Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

danny79 

všechny recenze uživatele

Pohadka s efekty az psychedelickymi. Nechapu vytky nekterych hodnoticich na stupiditu pribehu, osklivost zpracovani, prehravani hercu. 1 - je to pohadka, pohadky jsou naivny a konce dobre, 2 - zpracovani se mi velmi libilo, i kdyz by v nem mohlo byt vice invence nez barevneho jasu, 3 - herci bylo skveli. ()

LiSaiFun 

všechny recenze uživatele

Ten chlap se nejdřív muchluje s každou ženskou, která se ve filmu objeví; nakonec zůstane použitelná jen jediná, takže jsou všichni rádi, že si konečně vybral... ()

Benoit 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně to, co bych zde mohl vyzdvihovat na nejvyšší patra filmových žebříčku. Očekával jsem pohádku a v pohádkách se meze fantazie nekladou. Dostal jsem ostatně to co jsem očekával ale ani o chlup víc, naopak možná o kousíček míň. To však není podstatné. Věci podobného typu mám velice rád, takže jsem ve finále spokojen! ;) ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Mocný vládce Oz máme doma ba blu-ray disku a tak byla jen otázka času, než se roztočí v příslušném stroji a barevné obrázky se objeví na naší TV. Když se tak stalo, trochu jsem se lekl, jestli jsem nekoupil nějakou špatnou kopii, jelikož úvodních pár minut bylo černobílých a také velikost obrazu nebyla zrovna ideální. Během těchto minut jsme se seznámili s postavou Oscara Diggse, obyčejného kouzelníka se špatnou morálkou, jehož si zahrál James Franco. Kvůli své pověsti a podvodům byl nucen prchnout z Kansasu v horkovzdušném balonu, který bouře odnesla do neznámé země s názvem Oz. V krásném kraji v pastelových barvách, s létajícími motýlky a sladkými květy se mu ihned zalíbilo, zvláště když jako milovník žen potkal krásnou princeznu Theodoru, kterou si zahrála Mila Kunis. Jako zkušenému svůdníkovi se mu povedlo ji zblbnout a dokonce zachránit pomocí obyčejných kouzel oběma život, když na ně zaútočila stvůra, kterou poslala čarodějnice. Princezna v Oscarovi poznala kouzelníka, který podle proroctví přišel zachránit království od zlé čarodějnice, zvláště když jeho přezdívka Oz korespondovala s názvem království. Oscar hru na zachránce přijal, víceméně proto, aby se zmocnil královského pokladu. Theodora jej zavedla do královského paláce, kde jej seznámila se svou sestrou Evanorou, kterou ztvárnila Rachel Weisz. Ta mu slíbila, že se stane králem, když zabije čarodějnici a tak se vydal činit dobro do temného lesa, kde potkal Glindu, kterou si zahrála rozkošná Michelle Williams. Ze zlé čarodějnice se však vyklubala krásná blonďatá princezna a sestra Theodory a Evanory. Oscar se tak musel naučit rozpoznat zlé lidi od těch dobrých, ale také objevit ty správné vlastnosti sám v době. Zároveň se spolu s Glindou pustili do boje proti té opravdové zlé čarodějnici, sídlící na královském hradě. V tom jim pomáhali noví Oscarovi přátelé a lid, ale také věda a technika. Jak vše dopadlo je asi jasné, ale na konci jsem měl pocit, že po těch 125 minutách ještě všechno neskončilo a že musí přijít nějaké další pokračování....Musím se přiznat, že podobné pohádkové fantasy není můj šálek kávy a mám raději jiné žánry, ale čas od času neuškodí se na něco podobného podívat. Jako dítě jsem každoročně hltal Mrazíka, teď zase třeba právě Oze. A kromě samotného příběhu, leč jednoduchého, se mi také líbily všechny tři princezny, nicméně na konci bych si vybral už jen jednu. Kam však zmizely ty dvě, ví jen čert. Třeba se to dozvíme někdy v budoucnu....Mocný vládce Oz u mne každopádně získal čtyři mocné hvězdy ****. ()

SwejaS 

všechny recenze uživatele

DJames Franco predvedl co slo a umim si predstavit, ze nejedna holka/zena podlehne jeho magicke moci. Do role svindlire se naprosto hodi. Film dle meho naprosta slatanina za strasne moc penez. "Pribeh" mota vsechno co jsme uz videli dohromady a vychazi z toho hodne barevna pohadka na americky zpusob. Pro deti (treba i duchem), kteri budou vnimat pouze hosne barevny obraz, vyhovujici. Jinak asi spis ne. ()

Dark_Hark 

všechny recenze uživatele

Fantasy - Dobrodružstvo, ktoré určite odporúčam pre každé dieťa, dospelého ktorý si neverí. V tomto fantasy dobrodružstve ide vidieť, že na porazenie problémov niekedy ani netreba mať neobmedzenu moc, byť najmocnejší, ale obyčajnú fantáziu, myseľ a to najhlavnejšie: priateľov. A to tento fantasy film zhrnul do posledného ! Odporúčam či pre dospelého tak aj dieťaťu. 5* ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama