Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka si myslím dobrý. Oze neznám, nečetl, neviděl žádnej starší. Barvy, kouzla, postavičky, já su celkem spokojenej. Třeba porcelánová panenka byla prostě boží. Akorát to bylo takový...furt nic nic a najednou finále. A nelíbila se mi (jak už jsem si u ní zvykl) hodná čarodejnice. I zelenou Mílu bych vymlel radši než tohle. ()

candie254 

všechny recenze uživatele

Nic tak kýčovitého, jsem už dlouho neviděla. Zarazilo mě pár věcí: 1) Lítající mluvící opice. Wtf? 2) Proč měla Mila tak strašné šaty? 3) Proč jí naprosto změnili obličej když se stala Wicked Witch? 4) A proč trošku nepropracovali scénář? Nicméně zase nemůžu říct, že by mě to až tak nebavilo. 50% ()

TinoArts 

všechny recenze uživatele

Plne funkčný rodinný film. Super vizuál, jednoduchý príbeh, pre všetky vekové kategórie. Dobre obsadení herci, dobrý nápad. Celkovo sa na to slušne pozerá, no zázrak sa nekoná. 60% ()

Sticks 

všechny recenze uživatele

Uletená rozprávka, ktorá je badateľným odzrkadlením mysli chlapíka menom Oz, ktorý si po buchnutí hlavy v tornáde vytvoril vlastnú krajinu. Úloha na Franca ako ušitá, Mila Kunis pôsobila na druhej strane veľmi nešťastne. 7,3/10 ()

pojta 

všechny recenze uživatele

Nenáročná pohádka.Kde James Franco nedostal moc prostoru předvést svoje skutečné herecké umění. Bylo mi trochu líto že dvě záporné čarodějnice hrají nadanější než ta jedná kladná. Štvalo mě že rozložení kladná a záporná je rozděleno blbá blondýna (jasně kladná postava) a dvě brunety s osobností (ty musí být záporné). Nic proti blondýnkám ale tahle mě lezla celý film na nervy. ()

yazik 

všechny recenze uživatele

Velice příjemně koukatelná pohádka pro dospělé, které snad nic nechybí. Proto mi trošku nesedí zdejší hodnocení filmu, ale chápu, že nemusí sedět všem. V 3D provedení to musí být paráda. Jsem spokojen. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Videla som z filmu len 30 minút niekde v strede. Stačilo mi to na utvorenie si názoru. A stačilo mi to tak celkovo. ()

Phlame 

všechny recenze uživatele

První zásadou, jež je třeba dodržet než půjdete na tohle do kina je zvolit si verzi s titulky, český dabing je v tomhle případě naprosto strašný, např. Theodoru (Mila Kunis) snad namluvila mrtvola, teda alespoň to tak zní. Za druhé, běžte do kina až pár dnů po premiéře a ideálně večer, vyhnete se tak davům malých parch... ehm, roztomilých dětiček, které během filmu neustále štěbetají a chroustají popcorn (já měl ještě to štěstí, že jsem seděl vedle dětí s babičkou, která v kině nejspíš nikdy nebyla a navíc měla rýmu..). A za třetí - dobrá rada, raději na to ani nechoďte, není o co stát. Jak to tak v posledních letech u Disneyho bývá, všechno je příšerně barevné až to působí uměle, triky nejsou vůbec přesvědčivé, zejména efekty létání (čarodějek) jsou nechtěně směšné, veškeré "vtipné" situace vypadají nuceně, postavy nejsou nijak sympatické, herci jsou kvůli stupidnímu scénáři nuceni přehrávat a koneckonců celý příběh je vlastně o ničem. Abych jen nekritizoval - chválím pozadí Mily Kunis, popředí a ostatně celou postavičku Rachel (akorát jejich "ježibabí" verze mi přinese noční můry) a ta malá okřídlená opice byla taky fajn. //40%. Film, který platí účty. Přispějte Raimimu, třeba příště nenatočí takovou ptákovinu.// ()

LadyThif 

všechny recenze uživatele

Velmi předvídatelné... ale vizuální zpracování a barevná přeplácanost mě okouzlily. Navíc ve spojení s 3D (což není zrovna můj oblíbený formát filmu) mají v tomto případě významné plus :) ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Mám tuto pohádku moc ráda a tak o to větší zklamání.Pěkné 3 D efekty, ale tím to končí.Děj se strašně táhne a připomínal mi filmy z padesátých let.Všichni se spojíme a zvítězíme.Úplný závěr se táhne v americkém stylu "pojďme si o tom popovídat".Nejlíp to vyjadřuje hláška vedle mě sedícího chlapečka"tak už se konečně líbejte!" ()

XI-XAO 

všechny recenze uživatele

Kdybych to hodnotil jako fantasy film, dal bych dvě hvězdy. Pokud to beru čistě jako pohádku, pak si OZ zaslouží hvězdy tři. Nicméně je Mocný vládce OZ zbytečně dlouhý a slušela by mu redukční dieta, tak na 75 minut. Kytičky a barvičky fájn, ale celé to je uměle natažené a zdlouhavé. Na závěr si dovolím jeden dotaz: "Zasmál se někdo z Vás upřímně některému z vtípků, co ve filmu byly, nebo jsem dočista ztratil dobrý vkus a smysl pro humor?" ()

wick 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od toho nečekal, ale že budu sledovat hodinky, až tato průměrná pohádka skončí... Budu to brát tak, že si Raimi vzal odpočinkový čas a natočí konečně něco, co umí daleko nejlépe-dobrý horror. Jeho levný debut natočený s kamarády za babku je totiž jeho nejlepší film. ()

Kxxx 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná podívaná ve 3D podání, pro děti je to trochu horor, ale bavily se, i když nerozuměly, protože nebyl dabing. 3D efekty provází celý film a jedná se o svérázné pojetí problematiky neboť zápletka je vskutku nečekaná (až na pár podezřelých reakcí hlavních hrdinů) a nakonec triumfální porážka zla. Pěkná ponaučení jak pro kluky, tak pro holky. Každý si tam něco najde. Nechybí ani vtipné hlášky nebo mimika, které opravdu rozesmějí nahlas, je tam i napětí a procházka temným lesem je taky zábavná. Ale bez třetího rozměru by to nebyla taková show. ()

Eldrazi 

všechny recenze uživatele

první polovinu filmu se vážně uvažoval o tom, jestli mám odejít z kina. Ale druhá polovina už se to rozjelo a a na konci ta strhující bitv byla pěkná. + Pěkné Efekty (3D), Mluvící opice - Špatné obsazený James Franco, někdy až moc dětské ()

Mathyen 

všechny recenze uživatele

je to pohádka a já se na ni jako na pohádku velmi těšil, nečekal jsem žádné dramaticky těžké vyprávění, ale přesto nelze zakrývat zklamání. Byl jsem nadšený z prvních obrázků a s nadšením jsem sledoval úvodní sekvenci ve formátě 4:3 černobíle, nadšení mě neopouštělo ani při nabytí barev a rozšíření vjemů u vstupu do velkolepé scenérie země Oz. Kouzelný svět plný krásných kulis, CGI tvorů a výprava mohla začít, jenže co se neudálo, po několika scénách a natahovaných minutách se okouzlení začalo vytrácet a vytrácelo se až do nečeho tak utahaného, že jsem se málem uzýval k smrti. Herecké výkony všech hlavních hereček byly dost slabé a Franco se po první půli také začal ztrácet, zřejmě nejlépe hrál okřídlený opičák. Fantastická podívaná to tedy byla jen do poloviny a děravý scénář a špatné vykreslovaní postav mě otravovalo, dokonce možná až znechucovalo a pocity zůstávají dost smíšené. Z předlohy se dalo dostat mnohem více a zvláštní konec to celé jen podtrhl ... za velkolepou výpravu a povedený až groteskní úvod 5/10 ()

Stellbory 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl Oz skvělým filmem, samozřejmě klišé s čarodějem na tripu za sebepoznáním a zlepšením své osobnosti je už ohrané ale Raimi přidal mnoho momentů kdy mě závěr překvapil. 4* s poznámkou že 3Dčko by se možná vyplatilo. ()

TheJirkaW 

všechny recenze uživatele

Slibnej začátek, ale hned jak Mila zezelená tak jde všechno do říti. Film ztratí kouzlo a to nemluvě o úúúplně posranym konci. Kdyby změnili ten nehorázně vymaštěnej konec tak to má 4* možná 5* ale takhle to stojí za exkrement :( ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama