Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

Veniss 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem nevěřícně kroutila hlavou, pod tohle se fakt podepsal S.Raimi? Nicméně protože tohle je komentář, a ty jsou od toho, aby v nich přispěvatelé objektivně zhodnotili film, musím napsat, že dražší hloupou a nudnou slátaninu jsem už dlouho neviděla. O scénáři se nedá říct, že by byl hloupý, on totiž vlastně ani žádný není. Mytologie příběhu taky nefunguje. Žádné z postav jsem neuvěřila, že je doopravdy taková, jak se nám ji snažili naservírovat, nudné scény se střídaly s prvoplánovými dojáky na city (je mi líto, porcelánová panenko). Nedokážou to zachránit ani krásné reálie, ani 3D efekt, ani vyšperkované lekačky. Snad bylo lepší přiklepnout dvě hvězdy a radši nekomentovat.. ()

konysua 

všechny recenze uživatele

Mocný vládce Oz mi připadal o krok pozadu ve všem, v čem by měl být, jako disneyovka, o krok napřed. Největší impulzem se na tento film podívat byl Franco a taky tím úpadkem. Ty jeho ksichtíky a poťouchlá mluva se mi líbí, ale pouze v jeho nemravných komediích. Dvojici Kunis + Weisz jsem si vůbec nedokázal představit jako sestry a jejich charaktery mi přišli ploché a ničím zajímavé. Když už se těšíte na smrtelné finále pro zlé čarodějky a dočkáte se pouze nekontaktního boje pomocí světelných efektů a kouřové projekce a navíc nechají čarodějky utéct se slovy "jestli v sobě najdeš dobrotu, budeš vítána zpět"?! Bum, konec. 3/10 ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Jak jsem si myslel, že mě to nebude bavit, tak mě to docela bavilo. Příběh měl smysl, akorát to provedení bylo moc disnejovsky psychedelicko-cukrkandlovo vypulírováné a přemejkapované. Mila Kunis začala bejt sexy až teprve v zeleném vydání, Rachel Weisz hrála zajímavě. James Franco je velmi málo charizmatický na to aby byl hlavním hrdinou. Johny Depp by tam sednul líp, ale ten už je vobehranej jak nikdo. Tadle pohádka kupodivu měla určité kouzlo pohádky, ale zůstala jen na půli cesty. A ta zrzavá nevýrazná vopice mi fakt lezla na nervy :) ()

zuzzuli 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut jsem byla přesvědčená, že tento film už barevný nebude. Překvapilo mě, když konečně dorazil do země Oz. Připomínalo mi to Alenku v říši divu. Taky podle pověsti měla zachránit zemi. I čaroděj, nečaroděj musel zemi zachránit od zlé čarodejnice, ale která z nich je ta zlá?! Byly chvíle, kdy jsem nad tuto otázku nedokázala odpovědět. Když už se dozvíme, proti komu bojuje, z jedné ze sester se stane shrek :-) V tomto filmu bylo pár lekaček a zajímavých potvor... Takže celkem povedené. ()

Echoes 

všechny recenze uživatele

Hehe, hezky nadsazena bitva o Oz! Sice měla i slabé stránky (většina dialogů), ale barevně šikovně zpracováno. ()

Pavoll 

všechny recenze uživatele

Najviac mi vadil ten čiernobiely začiatok, ktorý trval až priliš dlho. A ani herecke vikony neboli take ako by som čakal.Ale dalo sa cez to prehrízť. ()

piglit 

všechny recenze uživatele

Ale ju - zlepšují se i režiséři. Spoustu filmů zabije posledních vyhopovaných 5 minut. Tentokrát už to byly jen minuty dvě, které změnily vcelku koukatelný film se světlými chvilkami na přeslazenou a nestravitelnou šlichtu. Ještě pár desetiletí a bude to v cajku... ()

MrMir 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka pro děti kolem 10 let... Dospělí, kteří se v tom snažíte vidět umělecké dílo, hledat hlubší význam či posuzujete, která z čarodějek je více sexy :) jděte se bodnout... Pro vás je určena první černobílá dvacetiminutovka, kterou já naopak své dceři nepustím. Hravé, barevné, s nadsázkou přednesené dílo, zakončené velmi působivým finále. ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Jak začít. Vlastně tady není nic špatně. Napravený hrdina, který je sice celou dobu pěkný šmejd, krásné čarodějky, slušný příběh, nádherný vizuál, povedená hudba (ústřední motiv je nádherný a nemůžu ho dostat z hlavy), krásné titulky (úvodní i závěrečné), ale proč to ksakru neštimuje dohromady. Celé ty dvě hodiny jsem spíše jenom čučel na to co se děje a nijak se nedostal pod povrch. Prostě jenom člověk klouže, jak v mýdlové bublině a nijak se nedostane do děje. I ten humor, který by to měl odlehčit, tu postrádám. Pokaždé, když nastalo něco v ději, kdy jsem si řekl teď to přijde, tak to zase vyprchalo jak pára nad hrncem. Prostě to je na tři. Za malebnou zemi Oz lepší tři, ale pořád jenom průměr. PS: Opravdu mne dostala pouze scéna lepení nožičky. PPS: Panenka a opičák jsou nejlepšími postavami. ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Nechť je Mocný vládce Oz smutným mementem filmaře, který kdysi dávno dokázal točit novátorské, vizuálně uchvatné podivané a vystačil si při tom s pár dolary v kapse. S údivem jsem sledoval trpaslíky a všechnu ostatní roztomilou barevnou havěť, kterak se prohání disneyovsky dokonalou krajinou. Všechno toto stvořil tvůrce, který před dávnými léty předvedl první znásilnění stromem, protáhnul Bruce "Čelist" Campbella všemi možnými nechutnosti a dokázal to všechno zabalit do neopakovatelného hororově-vtipného hávu. K tomu přivedl na plátno Darkmana v nejkomiksovější adaptaci minulého století. Mocný vládce Oz je natočený hlavně pro děti a takto je k tomuto filmu nutno přistupovat. Je to film, který přesně zapadá do výrobního procesu v továrně jménem Disney - barevná, roztomilá, dobrodružná podivaná s bandou roztomilých postaviček doplněná ponaučením na závěr. Ach, Same, proč jen si to musel udělat? ()

george82 

všechny recenze uživatele

No tak tohle jsem čekal, že bude víc kouzelné a pohádkové. Zatímco jsem se dočekal přebarvenosti a většinou jen nudy. Celý film vlastně čekáte, kdy už to konečně začne a pak je najednou konec. Nicméně jako podívaná po nedělním obědě je to slušná výplň času. ()

Mistr_Moon 

všechny recenze uživatele

Nádherné rozprávkové nic, které mi nejvíc připomíná Jack The Giant Slayer. Je to naivní, nesmyslné ale také barevné a poměrně zábavné, pokud vypnete mozek. Jinak všechny tři ženy sou moc pěkné, Mila jen před proměnou, potom až nepřirozeně připomíná Masku, lepší čarojdenice byla i Monthy Python's Holy Grail - ano ta s umělým nosem. Blesky by doporučili tři z pěti Sithů... Franca jinde moc nemusím, tady však válí na plné čáře. Suma sumárum, podle komentářů jsem čekal, že to bude větší sračka. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Země Oz je pěkná na pohled, i moje maličkost by tam spočinula na pár chvil, kdyby to bylo možné, jen mě naprosto zdeptal hlavní hrdina a jeho zkažená povaha, černobílý začátek a šílená maska Mily Kunis. Tak nějak se to otočilo ke konci a už to bylo i napínavé a zajímavé, ale jinak nic moc. Prostě takový průměr. ()

bujnmi 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem že to bude příjemná fantasy. Myslel jsem že to bude normální pohádka (oproti Jack a obři). Ne že bych se tak úplně nedočkal, ale - je to tak - žánr neudává celkovou kvalitu. Film je prázdný. Ztráta času. Aneb, když se fantasy točí bez fantazie. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, který vás bude po celou délku skvěle bavit. Elfmanova hudba je výborná, s krásně udělanými triky. Scénář taky není špatný (hlavně záměna všech tří sester), ale na konci bylo až příliš vidět, že je to strašně uměle děláno, aby to odpovídalo jakoby něčemu co má přijít(špatně udělaný závěr s oběma zlými čarodějnicemi). Jinak černobílý úvod mě uvedl do rozpaků, neboť během toho co film přecházel do barevného mi přišlo jakoby tvůrci chtěli z barevného filmu udělat něco úžasného z čeho se člověk má posadit na zadek. ()

princesofpersia 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dost těšila, trailer mi přišel nadějnej, Franco je můj velký oblíbenec a tu původní pohádku od Bauma mám ráda. Ovšem po přečtení pár recenzí, ikdyž na ně většinou moc nedám, jsem tušila, že to asi nebude to, co jsem si přála. 2 příšerně roztahaný hodiny, ani jeden z herců mi tam neseděl (a to je jinak mám ráda všechny), velkolepost animací ani kvalita nejsou takové jaké jsem je očekávala, scénář mi přišel úplně idiotskej... jediná věc která se mi na tom upřímně líbila byly šaty těch čarodějek a tak by to dopadnout nemělo. ()

voldemorf 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbí provázanost s původním Čarodějem ze země Oz. Pamatuji si, že když jsem ho viděla poprvé, řekla jsem si, že bych ráda viděla příběh čaroděje. No, a teď je tady. A nakonec mě asi bavil víc než stará klasika. Kdyby nebylo promiskuity hlavního hrdiny, označila byhc to za dokonalou pohodovku pro děti. Sice to bylo chytré řešení sporu mezi sestrami, ale v konečném důsledku to tak trochu narušilo jinak mile naivní příběh. Filmu by se daly vytknout i další nedostatky, ale celkový dojem je příjemný. Kupodivu jsem se ani na chvilku nenudila. ()

Johniii 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit, kouknu-li se na tuto patlaninu jako na pohádku pro děti (kterou se až zoufale snaží nebýt, což nechápu) pak za 3 hvězdy, kouknu-li se na ni jako na dětštější fantasy typu Alenky, potom 1 max. Jelikož mne navnadily trailery a docela jsem se na Oze těšil (a pak hovno) mam až chuť dát odpad, ale jelikož Mila a Rachel jsou pro mě top ať už hrají v čemkoliv a také kvůli pár povedeným záběrům (které sice lze spočítat na prstech jedné ruky a navíc je vidíme už v traileru) zůstanu u dvou hvězd. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama