Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

Mazmen 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé a dosti nudné. Už jsem to chtěl i vypnout, ale pak se to naštěstí trochu rozhýbalo a dalo se na to koukat. Žádný zázrak to ale není. 51% ()

mufy001 

všechny recenze uživatele

Nebejt ve filmu tolik pěknejch barev a obstojné efekty, tak jsem to asi vypnul. Proč se musim koukat na každou kravinu,ach jo... 2/10 ()

Emil69 

všechny recenze uživatele

Je to hezká podívaná, fantazie a ztvárnění pohádkového světa bylo chvílemi úchvatné. Dobrý nápad s černobílým filmem a pak přechodem do barevné čarodějné země. Digitalizace i hudba solidní.. No a co, že to byl kýč jako prase, prošpikovaný typickými přesladkými scénami, kde si všichni padají kolem krku a plácají se po ramenou, jak byli odvážní a stateční. Je to přeci pohádka, kde se musí v duši jednoho sebestředného, sobeckého podvodníčka probudit ryzí charakter a dobro musí zvítězit nad zlem... .o)) Mně se to líbilo, jsem holt pohádkovej :oDD ()

legenda 

všechny recenze uživatele

No docela to ušlo ale kvůli v uvozovkách podivnosti filmu si to zaslouží sotva 4hvězdy,ale pokud chcete něčím na tu hoďku zabít čas tak je tento film který je nej. Jsi ho pustit večer docela ideální volbou no tak teda přeju pěknej film:) no docela je to podobný elence v říši divu no. ()

rh1 

všechny recenze uživatele

ach Sammy...zmen dealera,lebo takymito srackami si iba kazis meno...este jedna takato gycova zlatanina a budem sa modlit,aby sa vratil Ash zo zahrobia a osobne Ti nakopal prdel... ()

Bednobuch 

všechny recenze uživatele

Film je v podstatě od začátku předvídatelný. Žádné velké zvraty, žádné velké vtipy. Jediné, co se mi líbilo, byla představitelka jedné z čarodějnic Mila Kunis. Byla pěkná jako hodná i jako zlá čarodějka. Ale jinak dost veliká slabota. ()

apep 

všechny recenze uživatele

Nechapu proc to ma tak slabe hodnoceni.Sam Raimi to zvladl skvele natocit a James Franco je proste pan herec....................4 hvezdicky jako vysity ()

Marek.Skalka 

všechny recenze uživatele

Nakonec se mi to líbilo. Za největší plus jsem pokládal skutečnost, že se divákovi nic nevnucuje. Země Oz prostě nějak vypadá. Stejně jako její obyvatelé. Docela se mi to líbilo. Jen tedy Glinda (Michelle Williams) nemusela chvílemi vypadat jako matka těch další dvou čarodějek. Starého Čaroděje ze země Oz jsem v tom nehledal a snad proto se mi film líbil. ()

Cabotin 

všechny recenze uživatele

Od prvního zfilmování uplynulo 103 let. Téměř kultovní se, zejména pro USA, stala verze z roku 1939 s Judy Garland. Přemítám nad dílem Sama Raimiho určeného pro 21. století se smíšenými pocity. Černobílé titulky a klasický formát 4:3 mě rozdychtily. Evokovaly filmy Karla Zemana, a zejména kulisy starých divadel a němých filmů. A opony, samé krásné opony, citované i v závěrečných titulcích. A čím byl obraz barevnější a širší, tím víc jsem si kladl otázky: Sakra, proč se aspoň trochu nedrží té naznačené stylizace? Té báječné divadelnosti a průhlednosti triků zašlé slávy varieté a rozmanitých side-shows? Proč je nejdojemnější a nejsympatičtější postavou počítačem vytvořená Porcelánová panenka? Kdo obsadil do role vyžadující šmrnc a půvabnou zločinnou jiskru Jamese Franca, prostého talentu, nadhledu a smyslu pro humor, toliko se tupě křenícímu? Jak mohou být představitelky tří čarodějek tak nemastné-neslané? Přitom nelze upřít určitou zručnost ve stavbě příběhu, který již netěží z cesty malé Dorotky do Smaragdového města, ale přitom zachovává většinu prvků z Baumovy knihy. Je vlastně škoda, že slušně nakročený film zničilo přílišné lezení publiku do řiti. ()

misiacik 

všechny recenze uživatele

Na 3D vstup do krajiny veľmi pestrý a plnohodnotný a to je asi tak všetko. Inak je to strašná grcanica plná klišé a Franco je tam ako päsť na oko modelke kyprých prsných tvarov. ()

galfaroth 

všechny recenze uživatele

No ty v***. Teď nevím jak tenhle film ohodnotit. Představte si, že máte v hlavě přepínač ON/OFF, který ovládá váš mozek. Pokud spínač je v poloze ON, dáte filmu "odpad" až 2*, pokud je v poloze OFF, dáte filmu 4 až 5*. No a mě se ten přepínač zkratoval, takže dávám filmu 2* a proč? Při sledování filmu můžete zahodit všechny starosti a jen hloupě čumět na film který, i když jste z nějakého důvodu i 30 minut neviděli, tak vám to zkátka nevadí. Je to spíš taková pohádka pro malé děti, místy s efekty pro dospělé. Film jsem dokoukal dokonce a musím říct, že jednou mi to OPRAVDU stačilo. Nevím co mi dojem kazilo nejvíce, příběh průměr, efekty průměr, herecké výkony průměr...jo už vím - dabing! Možná v originále, bych měl jiný dojem z této slaďoučké podívané, protože v českém dabingu byla zlá Teodora upištěná jak malá holka a to vám zkazí dojem z celkové podívané (souhlasím s Verbalem co se týče procentuálního počítání diváků, kteří v něm mají oblibu). Po shlédnutí jsem si musel z reproduktorů vytřít cukr. Nicméně 2* hvězdičky dávám ze zkratu, protože jsem se byl schopen dodívat až dokonce a přiznejme si to, v dnešní uspěchané a zlé době, po tomhle zmršeném kousku budete spát jak nemluvňata a nebudete mít noční můry, že v práci nestíháte. ()

Mrliš odpad!

všechny recenze uživatele

Šílená blbost. Příběh na závěr místo toho aby gradoval, tak umírá. Vadilo mi také moc barev všude kolem. Čekal jsem od toho úplně něco jiného. Už to nikdy nechci vidět. ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 65%, - /lekací scény + příšery - no co už, no, všechno digitální - občas už to lezlo na nervy, klišé - hlavně dialogy - o svobodě, myšlenkách - už mě to docela unavuje/, + /délka - hlavně když to nemá 90 minut čistého času, přechod z černobílé fáze 4:3 do barevné 2,39:1 byl docela atraktivní, hudební doprovod docela ušel, takové výpravné, hezké, ikdyž digitální/ne vždy mi to lezlo na nervy/, James + Mila + Rachel + Michelle - sympatická čtyřka/, hodnocení - velkolepá, digitální předělávka těsně nadprůměrné kvality, dá se, ale zázrak to není, poznámky - Mila alias Theodora byla fakt moc miloučká a hezká ()

Manarit 

všechny recenze uživatele

Téměř nedívatelné a nepovedené. Celý film je přeplněný animacemi, na které očividně nebylo, a dialogy jsou natolik kostrbaté, že mi občas bylo trapně i za postavy. Pointa nejspíš měla být v tom, že postavy v říši Oz jsou pohádkové a naivně hodné, ale ve výsledku spíš působily jako opravdu hloupé. A taky se nemůžu zbavit pocitu, že se tvůrce snažil zrecyklovat Alenku v říši divů a původního Čaroděje. Mohla to být alespoň hezká a barevná pohádka, ale to grafické zpracování v dnešní době vážně bolí. A založit příběh na tom, že čaroděj je sukničkář... Rozhodně to není film, jaký bych chtěla vidět dvakrát. ()

Indio 

všechny recenze uživatele

Co každej ma proti Francovi- řek bych, že spíš než herce nebo špatny obsazení někdo nemuže skousnout to, že Čaroděj země Oz byl taky někdy mladej. Film nepodkopává původní film a taky netlačí na pylu.Duch Čaroděje z třicatyhodevatyho se zachovava a dokonce to vypada jakoby ho starší brácha rozvijel což se mi líbí. Tak nebučte kravky. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama