Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

Wysch 

všechny recenze uživatele

S odstupem času zjišťuju, že co se filmu týče, v paměti mi utkvěl výtečný černobílý začátek, který kromě celé řady vizuálních nápadů přinesl i nejnapínavější pasáž celýho snímku. Franco se sice snaží, ale nemyslím si, že dramaturgicky jeho charisma do filmu pasuje. Spíš nepasuje. Stejně tak dvojička kouzelných holek Weisz + Kunis, které jsou sice na pár minut sexy, ale po chvíli se změní nejen jejich polarita, ale i jejich vizáž. Respektive u Mily se tak stane. Těšil jsem se i na Dannyho Elfmana, ale jak jsem postupem filmu zjistil, bylo to zbytečný těšení se. Jak říkám, to nejlepší přijde v prologu, všechno ostatní už je jaksi navíc a hlavně celý smysl filmu je jaksi mimo můj záběr. Trochu zklamání z trochu dost průměrnýho filmovýho zážitku, což jsem u režiséra takovýho jména, jakým je Sam Raimi, opravdu nečekal. Průměrných 55% ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Ne. Novodobé adaptace pohádek jsou katastrofa. Tvůrci by měli počkat, až se osvobodí od vší barevnosti, zbytečného CGI, fádnosti a najdou někoho, pro koho je příběh důležitější než efekty. Mocný vládce Oz má čtyři důležité "lidské" podstavy a pár pišišvorů - pomocníků. Nejsympatičtější mi byl cynický opičák. A tady je něco špatně. Možná děti budou mít větší radost z barev a hezkých čarodějek, které tady zastupují oblíbené princezny, ale spíše si myslím, že se začnou taky nudit, protože budou vší té sladkosti přejedené. Zápletka je jednoduchá, ale to nevadí, bohužel jednoduché jsou i postavy, a tím nemyslím archetypální jednoduchost, ale bohužel totální nezajímavost. Glinda a Theodora mají úplně stejný mrkací nevinný kukuč, ale blonďatá Glinda působí s tou svou dětskou nevinností až strašidelně, něco jako Baby Jane z filmu Kdo se bojí Baby Jane. Oz má našlápnuto na slušný charakter, bohužel se zastavil v půli cesty a jeho floutek je až moc floutkovatý a bez charismatu a pak se z něj nakonec stane zamilovaný hrdina. Prostě ne, Same Raimi. Zklamání. Nechal jsi svůj talent pohřbít pod kýčovitou tíhu Smaragdového města, stejně jako to udělal Tim Burton s Alenkou. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

3,5*...Dolby Atmos, 3D, titulky...po technicke strance lahudka. Jinak solidni pohadka, ktera je mixem mezi Alenkou, Stardust, Karlikem a puvodnim Carodejem. Bohuzel, bere si z nich to dobre i zle. Uzil jsem si to vice, nez Hobita. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Neskutečně geniální úvodní titulky, jedny z nejlepších, co jsem kdy viděl, mě navnadily, že Raimi to vzal za správný konec.Ó jak jsem se zmýlil! Černobílá část filmu je parádní, legrační a dobře natočená. Poté co se dostaneme do země Oz, začne nám Raimi cpát jeho vizuální orgie do konečníku, a do konce filmu s tím nepřestane. Jenže to je všechno, příběh se v podstatě nekoná, jde jen o naprosto banální storku... Největší zvrat se odehraje asi tak po 20-ti minutách filmu, kdy "neskutečně překvapivě" zjistíme, kdo je zlá čarodejnice, a pak se jí Oz snaží zabít... Celý to nedává smysl, proč ho čarodejnice nesejmula hned jak mohla, o co šlo ty zlý ježibabě, když už ovladála celou zem, proč se to všechno vlastně dělo?! Super jako vždy byla Rachel Weisz a docela i Franco, kdykoliv promluvila Mila Kunis, na jazyk se mi dralo "Shut up, Meg!", strašlivě otrávná... a pak byl konec (lehce Star Wars závěrečná bitva čarodějek), uslzená scéna a nazdar, jdu domu. Strašně me zklamalo, že geniální scéna z traileru, kdy se ve vířícím ohni objevuje obrys čarodejnice, kamera jede okolo a vypadá to strašně badass!, že se tam ta scéna ani neobjevila, místo ní bylo jen "pšouk" a je tam čarodějka... Mandle mi taky nadzvedl Oz, když zmínil, že největší mág elektřiny byl...Edison? Edison?!! TESLA motherfucker, největší mág byl vždy a jen NIKOLA TESLA!..ach jo... no co, je to pohádka a tak se na ní člověk asi musí koukat, bohužel ani tak to není na víc než na... slaboučké 3* nebo silnější 2*?to je otázka...Edison?... 2*!! :) [ČSFD projekce-díky] ()

Freemind odpad!

všechny recenze uživatele

Léta dřiny , potu a odříkaní se vyplatila - It's official! Raimi je nejhorší režisér v Hollywoodu! Nechápu kdo mu financuje další a další, stále trapnější zrůdnosti a co rejža sype do kafe celém štábu, že všichni podávají tak hrozné výkony. Oz je monumentální porážka na všech frontách, zvrzaná od začátku do konce. Každá postava, každá scéna, každý dialog. Ty vole. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Tohle že natočil Sam Raimi? Nestačil jsem se divit a ani jsem to celé nepozřel. Ta jedna hvězda je za,,,,,, ani nevím, asi z nostalgie k režisérovi. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Za nablýskaným a všemi barvami hrajícím vizuálem se v tomto případě bohužel schovává klasická pohádka v tom nejhorším smyslu slova. Nová variace na klasický příběh ze všeho připomíná stou a první pohádku produkovanou ČT. O to víc proto zarazí to parádní obsazení, když triviální zápletka nutí všechny herce urputně přehrávat. Jedinou zajímavou částí je tak pro mě černobílý úvod, který zase naopak odradí jakéhokoli mladšího diváka, kterému je tato předražená barevná pohádka určena. Nové Alence toto nesahá ani po kotníky a to i přes to, že ta samotná nebyla kdovíjak úchvatná. Snad jenom nová Porcelánová panenka je spolu s příletem do země Oz tak kouzelná, jako měl být celý film. ()

Womanizer 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí a po prvotním nadšení jsem ubral jednu hvězdičku na 3. Film bavil, ale něco tam chybělo. Možná měl Sam Raimi přiliš utaženou fantazii od Disney. Někdy se dialogy zbytečně až moc táhly. Ale jinak je film roztomilý ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Možná jsem kulturní barbar, ale předlohu nebo původní film znám leda tak podle názvu a na film samotný mě táhlo akorát jméno Sama Raimiho na pozici režiséra. O to víc jsem byl pak překvapen. Jednoduchý a dětinský příběh disponuje pevnou rukou režiséra, který dává prostor výbornému Francovi, který si svou roli evidentně velmi odlehčeně užíval. Doprovod mu dělají tři neskutečně sexy čarodejnice, extrémně nahláškovaný létající opičák a krutopřísná porcelánová panenka. Na barevnosti filmu a celkovém vzhledu prostředí si vyhrál někdo těžce pod vlivem psychedelických látek, nicméně efekty jsou velmi dobré a 3D nerušivé, ba naopak dosti slušivé. Jak říkám, příběh, ba i scénář Ozových replik možná za moc nestojí, nicméně snímku nikdo neodpáře zdařilý vizuál, výborný humor a celkovou zábavnost. To si podmanilo i mě, a tak dám hodně dobré a zcela zasloužené 3*. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Veliká nádhera, barevné a něžné. Franco skvělý, krásné čarodějnice, nádherná pohádka. Někdy bych vás lidi kopnul do řiti za to hodnocení. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Rozhodně by neuškodilo více citu. Mě to přišlo tak nějak prázdné a prvoplánované. Potom bych byla maximálně spokojená, ale Raimimu jsem to odpustila. Efekty jsou skvělé. Obsazení zajímavé. Po vizuální stránce propracované a nápadité. Ani mi nepřišlo, že je film tak dlouhý. Pořád se něco dělo. James Franco si svou roli evidentně užíval. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Mocný vládce Oz" se snaží přebít nedostatky v příběhu formou. Funguje to podobně, jako to fungovalo u "Alenky v říši divů". Forma vás nadchne, vizuálně jsou to orgie, i když ne pro každého, pro někoho to bude trochu moc, ale stejně budete z kina odcházet zklamáni, nebo minimálně ne tak naplněni zážitky, jak jste si nejspíš představovali. Je to prostě příběhem, který je moc jednoduchý. Navíc zde chybí opravdové vyvrcholení - k němu totiž dojde až ve snímku "Čaroděj ze země Oz". Tohle je velká škoda. Další promarněná příležitost. Trochu nechápu, proč Raimi více nepoužil svůj smysl pro hororovou atmosféru a hororové prvky. Ne, že se vám film nebude líbit, ale nebudete z něj odcházet nadšení. Spíš budete ještě přemýšlet o tom, co si dáte k večeři a na tenhle zážitek rychle zapomenete. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po tom 20 minutovém černobílém začátku jsem si říkala, jestli se nám tvůrci snaží vytřít zrak přehýřelou barevností, že hned v prvním záběru jim nestačilo nebe a hory, oni tam museli dát duhu a východ slunce. Potom už proti té přehršli barev nic nemám, to se mi líbilo,prostě země Oz. Bylo to poprvé, co jsem slyšela Milu Kunis v dabované verzi... zatím jsem ji vždycky viděla ve filmu, na nějž jsem se dívala v originále, ale na animáky a takové ty "dětské" se radši dívávám s dabingem a měla hrozně divně hluboký hlas. A mrzelo mě, že dostala tak málo prostoru. Jak tady hodně lidí píše, tak s nimi musím souhlasit, je to prostě nic zaobalené triky a barvami. Žádný slušný příběh, žádné postavy, které by vám přirostly k srdci - no až na tu porcelánovou panenku, a spousta nesmyslných scén. Například jsem nechápala, proč jim na konci rozdával dárky, když nikam nejel? Wtf? "Co děláš ty? - Řekla, ať ji následujem. - Takže když ona skočí z útesu, tak ty musíš taky? - Já mám křídla." Úplně mi Franco vadil, jakože ne on, ale jeho postava a možná v kombinaci s ním... prostě takový namyšlený kokot, kdo se na to měl dívat. "Já vlastně ani nejsem ve skutečnosti tak úplně čaroděj. - Ano já vím. Tedy alespoň ne ten, kterého jsme čekali. - Vy jste to poznala? - Ano, rovněž to, že jste slaboch, sobec, nenapravitelný lhář a podvodník." ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Vyměnit Jamese Franca, ubrat vizuální efekty a naopak přidat víc "old-schoolových" triků a bylo by to přesně podle mého gusta. Jinak, ale příjemná pohádka pro všechny věkové kategorie. 68% ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Do kina jsem šla s tím, že to bude asi nejspíš trapná blbost, ale bavila jsem se. Oz byl sympaťák, čarodějky také (hlavně ta proměna byla super) a nejvíc mě překvapilo, že opice byla vtipná. líbilo se mi i vizuální pojetí a několik 3D efektů vypadalo opravdu dobře. Rozhodně jsem se u toho bavila víc než u originálního Čaroděje ze země Oz. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Z knihy jsem četl jen stručný výtah, takže si dokážu poskládat, že film je jakýmsi prequelem. Nutno říct, že příběh není nikterak originální, nicméně velmi šikovně využívá témat, která na diváka zapůsobí. A co se týče ztvárnění země Oz, tak to bylo naprosto úchvatné. Všechno kypí barvami a nápady a za doprovodu nádherné hudby je skutečně se na co dívat. Svým způsobem by se svět OZ dal přirovnat k Říši divů z Alenky, ale tady je prostě o dvě třídy lepší a nádhernější. Dialogy jsou zábavné, patos a přehrávání ze strany Jamese Franca je přesně pouze ve chvíli, kdy má být. A ani ta stopáž není tak hrozná, jak jsem si původně myslel, že bude. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Klady: Asi hodinu mě to docela bavilo, nejlepší postavička - rozkošná porcelánová panenka, krásné barvičky, Zach Braff a jeho interpretace opičky, vizuální stránka, jednoduchost děje; zápory: film mně postupně přestával bavit a na konci jsem z něj neměl dobrý pocit, jednohubka - víckrát to vidět nechci, neslané nemastné čarodějnické trio, semtam se objevující trapnost a kýčovitost, děj, přeplácanost v pozdějších fázích filmu, nicmoc závěr; =66%. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce obstojně fungující, ale jako legendární příběh to skřípe. Jedná se spíše o dětskou variaci, kde je nadmíru jasné, že tato věková kategorie bude zářit blahem a užije si to. Pro nás dospělejší se ovšem jedná o zklamání, tedy aspoň pro mě. O to větší, že za tím vším je Sam Raimi, který spíš boduje v jiných žánrech. Tady ale šlápl vedle. Příběh se dost vlekl, i když se pořád něco dělo. A to je špatně. Zvláštní pocit jsem měl i z hereckého obsazení. Jamese Franca ještě chápu, ale Rachel Weisz mi drásala nervy. Vůbec se na svoji roli nehodila. Ale abych jen nekritizoval, vizuál je naprosto úchvatný. Místami jsem měl pocit, že sleduji kreslený film. V tomto ohledu jsem si přišel na své. Celkově ale není zas tak o co stát. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Mě to celkem bavilo. Hlavně úvodní honička a následné seznamování se s krajinou a obyvateli země Oz. Jinak standardní zápletka, herci nijak nevybočovali žádným směrem. Na velkém plátně to ale muselo být o třídu lepší. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama