Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

JoeSO 

všechny recenze uživatele

Jedinou motivací, proč a to koukat bylo účinkování Zacha Braffa coby opice. Můžu si dát fajku, že jsem tento film viděl, ale hodnocení? Průměrná věcička a ty čarodějky, to byl prostě děs, ani jedna se mi nelíbila. Franco v hlavní roli taky nic moc, tohle mu fakt nesedí. ()

Lucibuska 

všechny recenze uživatele

Není to až tak zlé, celkem mě to i bavilo. Ale konec mě velmi zklamal. Spoiler: Čekala jsem, že pan Oz bude nakonec s Milou Kunis, který bývala hodná a znova bude. Bohužel zůstal s přehodnou čarodějnicí, která mi vadila už po druhém jejím monologu. Konec spoileru. Ale je to jen můj subjektivní názor. Znova bych se na to nepovídala, ale nelituji, že jsem shlédla. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Čarodejníka z krajiny OZ mám rád. Tento snímok rozpráva o tom, čo bolo predtým. Čiernobiely prológ a krásny farebný príbeh. Celkom ma to pobavilo a potešilo. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem do konce jen díky Mile Kunis... Jamese Franca moc nemusím ani přesně takovédle fantasy věci... Přežiju to, ale s obtížema...Samo o sobě mě to moc nenadchlo, ale dětem to pustit jednou mužu... ()

Lykr 

všechny recenze uživatele

Trošku pretažený černobílý úvod po kterém samozřejmě všichni víme, kam budou kroky čaroděje následovat. Někdy trochu plochý děj ale celkem zábavný se sympatickými herci. Vizuálně příjemné. 3+ ()

Doggie773 

všechny recenze uživatele

No, takže asi takhle, od filmu jsem čekala víc. Film je špatně obsazený, čemuž odpovídají herecké výkony. Ale i přesto mi film v něčem přišel zajímavý. Ta země Oz byla podle mě moc přebarvená ale to bych asi u fantasy měla čekat. Jinak mi přišlo asi nejzajímavější, že je 1. část filmu černobílá, což mi přišlo hodně originální. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

hloupej

všechny recenze uživatele

Český dabing příšerný, umělý jak z nějakých seriálů o esmeraldě. Náklady na tenhle film musely být asi dost nízké, všechno se děje před plátnem. Děj v rychlosti: šejdíř se dostane do pohádkovýho světa, jde zabít, zjistí, že má zabít špatnou, jde zabít jinou, nezabije ji, jen vyžene, zamiluje se do té, kterou měl zabít prvně. Tohle není moc film pro děti. První černobílá půlhodina vzbuzovala u spousty rodičů v sále otázku, jestli blbě četli nebo bylo v popisu opravdu uvedeno "pro děti". Pokusím se své potomstvo od takových filmů chránit, zlaté dobré animáky. Dneska bez hodnocení ()

Suchic 

všechny recenze uživatele

,,I am not your wizard.'' Na tenhle film jsem šel do kina bez jakéhokoliv očekávání. Výsledkem tudíž nebylo zklamání, ale také žádné ohromení! Začátek filmu byl poněkud zdlouhavý, ale to se dalo přežít. V pozdějších pasážích, kdy se Oz dostane to krásné země Oz, je film živoucím důkazem toho, že studiu Disney pomalu dochází nápady. Pořád to samé prostředí, žádné nové příšerky. (Nemohl jsem si pomoct, ale všude jsem viděl - Alenku v říši divů, Sněhurku, Avatara apod.) V digitalizaci byly také mezery, nemluvě o práci kamery (připadal jsem si jak na horské dráze). Nejrozporuplnější u tohoto filmu je, dle mého, obsazení Mily Kunis, která se na pozdější roli zeleně přefiltrované čarodějky absolutně nehodila. Ona prostě zlá být neumí... Trapné romantické scény everywhere si mohl pan Raimi taky odpustit. Co se mu ale doopravdy povedlo bylo bezchybné finále, které mě zaujalo jako u málokterého filmu. Dojem však vzápětí zkazil neskutečně nepovedený souboj dvou čarodějek (a.k.a. Voldy vs. Harry).... Skončí to tak jak má, aneb správný Happyend. A žili spolu šťastně až do smrti.. 67% /dobrý komentář - Mertax ()

lapatata 

všechny recenze uživatele

Krásná velkovýpravná pohádka. Ano, je to tak trochu variace na Burtonovu Alenku v říši divů a to nejen příběhem, ale i produkcí a hudbou. Ano, Alenka byla přece jen trochu lepší, ale i tak je to velmi povedený film a záruka příjemně strávených chvil. ()

Sathine 

všechny recenze uživatele

Když se člověk nezamýšlí nad tím, že děj tohoto filmu nebyl vlastně žádný a v podstatě hodně typický, tak se upřímně tak 90% baví. Nevím, jestli to způsobovala bolest z hlavy z některých opět přehlučených scén, ale ke konci už jsem se opravdu nemohla dočkat, až bude konec. Řekla bych, že první půlka byla opravdu lepší a rozhodně vtipnější. Tak dlouho už jsem se opravdu nenasmála. Každopádně celý film táhnul Franco a všechny ženské role byly jen takové hezké masky na okraj, které v podstatě nic pořádného nezahrály. ()

davebono 

všechny recenze uživatele

James Franco a speciální efekty, jako exteriéry a fantasy postavy, drží film nad vodou. Lépe řečeno, umožňují plavbu na tří-hvězdičkové vlně, tedy těsně nad hladinou, ale ne moc daleko od potopení se mezi filmy v zapomnění. Potencionální divák se musí připravit na pár okamžiků, kdy ho film doslova nakope do zadku a vysměje se mu do tváře. Naštěstí mě tohle nedonutilo odejít ze sálu a film jsem mohl ohodnotit. Divákovi méně tolerantnímu vůči filmovým klišé bych se nedivil za nulové hodnocení. Celkově se jedná o mišmaš Avatara a Pána Prstenů, s přídavkem Harryho Pottera, Hvězdných Válek a Shreka. ()

Lucerok 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavě zpracovaný film, kterému by ale neuškodilo ubrat na postavách, efektech "za každou cenu" - obzvláště závěrečný soubor čarodějnic mi přišel krajně trapný a propracovat postavu hlavního hrdiny. Pokud máte rádi pohádky a líbila se vám Alenka v říši divů, tak byste nemuseli z kina odcházet úplně zklamáni, ale počítejte s o třídu (dvě...) nižší úrovní. Dojala mne scéna, kdy Oz opravoval porcelánové nožičky. ()

Epco 

všechny recenze uživatele

Neskutočne farebné, neskutočne nudné, neskutočne bez emócií. Rozmýšľam pre koho je tento film určený, dospelý to určite nie sú a myslím si že deti sa po chvíľke presýtia farbičkovím sveto a nudia sa tiež. Ostáva tak iba horká pachuť v ústach a otázka kam sa podel Raimi, asi ho už niet. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama