Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

Anarion 

všechny recenze uživatele

Že jsem tedy nějaký jedlík a něco se do mě vleze, ale při sledování tohoto díla už mi ke konci lezl patos i ušima. První polovina je ještě stravitelná a vcelku rychle odsýpá, avšak ve druhé polovině filmu už diváka neustále opakovaná klišé přestávají bavit a pomalu se dostavuje nuda. Z té člověka nevytrhne ani, z technického hlediska zajímavé, střídání záběrů, kdy některé jsou víc než povedené, zatímco některé jsou zcela zbytečné a ve filmu jsou jen kvůli 3D projekci. Uznávám, že evropský divák zřejmě nedokáže plně docenit novou podobu klasické americké pohádky, nicméně i za oceánem musí vidět, že Oz prostě neví, zda chce být spíše pohádkou nebo jakýmsi kid-friendly hororem, přičemž ve výsledku není ani jedním. Snad alespoň jeden fakt však hovoří pro příklon k pohádkovému příběhu, a tím je jasné poučení z něj plynoucí: Pravou čarodějku poznáte podle velikosti prsou. ()

rasto87 

všechny recenze uživatele

Veľmi zle obsadenie hlavných úloh a najmä J. Franca presne ako spomínal aj Pomo. Podpriemerné výkony Mili Kunis a taktiež aj R. Weiz. Vo filme je super prostredie na 3D to áno, taktiež celkom dobrá predstavivosť a fantázia, ale to je asi tak všetko. Už po polhodine sa divák začína nudiť, pretože Oz naozaj nemá nejaké to svižné tempo a dokonca ani žiadne napínavé scény. Musím povedať, že už teraz neviem o čom to vlastne bolo a to ni je dobré, keď si z filmu nič nechcete zapamätať. Škoda, že nespravili totálny remake z tohto - http://www.csfd.cz/film/166500-carodej-ze-zeme-oz/, ale z novými efektami a pridanými prvkami, to si veru pamätám dodnes a videl som to ako dieťa. Celkové hodnotenie je veľmi slabé. ()

Bolek82 

všechny recenze uživatele

Mega barevna nuda, ze zacatku hezka Mila Kunis ;-) nevyrazna Rachel Weisz a usmevava, divne hrajici Michelle Williams...snaha o prequel, ktery moc nevysel...65% ()

lukas.W. 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu se mi docela zamlouval, i když roli jsem J.Francovi z počátku vůbec nevěřil a vlastně mi celý film byl strašně protivný. Jediné co se mi na filmu líbilo byl let balónem v tornádu a v zemi oz ,ale pak to šlo jen a jen z kopce. Pořád jsem čekal na nějakou akci a když to vypadalo nadějně tak zase nic.Z grafického hlediska mě film šíleně zklamal Strašně barevně překontrastovaná přírodní scenérie až to bilo silně do očí (někdy je méně více) no prostě 2 hodiny utrpení. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv pro "podivné" pohádky mám slabost (jak Alenku, tak čaroděje ze země Oz dost můžu), tak verze Sama Raimiho mě vůbec neohromila. Oz: The great and Powerful citelně cílí na menší diváky, což nemusí být nutně špatně, ale film je až zbytečně naivní. Čistý průměr a třetí hvězdičku dávám jen kvůli Mile. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Mnoho psu, zajicova smrt resp. mnoho vselijakych efektu, neohranicenych moznosti hrdinu zkratka skvely film neudela. A krome toho podle me nejlepe hrala porcelanova holcicka, ktera kde se objevila, tam to byla dobra, roztomila a temer paradni scena. Franco me do oka vubec nepadl. Nic moc, vazeni. ()

Don Maty 

všechny recenze uživatele

Hlúpučký scenár. Hlúpučký protagonista. Hlúpučká čarodejnica a hlúpučký ľud. Neviem, prečo som to pozeral. Je mi to ľúto. Keby viem, pozriem si radšej 159120 x pána prsteňov ako Fantasy. Ale hlavný problém tohto celého nie je to vyššie napísané. Hlavným problémom je opičiak. Keby môžem, vybijem mu zuby a odtrhnem krídla. Tak nesympatickú milučkú postavu som ešte nevidel. Skrátka, nie je tu nič čo by sa vrylo pod kožu...2* ()

davistercz 

všechny recenze uživatele

Neskutečný příběh s okouzlujícími herci. Takhle jsem si to představoval a přesně to, jsem dostal. Jsem opravdu rád, že takový film vyšel, čekal jsem poměrně celkem dlouhou dobu než vyjde takový film s podobným přiběhem jako je "Alenka v říši divů". Úžasná výprava, vtipné scénky, sympatičtí herci, okouzlující Mila Kunis a ten konec? Suprově vymyšlené a dokonale provedené. Snad jediná chyba tohohle filmu je ta, že efekty trochu zaostávájí, ale to je jinak opravdu vše. Doufám, že se dočkáme druhého pokračování, které musí podle mě vzniknout., kvuli tomu co se stalo na konci. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Jedotlivé chyby tu už popísali ostatný. Len by som pridal,že mne najviac prekážalo neosobnosť celého filmu nemal som komu a prečo fandiť. Nakoniec mi bolo úplne jedno ako sa to skončí len nech je už koniec. ()

Mattin 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na obsadenie ma to trocha sklamalo. James Franco aj ked je velmi dobry herec no do role dobreho kuzelnika sa moc nehodi. Mila Kunis aj ked bola na opacnej strane, no tiez ma ten vykon nepresvedcil. Ciernobiely prolog mal este smrnc, dalej to pokracovalo velmi pomaly a minutaz bola umelo pretiahnuta aspon o tretinu. Sam Raimi by sa mal drzat skor superhrdinov ako spiderman ci dram a hororov. Titul akcnej rozpravky moc nevystihol, co je aj skoda kedze namet ma toho vela co ponuknut. ()

dzz 

všechny recenze uživatele

Měla jsem velkou chuť film přetáčet a taky jsem to z velké části udělala. Moc zbytečných keců a hlavní hrdina vypadá jak Pavel Liška. Jediné co se povedlo byla porcelánová panenka,tečka. Ještě že jsem na tom nebyla v kině,byli by to vyhozené peníze. ()

StormyWhispe 

všechny recenze uživatele

Od filmu som nič nečakala. Absolútne nič... a aj tak som bola sklamaná. To už o niečom hovorí. Celý príbeh je zbytočne natiahnutý, prekombinovaný a jednoducho hlúpy. Obsadenie Jamesa Franca je totálne mimo a zlá čarodejnica v podobe Rachel Weisz... dovoľte sa mi zasmiať! Rachel nemá na podobnú rolu ani ksicht a jediné, čo na nej bolo vážne zlé, bol jej hlas, keď pišťala od strachu alebo nešťastia (toľko k tej hrozivosti, ktorá bola skôr na smiech). Doteraz som nepochopila prítomnosť niektorých postáv a jediné čaro pre mňa mali scény s porcelánovou bábikou. Dokonca ani občasný vtip, ktorý sa vo filme mihol, ho nedokázal povýšiť na vyššiu úroveň. Farebnosť a hravosť prostredia síce ulahodí oku, ale celkovo sa z toho všetkého dalo vytrieskať omnoho, omnoho viac. Veľká škoda a sklamanie roka. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný počin,krásně barevný,i když možná až příliš zaměřený na dětské publikum.Tenhle příběh jsem znal jen okrajově,vypadá to na pokračování,uvidíme?S tímhle jsem spokojen! ()

NightScene 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro děti, ALE luxusně natočené! Bomba efekty, super obsazení a dobrá akce. Občas sem se pozastavil u takového toho "tlachání" ale to mi vůbec nevadilo. Mila, Rachel i Michelle jsou velice krásné a ve filmu to bylo také hezky vyzdviženo. Francovi ta role náramně sedla a hezky to do sebe všechno zapadlo. Nejvíc se mi líbil opičák.. :D 80% - přeci jenom je to pohádka pro děti, ale moc se mi to líbilo. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Krásne vyfarbené, pekne zhudobnené, veľmi som sa na to tešil nakoľko tento príbeh mi je vlastne úplne neznámy...ale asi na to aj dosť rýchlo zabudnem. Mila aj Rachel sa celkom pekne predviedli a spolu to riadne roztočili, James si to nejak odkrútil a komediálneho milovníka zahral celkom v pohode... Bohuziaľ ma tento snímok vlastne ohúril len na moment kedy som ho pozeral, ked film skončil, myšlienky naň odišli spolu so záverečnými titulkami. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Farebné, hravé, ale bez hlbšej myšlienky a kvalitnejšieho scenára z tohto filmu nedokázal Raimi vytlačiť viac než priemernú jednorazovú zábavu. Veľmi pekný bol prológ i následný prechod do krajiny Oz. Obsadenie ušlo, ale nikto nezaujal natoľko ako opičiak, či krehká porcelánová bábika. Pri kratšej stopáži to mohlo byť ešte zábavnejšie... 60% ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama