám od filmů asi až příliš mnoho. Takže ne, nelíbilo se mi to, ne, nepodívám se na to znovu a ne, nezachránila to ani jména jako James Franco, Mila Kunis, Michelle Williams.. prostě ne.. Jedno z největších zklamání tohoto roku. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná nesouvislá a nenápaditá barevná fraška. Milla Kunis je hrozná, Michelle Williams také zrovna nezáří. A moje oblíbenkyně v roli zlé královny je trestuhodně nevyužitá. Celé to nemá drive ani emoce. Scéna s porcelánovou panenkou vzbudila naděje, ale to jen na chvíli. Hlavní hrdina je celou dobu strašlivě nesympatický stejně jako vlastně většina postav. Veliké zklamání a ztráta času. Finále jak zkopírované ze Star wars co to mělo být. Pokud jste 12-letá (americká) holka tak by se vám to líbit mohlo, ale i o tom dost pochybuju. 35% ()

JirkaLexa 

všechny recenze uživatele

Příjemná a dobře natočená fantasy pohádka plná dobrodružství. Pohádková atmosféra naplňuje nadýchaný děj. Jedinné co mě nenadchlo byl úvod v černobílém. Jinak jsem byl velmi potěšen a dojat, tak jak to u správné pohádky má být. Happy end se taky nezapře a i přes to, že má dětská léta jsou fuč mě tenhle film potěšil a to jak zajímavým příběhem, tak skvělým obsazením rolí a samozřejmě taky vhodnými efekty a hudbou... 70% ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Takhle barvičkovou kravinu, jsem už dlouho nevyděl. Ta 1 hvězda, je za obě slečny, které opravdu mohou nosit pytel od brambor a pořád se bude dát na co koukat. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

prijemne pohadkove pokoukani pro celou rodinu... barvy z toho doslova strikaji na vsechny strany... par podarenych scenek a vtipku... necelych 65% :) ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť.. filmu je určite viac čo vytknúť, než čo pochváliť, ale ja som sa bavila. A James Franco bol v úlohe sympatického padoucha rozkošný. :)) ()

burton 

všechny recenze uživatele

Miluju pohádky. Ale musí být chytré a musí být vtipné, čímž nemyslím vtipné, jako Kameňák. James Franco je hroznej princ. Já vim, vlastně to neni princ, ale fakt se mi nelíbí. Nemůžu zaboha přijít na to, o čem to je. Možná proto, že jsem nečetla román Lymana Franka Bauma poprvé vydaný v roce 1900......Oz je pouťový, vypočítavý, jak cigáni na trhu. Chjo. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama