Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Mr Franco - to je problém tohohle filmu. Jinak dobrý, ale tenhle (ne)sympaťák mi celý tenhle tenhle film tak nějak pokazil. Pokud mi někdo leze na nervy, tak mě to prostě film otráví. To je celé. Možná příliš osobní a neobjektivní, ale nakonec se na ten film stejně musím dívat já ne ? ()

Lucius55 

všechny recenze uživatele

Smutné a naštvané zklamání:-( Zpracování tohoto klasičtějšího tématu by si zasloužilo lepší výsledek! Z vizuálu mám smíšené pocity - občas se mi zdál zajímavý, brzy mu však došel dech a utopil se v nudné fantasmagorii... Asi nejvíc mě dostalo, že i při účasti mých relativně oblíbených herců byl můj výsledný dojem srovnatelný s dojmem ze špatné divadelní hry - taky čekáte kulturní zážitek, a ono to nakonec nepřijde:-( ()

MatyTM 

všechny recenze uživatele

Každá vteřina mi připomínala jiný film. Byla to prostě změť těch nejstrašnějších, rádoby pointyplných, moderních pohádek, které nenávidím. Kde jsou časy Nema a Lvího krále? Jediné plus je ta pastva pro oči, víte, ty pestrobarevné palouky, která je bohužel taky od někud obšvihnutá, nejspíše z Alenky v říši divů, to je podobná tragédie... ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání se světem Oz i s čarodějem Oz. Nebylo to špatné, pro děti dobrý, pro mě sice trochu dlouhý ale dalo se. Hlavně díky tomu, že mám rád Jamese Franca a Milu Kunis, které to před tou proměnou slušelo přeci jen o trochu více. K Rachel Weisz jsem poněkud neutrální, ale Michelle Williams zase rád opravdu nemám, čímž ale zdá se docela odbíhám od pointy. Tedy, Raimi se vybláznil s barvami a cgíčkem a vznikla z toho docela fajn pohádka. Přesto přes 200 milionů dolarů za tohle? Nevypadalo to tak, že všechny peníze skončily v tom filmu. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Spousta CGI, špatných padavých triků a divných dialogů, až jsem se divila, na co se to vlastně dívám. Opravdu, občas byly rozhovory tak neskonale trapné, že jsem měla chuť film vypnout a už nikdy se na něj nedodívat. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Film je tak trochu sklamaním, najmä v tom ohľade, že názov Oz je svojím spôsobom filmovým pojmom, a pre nás nedotknutých pôvodným filmom je možnosť zavítať do tohto čarovného sveta určitou výzvou. Pompézny a farebný vizuál dokáže na určitú chvíľu zamestnať divácke zmysly, ale po určitej dobe tá príbehová prázdnota začne prerážať na povrch. Film je evidentne zameraný na tých najmenších a predkladá nám tak najjednoduchší dej plný povrchného moralizovania a lacného humoru. Franco, čoby hlavná postava, si nevedie až tak zle, ale v tejto roli by ma viac potešil trebárs Johnny Depp. Trojica čarodejníc zas uchváti skôr svojím výzorom, než prepracovaným charakterom. Popri vydarenom vizuále a pár zaujímavých hudobných motívoch tak zaujme snáď už len niekoľko dojímavých momentov alebo naopak, pár humorných scénok. Slabší priemer - 50%. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Išiel som do tohoto s očakávaním nejakej blbiny. A je to pecka. Dobrá rozprávočka s dobrými efektami,slušnou akciou a hoci je celá prispôsobená deťom nesťažujem sa. Herecky tiež super, obzvlášť Franco a trio čarodejníc, ale bavila ma aj tá opica a bábika. Raimi toto ti vyšlo, dávam silné 4* a pokračovaniu by som nebránil. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Od Sama Raimiho bych čekal trochu více, Mocný vládce Oz toho moc nepřináší. Ještě celkem jde úvod a útěk z cirkusu, ale jakmile se Oz dostane do země Oz, tak už to trochu pokulhává. Občas potěší scéna (viz porcelánové panenka), ale celkově jde film níže a níže. Jednou vidět mi stačilo. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Velkofilmových pohádek pro trochu větší děti (7 - 12) zase tolik není. A těch, které jsou profesionálně udělané, mají pro děti šmrnc a neurazí ani dospělé je jak šafránu. Tato se strýčkovi Samovi celkem povedla, ale není to nic, co by vás posadilo na zadek. Spoustu barviček a boj za svobodu už prostě tolik netáhnou. Divák odkojený US světem, kde je Wizard of Oz povinnou četbou snad už ve školce, si může s klidem hvězdičku přidat, protože nechybí cesta ze žlutých cihel ani obligátní narážka na Kansas. Nejlepší scéna je hned ta v počátečním černobílém  4:3 světě, jak po kouzelnickém vystoupení žádá děvče po eskamotérovi opravdový zázrak. To mne mrazilo. Také poslední scéna, jak kouzelník vydrbal s čarodkami, byla povedená. To, co bylo mezi tím a co následovalo, bylo snad až moc přeslazené, ale věřím, že pošuk Raimi si to mocně užíval. ()

Ltblue 

všechny recenze uživatele

Skvelé vizuálne efekty.K tomu nemám ani najmenšiu výčitku.No čo mi vadilo boli dialógi postáv , ktoré filmu pridali dlhé minuty navyše.Film by som si vedel pozriet aj v menšej stopáži.Natahovalo sa to až ku koncu.Krásne "hrdinky" aj protivníčky.Mila Kunis OMG v tých legínach.Ale celkovo som spokojný.3D tu malo zmysel. ()

matufran 

všechny recenze uživatele

Od tohoto dílka jsem moc neočekával a díky bohu, dostal jsem přesně to jsem dostat chtěl. Film naivitou doslova přetéká, ale když se to snoubí s nádherně barevnou zemí Oz... co vám z toho vyjde? Film v Disneyovském stylu pro děti. Uznávám, černobílý začátek, by mohl, pro toho kdo nevím o co jde naznačovat nějaký jiný žánr a na některé "hororové" scény, například valící se armáda opičáků na hřbitově, by mohl někdo namítnout, že toto rozhodně není film pro mladší obecenstvo. Každopádně nádherné kostýmy, pohádková atmosféra, souboje čarodějnic a jejich kouzla mě nadchly jako malé dítě. Konec každopádně zklamal, když hodná a inteligentní čarodějnice se stane v závěrečné scéně naivkou a skončí to klasickým hollywoodským happyendem. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Mozno nie najoriginalnejsi film aky som videl, ale urcite velmi prijemny. Krasna rozpravkova vyprava, ktora vacsinu casu nevyzera ako umelo digitalizovana, krasne prostredie s dvoma protivnymi ale krasnymi bosorkami /tiez si neodpustim porovnanie s Charlize Theron v Snehulienke v lovcovi/ a kopou masneho klise, ktore mi vsak vobec nevadilo, lebo postavicky boli nesmierne mile a cele to bolo take neskodne, ze ma to nicim nemohlo urazit. Raimi zmenil zaner a prekvapil, niektore sceny boli fakt skvele. Zelena maska Mili Kunis ma tiez nepotesila, vyzerala otrasne; bosorky sice maju vyzerat skaredo avsak nie takto digitalne, myslim ze to je jedina vec ktora mi prekazala. Avsak dve hodiny presli ako voda. ()

theFtip 

všechny recenze uživatele

Úplně v pohodě koukatelný film, vizuálně povedený a při jeho sledování mi ty dvě hodiny uběhly rychle. NECHÁPU srovnávání čarodějnic se Sněhurkou a lovcem, vždyť je to pokaždé úplně něco jiného! Což se týče hereckých výkonů, myslím že nejlepší byla Rachel Weisz, která svoji roli zahrála opravdu přesvědčivě. Film jsem si užil, líbili se mi záběry jako třeba padání v balónu z vodopádu nebo když stráž proti kameře házela oštěpy. Na 3D jsem byl naposled na Pirátech z Karibiku: Na vlnách podivna, a nějak jsem nepoznal že to 3D bylo. Ale odvážil jsem se opět to zkusit a teď nelituji, protože se jim to povedlo. 90% ()

EnderWiggin 

všechny recenze uživatele

Slušné zpracování od mistra Raimiho. Čarovný černobílý úvod s akční balónovou scénou alá Evil Dead. Pak nádherná pastva pro oči - 3D země Oz - to Vám teda povím a to už jsem ledacos viděl. Dvě hoďky mi uběhli jak nic, pár scén bylo s pocitem déža vü, ale takového toho z předminulého života :) Něco na styl Huga, ale míň sileného. Podtrženo a zhrunuto: zábavné, svižné, moderní, efektní a třírozměrné! ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama