Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

salalala 

všechny recenze uživatele

Film mě bohužel absolutně nepřekvapil a potvrdil jsem si to, co jsem si o něm myslel - že to bude jedno velké nablýskané nic, což se víceméně naplnilo. Jde zkrátka o typický disneyovský produkt, který je technicky a formálně vytříbený, jenže dějově naprosto prázdný. Raimiho je na tuhle látku evidentně škoda, a i když je v některých momentech vidět, že má průpravu z hororů a pár scén má výbornou atmosféru a takové ty potvůrky, které v zemi Oz vyskakují, jsou v rámci možností zábavné a typicky béčkově hororové, film doplácí na nevyrovnané tempo. Když opadne prvotní nadšení kamerovými průlety a výbornou úvodní černobílou sekvencí, dostaví se mnohdy nuda. Dialogy jsou strašlivě banální a pořád o tomtéž, až to člověka začne výrazně rušit. Franco sice celou dobu vypadá jak na tripu, ale hlavně on film táhne. Kunis, Weisz a Williams jsou velmi dobré, jen prostě mnohdy nemají co hrát. 3D je sice vidět, ale rozhodně není omamující a některé scény jsou tak zbytečně rozmazané. Barvičky sice berou chvilku dech, posléze ale omrzí. Dvě hodiny jsou moc a hodina a půl by bohatě stačila. Místy se tu totiž najdou scény, v nichž se toho moc neděje. Raimi by se měl vrátit k menším filmům a klidně i hororům, protože tahle ryze pohádková látka mu ne úplně sedí. 60% ()

togaf 

všechny recenze uživatele

A takhle to dopadá, když se Disney snaží napodopit Burtona. Ach jo. Ale kupodivu mě ani moc neštvalo 3D, naopak scény z balónu byly úchvatné. Na druhou stranu příliš mnoho záběrů na "úžasnou a pohádkovou" krajinu v zemi Oz, ty hnusný rozvíjející se kytky mě budou děsit ještě pár dní. Zachránil mě James Franco v 3D...no co k tomu dodat, že? :-) ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní a příjemná fantasy, která nijak neznásilňuje původního Oze a ještě více prohlubuje chtíč po dalším Raimiho tvůrčím filmu. Je fajn, že i v dětské fantasy se objeví pár mistrových trademarků, většinou se ale musí držet v rámci ostře vymezených pohádkových bariér. Po katastrofálních trailerech a zhrozením nad plastickým vizuálem to ale snad ani nemohlo dopadnout líp. 70% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatok upresním že Disneyovky vyslovene neznášam a určite ich nevyhľadávam avšak Režisér Sam Raimi sa nedal odmietnuť. Príjemné prekvapenie Raimiho podpis je v tomto filme nesmierne badateľný. Hlavne v strašidelných scénach a v strihu dokonca aj v kamere to bol čistý Sam. Chápem že sa zo scenára viac vytrieskať nedalo. Nakoniec som spokojný. Bruca Campbella som vo filme hľadal , ale nenašiel škoda. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

v podstate to same co alenka v krajine zazrakov od burtona (taktiez produkcia disneyho studia), vplyv sama raimiho je viditelny len miestamy a vacsinou sme bombardovany mnozstvom (obcas prekvapivo dost slabych) CGI efektov. film vazne len pre deti (porcelanova babika, hovoriaca opica...) alebo uctievacov povodneho carodeja zo zeme oz... ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Asi občas každý potřebujeme od všeho utéct! Spolu se sebestředným parchantem Oscarem Diggsem, který ale jak se ukáže dobré srdce přece jenom má a nakonec přece jenom lidem v Zemi Oz pomůže...Od skvělé úvodní černobílé dvacetiminutovky, která nám představí s jakým to kouzelníkem máme tu čest, se přeneseme v balónu do čarokrásné Země Oz, která je sužována zlou čarodějnicí. Nádherně barevné, ohromě hravé a vůbec - moc príma se na tuhle filmovou atrakci s báječným Jamesem Francem koukalo! Jenom mě tak trochu zklamal konec, který se mě zdál nedotažený. Čekal jsem na hrdinovo procitnutí v reálném světě..P.S. Jen tak na okraj bychom u nás potřebovali k vyčištění naší země od těch parchantů takového čaroděje... ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Ozík dostal do vínku pusu co všechno okecá a charisma co svede každou holku takže je se sebou celkem i spokojený i když by rád trochu té slávy a peněz. No potom co ho balon hodí do tornáda co ho vyplivne v zemičce Oz bude mít spoustu možností dokázat jak velký podvodník to je. Se ctí může říci že jeden z největších a věřte že na podvody se pravá magie nechytá. Takže s porcelánovou užvaněnou panenkou, létajícím opičákem co mu tahá kufr a následně s celou armádou dobráků jde nakopat zlá čarodějnická sexy pozadí (i když jedna čarodka po proměně už moc sexy neni) .James Franco si roli užíval a podle toho to také dopadlo super film na odreagování po jehož shlédnutí budete přesvědčeni že i ve Vás je kus Kaprfílda stačí ho vypustit (myslím toho kouzelníka) . BTW : Danny Elfman opět famozní hudba jako vždy ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevná 3D pohádka možná ne úplně pro děti, asi ne ani pro dospělé, takže někteří tady řeší, pro koho to vlastně je určené. Zřejmě tedy pro mě… :-) Sam Raimi navzdory stopáži bez problémů udržel moji pozornost po celou dobu a v rámci žánru to naprosto splnilo moje očekávání. Možná i proto, že nemám potřebu srovnávat to s jinými snímky. Porcelánová panenka byla úžasná, bavilo mě vtipné jiskření mezi opičákem a Ozem, asi každého zástupce mužského pohlaví muselo potěšit obsazení všech tří ženských rolí, těžko vybírat, ale já bych se nechal svést naivním pohledem Michelle Williams. Projekce csfd byla fajn, 3D jsem nečekal, občerstvení také ne, obojí mě potěšilo, i když teda ty 3D brýle chvílemi nepříjemně ztmavují obraz. ()

marleyy 

všechny recenze uživatele

60% Kino. Barevná pohádka s notnou dávkou svižné akce, vtipných nápadů ke které se 3D formát opravdu hodí. Kladně hodnotím také SPOILER - že se snímek započíná v Kansasu, kde je prezentován v černobílém, standardním 2D, 35mm formátu a obstarožním poměru stran 4:3. Poté, co se přesouvá do země Oz, obraz se roztáhne do širokoúhlého 2,39:1, obarví se, změní do 3D a zvuk se přepne do Dolby Digital Surround - Výborný a dobře koukatelný nápad. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Už roky som nevidel film, ktorý by tak dokonale mrhal potenciálom dobrých hercov. Mila má asi pocit, že starne a Franco si možno po kvalitnom renomé u teen generation, ktoré získal v Spring breakers, chcel urobiť očko aj u najmladšej generácie. Neviem, či to zabralo, alo ja ako dospelák, som videl fiasko! A Frank Baum sa toho nedožil. Našťastie. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

James Franco jako cirkusový kouzelník působí a hlavně hraje opravdu hrozně. Ovšem v zemi Oz jako by se to pomalu a zvolna měnilo. Finále se mi opravdu líbilo a na základě jeho dávám 4*. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Nevím, co bylo záměrem, ale tento film si provždy budu pamatovat jako film, v němž jedni z mých nejoblíbenějších herců James Franco a Rachel Weisz podali nejhorší výkony své velice kvalitní filmografie. Jinak to bylo takové hatla - patla z různých filmů. Jen pro představu, co mi to připomínalo: Hvězdný prach, Hvězdné války, Shreka, Alenku a Planetu opic haha. Ale ty barvičky, ta roztomilá opička a panenka.... ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Raimiho šablonovitá pohádka, kde každý zvrat musí být dopředu jasný i těm, co nemají tolik nakoukáno. Na druhou stranu si to ale na nic nehraje a pěkně se na to kouká, obzvláště pak na trojici čarodějek, mezi kterými aby si čert vybral, pokud jsou tedy v normální podobě. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Chyba je především v mém nenastudování materiálu, protože jsem čekala něco ve stylu Alenky v říš divů, to znamená bizarní, pohadkové, ale pro dospělé, nicméne Mocný vládce Oz je bohužel film pouze pro děti. Pokud je Vám víc jak deset let, tak si to zkrátka příliš užívat nebudete, protože děj je prakticky nulový (a i to málo z děje, co se vyskytuje, mi zrovna moc nedávalo smysl) a herci příšerně přehrávají (takového Jamese Franca s prkeným úsměvem jsem se skoro až lekla) a protivně umělé a barevné. Prvotřídní kýč. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Taková parodie na pohádku, kdy herci předvedli docela špatné výkony. Nebýt úžasné země Oz, víl, skřítků a rozkvétajících květin, byl by to propadák, ale tyto efekty to zachránily spolu s krásnou hudbou. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem vysloveně trpěl. Zvláště v momentech, kdy dekorace v podobě žlutého dlážděného chodníčku připomínají starého geniálního Čaroděje ze země Oz z roku 1938. Do čeho se to Sam Raimi pustil! ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Sto pro lepší než Alenka v říši divů, a mnohem lepší než Sněhurka a lovec. úvodní titulky moc hezké a po černobílém úvodu na mě barvy působily lehce kýčovitě, ale celkový dojem byl výborný. Chtěla bych zemi Oz navštívit, takový dojem na mě udělala. Jinak hudba se velmi podobala Mrtvé nevěstě Tima Burtona a chvílemi Střihorukýmu Edovi :D ale je to Danny Elfman, co se dalo čekat, než jeho klasický zaběhnutý styl pro něj typický. Rachel Weisz jsem viděla v postavení a roli pro ni netypickou, ale krutě se mi líbila. Vtip, barvy, dobré 3D efekty, pohodička, mohla jsem u toho vypnout. Co říct na závěr - chci tu malou chlupatou roztomilou létající opičku :D Mimochodem všiml si někdo, že Smaragdové město vypadá skoro na chlup stejně jako Atlantida ze StarGate? ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Oz je vlastně pěkný film. Barevný, kouzelný a nenásilný. Jeho problém je, že děj je poměrně vlažný a vláčný. Některé momenty si v něm užijete a určité gagy pobaví a rozesmějí. Celkově však děj diváka příliš nevtáhne a nezajímá ho jak dopadnou jednotlivé postavy a co s nima bude. Užíval jsem si především krásnou grafiku a 3D, které bylo podle mého povedené. Raimi natočil celkem příjemné dobrodružství, které potěší hlavně mladší diváky............ a ty starší taky neurazí. ()

donvitoso 

všechny recenze uživatele

Začatek a pasáž zhruba do poloviny filmu byla svižná a vtipná, druhá polovina už byla více kýčovitá a natahovaná... Celkově však dobrá oddychovka ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

I kdybych to nadhodnotil, nevadí. Žádné světoborné herecké výkony. Nic co by bylo tak blyštivé a zaujalo nás to hned. Mocný vládce Oz je filmem, který je naprosto ideální na sobotní večer s popcornem u ruky a krásnou slečnou po boku. Na plátně Sama Raimiho nevzniklo nic dokonalého, ale mně to vůbec nevadí. Někdy je zapotřebí vidět méně, abychom mohli dostat více. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama