Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

panter666 

všechny recenze uživatele

Hezky barevné, ale jinak zcela nezajímavé. Příběh je předvídatelný, Franco je nemastný neslaný. Mile Kunis zlá čarodějnice vůbec neseděla a navíc ten strašný make-up, maskér by měl dostat za vyučenou. Rachel Weisz jako by chvílemi nevěděla, že právě ona je ta nejzápornější, no a dobrá čarodějnice se prochází po hřbitově v temném plášti, zřejmě proto, aby všem ukázala, že ona je ta dobrá. Prostě blbina. Bohužel i dost nezábavná blbina. Ani nevím za co dávám dvě hvězdy. Asi díky porcelánové panence. ()

MarLid 

všechny recenze uživatele

Nepříliš kvalitní herecké výkony. Kombinace herců, kteří si ve filmu zahráli je také nešťastná. Překypuje to sladkou až nesnesitelnou sentimentalitou. Avšak speciální efekty a porcelánová panenka mě obměkčili natolik, že dávám aspoň ty tři základní hvězdy. ()

michael.film 

všechny recenze uživatele

Raimiho by malo potešiť že som mu dal aspoň tie 3, pretože tak podpriemerný film som ešte nevidel. Za postavami je vidno zelené plátno, herci sa hrajú na Supermanov, hlavný hrdina klame robí podvody, hlavná záporáčka jednoducho odíde, nič iné, a môžeme len čakať kedy znovu niekoho zabije... Bléé ()

papez12 

všechny recenze uživatele

Najprv som myslel, že tento film ani nedopozerám, nakoniec som to nejak zvládol a musím povedať, že nejak mi unikla cieľová skupina, ktorej mal byť určený tento film/rozprávka ? Pre malé deti by to bolo naťahané a niekedy až moc dospelácke, pre dospelých zase nudné a infantilné, no možno to bol ciel. Pravdupovediac ja som sa nejak nedokázal stotožniť s tým otrasným klišé, ktoré spravilo z tohto filmu to čo nenávidím a to je to, že presne viem, čo sa v nasledujúcej scénke stane, čo presne povedia, urobia..... ako oddychovka fajn na 2 hviezdičky, ale pozor má to dve hodiny, takže sa môže vyskytnúť nuda. ()

eamee 

všechny recenze uživatele

Viděli jste v poslední době barevnější podívanou? Já byla nadšená! At už šedým začátkem, který se po sléze změnil v úžasnou barevnou podívanou. Nádherná země Oz, do které by chtěl určitě každý. Kouzelná příroda, vtipná zvířátka, nádherná čarodějka Mila Kunis, a úchvatný James Franco se svým okouzlujícím úsměvěm jako Oscar Diggs. Po dlouhé době zde i vidíme Rachle Weisz, kterou stále vidím jako Ivy v MumiiJ A andělská Michele Williams jako Glinda.Sam Raimi, učinil velký kus práce, palec nahoru pro něj.A hudba Dannyho Elfmana?Úžasná jako vždy. Velkolepá podívaná, se strhujícími efekty od velkého OzeJ myslím že film zaujme jak dospělého díváka, který se rád na okamžik zasní , tak rozhodně každé malé dítě, které by rádo letělo baloném do země Oz… ()

jarkametelka 

všechny recenze uživatele

Trochu mastne neslanne.Dela to zrejme ten dej a scenar.Jinak vizualne uchvatne,takze na blu-ray to musi byt pekne efektni...I po strance reziserske to neni spatny.Sam Raimi je dobrej,ale pribeh tim nezachranuje...Neni v tom nejaka zajimava scena,ktera by se nam vryla na dlouho do pameti a ani se nebudeme moc smat...Podle me je uvodni cernobila sekvence nejlepsi z celeho filmu.Jinak nejvetsi hvezdou je porcelanova panenka,ktera si ziska oblibu jak u deti,tak u dospelich.A Mila Kunis je opravdu v prvni a pro nekoho mozna i ve druhe polovine filmu k zulibani.Bezte na to,uz kvuli te zminovane porcelanove panence... ()

Hektor.Troy 

všechny recenze uživatele

vyborna rozpravka pre deti,a ti co to porovnavaju so Snehurkou a lovcom su trochu mimo.takze pre tych co nepochopili-Oz je pre deti,snehurka pre dospele publikum.prosim neporovnanvat.dakujem ()

sewe 

všechny recenze uživatele

Velkolepé efekty, krásně pojatá příroda ( trošku jako Alenka v říši divů 2010 ) porcelánová panenka úžasně zpracovaná- a to je vše co mě uchvátilo, herecké obsazení nic moc.....spíš prů*er. Trošku mi přišlo vzhledem k prostředí, že postavy byly obyčejné a nepropracované (kromě zmiňované panenky a opice portýra). No, prostě a jednoduše dost předražený film se špatným obsazením (kromě M. Williams), bez očekávaného nadšení. Čekala jsem od tebe víc Raimi. ()

Edwin44 

všechny recenze uživatele

Bylo to jak na houpačce, nudné nic neříkající momenty, střídaly poměrně vtipné scénky s opičákem hlavní roli. Co se týče vizuální stránky nelze nic vytknout ta se mi líbila hodně, co se týče příběhu to už tak slavné nebylo. Raimi by se měl držet hororového kumštu a pohádky nechat na jiných. Za závěr, vtipnýho opičáka a Milu Kunis dám aspoň ty tři. ()

koukalek 

všechny recenze uživatele

Dávám za 5 !! Už jenom pro zdejší nízké hodnocení... Co bych měl od filmu víc chtít ?! Zábava = super, akce= dost dobrá i bez Arnolda :-), emoce = "U mě dobrý !", vizuální stránka = pastva pro oči i na TV, dokonce bez 3D !, herecké obsazení = Ozák je dost dobrej a ty čarodějky bez chyb... Jinak žádnou verzi Čaroděje ze země OZ jsem ještě neviděl ani nečetl knihu, asi si počkám na nové zpracování, které se dá očekávat... ()

saint3n 

všechny recenze uživatele

tak nevím. pohádka je to krásná, vždycky byla.. ale otřesný CGI a pitvoření Jamese Franca.. budu hodně tolerantní, když pade zaokrouhlím nahoru. ()

Onlajn 

všechny recenze uživatele

Sice je Franco můj oblíbený herec, ale v tomto filmu moc nezazářil. Stejně jako všechny ostatní postavy. Je to taková slabší pohádka, s obyčejným a nudným dějem. Mělo to i světlé chvilky, ale ty byly možná dvě. Efekty byly slušné ale to je jediné dobré na tomto filmu. ()

pekos 

všechny recenze uživatele

Vďaka "laickej kritike" tohto filmu som váhal, či ho mám vôbec pozerať. Po dlhom rozhodovaní som si film kúpil a v kľude s rodinou pozrel. Náklady na DVD neboli vyhodené peniaze, pretože takto má vyzerať rodinné fantasy pre celú rodinu, malých i dospelých. Nechápem negatívne hodnotenia, snáď to bude tým, že striga neroztrhala niekoľko postáv na kusy so striekajúcou krvou a utrhnutými časťami tela, alebo celý film nebol čiernobiely alebo tam bolo málo zavraždených postáv. Vizuál filmu bol skvelý, herecké výkony zodpovedali rodinnému fantasy od Disneyho, a tak jediným prekvapením bol fakt, že réžiu štúdio zverilo Samovi Raimimu. ()

tajemna 

všechny recenze uživatele

film "vypadal" velmi pěkně, ale to je tak všechno...je to možná jenom moje osobní záležitost, ale nepřišla jsem na chuť Ozovi ani v knižní podobě ani v žádné filmové. Opravdu jsem se snažila, ale nějak mi to nejde :) ()

cr@shboy 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka a hezký hlavní herečky, hlavně okouzlující hodná čarodějka :) Franco super má na to prostě ksicht ...celkově je to celý krásně barevný. Raimi prostě nezklamal Nějak nechápu zdejší hodnocení co tu zas rádoby intelektuálům vadí a proto dávám plnou palbu ()

Doll 

všechny recenze uživatele

Celé mi to přišlo, jako hra na Alenku v Říši divů a temného Tima Burtona. Skvělý James Franco, ne však dost dobrý na to, aby utáhl, tak hrozný film! Svět "přegrafikovaný" za účelem vzbuzení pohádkového světa, naopak udusal všechno co mohl. Všude tisíc barev, kostýmů z 60. let, otravná ufňukaná porcelánová holčička a výkony čarodějnic, no prostě jako v průměrné pohádce. Čekala jsem od toho mnohem víc. 2 hvězdičky jen za úžasnou hudbu Dannyho Elfmana a za Jamese Franca, který mě i přes tu hrůzu dokázal pobavit. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama