Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mně se tedy líbilo. Vizuálně moc příjemná a nepřeplácaná fantasie s jasným dějem a sympatickými herci.. na Raimiho dost "jemné".. :-) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pěkná a zajimavá pohádka, která mi tak trochu připomínala barvama a hudbou Alenku v říši divů od Burtona. Tím spíš by by byla podoba silnější, kdyby roli čaroděje přijal Johnny Depp. Naštěstí příběh byl originální a od Alenky se mílovýma krokama vzdálil. Ze začátku jsem měl obavy z toho, že se film inspiruje černobílým Frankenweeniem, ale nakonec se rafinovaně ve správném okamžiku vše změnilo do krásných barev i poměru stran. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Oz: The Great and Powerful je rozhodne skvelý a zábavný film a aj keď má niečo cez dve hodiny, utečie pomerne rýchlo. Jednoducho preto, že sa v ňom stále niečo deje alebo hýbe. Štýlový úvod natočený vo formáte 4:3 a čiernobielo celkom jasne naznačí, že režisér Raimi chce veľmi pokukovať na fanúšikov legendárneho Čarodejníka a samotná krajina Oz je tak farebná, že najskôr zistíte, že existujú farby, o ktorých ste donedávna vôbec netušili. James Franco si to vyložene užíva a krásne Mila Kunis a Rachel Weisz snímku príjemne zohrejú. Škoda len že trištvrte filmu sa už Mila z filmu vytratí a jej postava sa zmení na škaredú čarodejnicu. Jej tvárička tam potom chýba. Je to divné, keďže Rachel sa zmeniť nemusela. I tak je to jeden z najlepších filmových zážitkov. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pche, a že Avatar je príliš vy-efektovaný a farebný. Oz: The Great and Powerful ma toľko farieb, že ešte do teraz ani neviete, že také farby existujú. Ale inak, áno celkom sa bavil. Celý rozpočet išiel len na štetce a tempery, ale s dobrým obsadením a krásnymi čarodejnicami prichádza aj fajn zažitok, kde spoznávate nové novú krajinu, nové postavy a hlavne ultra pestré farby, ktoré ste ešte doteraz nevideli! Príbeh je klasika, ale finále je celkom fajn. 70% - 3* ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Parádní 3Dčko: *****, kvůli kterému jsem se fakt překonala a koukla jsem na Oze hned dvakrát, ačkoli mi přišel už napoprvé děsně nezajímavý, nudný a takřka bez příběhu (který je tu upozaděn právě pro efekty, které jsou ve 3D super). Chvilkama mi připadalo, že sleduju telenovelu ve fantasy prostředí. Nadmutá plytkost. Ale jak říkám, na 3Dčko byla radost pohledět (narozdíl od Frankenweenieho i v čb scénách). Film - 40%, 3D - 100% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za opičáka a jedna za vizuál a vtipné momenty.... zbytek je plochý, nudný a neskutečně natahovaný. Alenka vítězí na plné čáře. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoc, ale jedno z nejslabších kino zážitků. První polovina o ničem a slabý děj uspává od první minuty. Druhá polovina o něco lepší, ale do kvalitní pohádky má hodně daleko. Nebýt pěkné vizuální stránky, nejspíše bych odešel z kina a do světa OZ už se nikdy nevrátil. Po polovině pohádka dostala náboj a závěr vše zachránil, ale na maximální potěšení to nestačí. Musím přiznat, že tak slabou pohádku s tak velkým potenciálem jsem už dlouho neviděl a řadím ji jen do velmi slabého průměru.. 5/10 = 50% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se i přesto, že jsem na to nečetla zrovna dobré recenze. Ale opět se ukázalo, že to co se kritikům nelíbí a ostatním příjde průměrné, mě příjde víc než dobré. Krajina, a celkově efekty, byly dechberoucí. James Franco mě jako herec dvakrát neoslovuje (eh, asi tak jako jeho sourozenec), takže bych osobně vybrala někoho jiného, ale jinak se mi to líbilo. Rychle to utíkalo a celkově to byl příjemný film na který se určitě ještě někdy podívám. Zatím dám 4*...uvidíme jak se mi to rozleží v hlavě. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to slibně, Sam Raimi a James Franco opět spolu, tentokrát v klasické fantasy, kde se pomalu už kultovní režisér mohl odvázat. Hýří se barvičkami, odkazuje na Čaroděje ze země Oz z roku 1939, jenže tohle by svedl každý slušný filmař. V tomto případě jen zvládnuté řemeslo nestačí. Dospělejší styl Hvězdného prachu se nekoná, naopak další dětská pohádka s klasickými obrysy bez většího přetáhnutí. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná pohádka, která si na nic nehraje z pohledu scénáře, proč taky, že, ale zato má výborné herecké obsazení a jednoznačně prim představuje úžasné výtvarné zpracování, které bylo pro mě pastvou pro oči. Nenasycen podobnými kousky dávám s klidem 80% a doporučuju jako uklidňující biograf. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Raimi zachytil atmosféru nadčasové předlohy tak přesně, že to snad ani není možné a vytvořil nádherný (vše)dovysvětlující prequel. Silně inspirované knihami, přesto originální, poučné a pohádkově kouzelné. Tleskám. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film, plný čarovných postavičiek (opičiak je jasný víťaz) a krásneho vizuálneho spracovania. Obsahovo ma to až tak nechytilo, ale pripúšťam, že po prípadnej ďalšej projekcii pôjdem s hviezdičkami vyššie. Podľa môjho názoru hodnotenie tohto filmu vo veľkej miere záleží aj od momentálnej nálady diváka. Asi som si to mal nechať na vianoce... 69/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný rutinně natočený 3D spektákl, který profičí sály multikin, aby po něm za chvíli ani pes neštěkl. Mocný vládce Oz je v první řadě eklektický recyklát všemožných motivů převzatých tu a onde, až mě v posledku přestalo bavit je identifikovat - původní látky je zde skutečně pomálu. Smutné je, že téhle podívané nelze upřít jisté kvality, jako je skvělá hudba (Danny Elfman je naprostý bůh!) či vcelku obstojný humor, ale jako celek je to prostě sračka, nalijme si hrome jednou za čas čistého vína. Och, vážně mi trhalo uši, slyšet všechny ty stupidní dialogy! No nic, ponechám radši viset ve vzduchu otázku, jestli toto měl být remake klasického Čaroděje ze země Oz, či co vlastně, a jdu si raději pustit soundtrack - hudba je na tomhle bijáku vážně to nejlepší! ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Svěží zábava. Tak bych asi popsal tenhle film. Ano, můžete hledat chyby, jako v každém filmu se i tady najdou... Verze 3D naprosto zbytečná! Některé filmy k hledání chyb ale vybýzejí, protože se snaží o něco co nejsou. Tenhle snímek to nedělá (alespoň podle mě) , nenajdete tu kouzelníka tipu "Ilusionista" anise tu nikdo nesnaží o "Dokonalý trik" nenajdete tu ani žádnou filmovou hloubku, nebo nedej bože nějaké to poselství. Jak by to také šlo, když hlavní hrdina je charakterově podobný "Jonahovy" ( John Hannah) z Mumie. Jde prostě o zábavu, kterou zažijete třeba na Matějské pouti, v cirkuse, v zoo... Takže pokud k filmu takhle přistoupíte, nemůžete být zklamáni. Za mě 80% ()

k212 

všechny recenze uživatele

Same, Same - zase jsi jednou měl káru peněz a ty jsi ji dokázal utratit za tuhle psychedelickou úchylárnu, která má být nejspíš pro děti, ale ve skutečnosti není. Vilný Oz ničí jedno ženské srdce za druhým, podvádí a okrádá lidi a má se stát zachráncem bájné země, ale ve skutečnosti chce být nejlepším eskamotérem na světě s kupou zlaťáků. Chvíli mu do ouška vrní naivně zamilovaná čarodějka, s níž mu pomohlo provařené modus operandi svádění, ale pak ji trošku její ségra popíchne a rázem je z toho nenávist na dřeň. Taky se kolem něj točí nějaká bílá nádhera, která nejspíš jede na tripu, protože její zpomalené a ladné pohyby o mínus dvě doby reakčního času, jsou totálně "out of space". Navíc tu máme ještě létajícího opičáka a porcelánovou panenku do party. No potěš chleba - je to opravdu přeplácané! Copak scenáristé nevědí - že netransparentní figurky do pohádky pro děti nepatří, protože Oz se nenepraví a zlé čarodějky nejsou řádně potrestány. Jo, hraje to do karet dnešní doby - kdy se stírá rozdíl mezi hodný a zlý, ale pro děti to srozumitelné moc není. Takže mě zbývá jen jedna cílová skupina - prostě Disneyovka pro zhulené dospěláky. 50% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Asi ako Doktor Parnassus, keby ho točil Burton a k tomu niečo zo Shreka a Alenky, kopa odkazov, zámerne prekombinovaný príbeh, farbičky a ja neviem čo ešte. Úvodná a záverečná polhodinka sú super, ten dej medzitým je ale značne nekomplexný, divne gradovaný a nerád to hovorím, ale vlastne úplne prvýkrát, som sa u Raimiho aj trochu nudil. Štyri hviezdy dávam teda zhruba za polovicu stopáže a za Brucea Campbella s fúzami. Objektívne 65% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za hezké efekty, druhá hvězdička za hudbu Dannyho Elfmana. To je ale všechno. Obecně mám sice pohádky a filmy od Disneyho ráda, ale tomuhle jako by chyběla duše. Ani herci jako James Franco nebo Rachel Weisz tomu nepomohli, protože to obsahově bylo zkrátka prázdné. Chyběl tomu nějaký inovativní prvek, který by to oživil. Skoro by se dalo říct, že to naopak dost vykrádalo některé jiné filmy (ať mi nikdo neříká, že mu při pohledu na okřídlenou opici a její chování v hlavě nevyskakoval obraz osla ze Shreka...) I když by to na první pohled mohlo dělat dojem pohádky pro dospělé, ve skutečnosti je to skutečně pouze efektně barevná pohádka, která se zalíbí spíš dítěti. A ty čarodějnické ksichtíky nepůsobily vážně ani trošku děsivě - efekt napínavosti byl zničen smíchem poloviny kina, protože to působilo spíše trapně. Když bych to srovnala s filmem podobného typu, který jsem taktéž viděla v kině a taktéž ve 3D - Alenka od Burtona, tak Alenka byla sice (v rámci Burtonových filmů) taky trochu zklamáním, ale přesto pořád zanechala nějaký dojem. Zato Mocný vládce Oz skutečně nezanechal žádný dojem. Dokonce mám ve skutečnosti pocit, že ani kdybych byla dítě, tak mi podobný film nezůstane dlouho v hlavě. Nemastná neslaná pohádka. ~(2,0)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myslím, že mnohí tento film odpísali možno aj kvôli tomu, že zabudli, aký ten pôvodný bola kravina (preto ho máme radi) a že je to jedno veľké guilty pleasure. Prehnaná gýčovitosť sem patrí, viac mám problém so samotným príbehom, respektíve samotným Ozom. On sem príde, vidí tri ženské, s ktorými by sa zrejme najradšej hneď vyspal a jednej z nej zničí život. A to v ňom potom máme hľadať to dobré, ako sa snaží Glinda. Francovi myslím úloha debilka k jeho ksichtu sedí, niektoré "prequelové" vysvetlenia ma zaujali, ale samotná zápletka celého filmu už menej. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vynikající herecké obsazení! - To je to, co zaujme každého hned na první pohled. Na ten druhý musí všechny zaujmou skvělá animace a postavy. A v neposlední řadě velmi dobře promyšlený příběh a hlavní zápletka. Je opravdu radost pohledět, jak pro mužské osazenstvo, tak i pro ženy, opravdu je na co koukat. Není to utahané, přeromantizované nebo nudné, opravdu skvělé. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama