Reklama

Reklama

Ďábelské líbánky

  • angličtina Devilish Honeymoon
TV spot

Obsahy(1)

Hvězdou výzkumného ústavu chemických závodů je docent Kostohryz (V. Brodský), kterého obdivují jak mužští kolegové, tak především kolegyně. Asistentky Dagmar (J. Brejchová) a Ester (I. Janžurová) jsou do něj dokonce zamilované, a to tak, že navzájem jedna druhou nesnášejí. Rafinovaná Dagmar jednoho dne sprovodí Ester ze světa a přinutí Kostohryze, aby se s ní oženil. Líbánky v hájovně se však zvrtnou v sérii smrtících událostí: Dagmar chystá na manžela nebezpečné léčky, neboť se dovtípí, že Kostohryz spolupracuje s policií na jejím usvědčení. Muži nezbude, než se bránit stejným způsobem. Všemu přihlíží popletený policejní kapitán Libíček (J. Libíček) se svou rázovitou řidičkou Alžbětou (J. Jirásková)… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (95)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu, který je dosti zmatený až šílený by mohl leckoho odradit, ale jakmile geniální docent Brodský s asistentkou Brejchovou odjedou po svatbě na líbánky, začne to být to pravé ořechové. První housle tu ale nepochybně hraje Jan Libíček v roli komisaře, jemuž role sedí na tělo a nepokrytě si jí užívá. Nadto je film chytrý, plný inteligentních vtipů, člověk je místy sotva stíhá registrovat. Navíc si díky tomuto snímku my pozdě narození můžeme uvědomit, že ty staré dámy, legendy naší kinematografie (Brejchová, Jirásková a Janžurová), byly za mlada docela pěkné ženské. 70% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Normalizační krejzy komédie. Jak jen odlákat myšlenky porobených od těch Ivanů, co jim parkujou svoje pásáky na zahrádce? Zaměříme se na problematiku partnerských vztahů, to snad ještě můžem...Určitě jsou v dílku hlušší místa, ovšem na to kálí Azorek. Další důkaz toho, že před pár generacemi se lidé mohli pobavit u kvalitnější porce zábavy, než je frk za kilčo nebo Krampol ještě není dokonaný (bohužel). ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Proklatě černá crazy komedie, místy tak suchá, že se z ní práší. Zdeněk Podskalský v ní spojil mnoho druhů humoru od klasické grotesky po satirické špílce a díky obsazení, které je napěchované přímo obdivuhodně, se podařilo všechnu tu legraci jakespatří přenést ze scénáře na filmový pás. Mě osobně nejvíce bavila dvojice Jan Libíček a Jiřina Jirásková a vyzdvihnout musím i velice vtipnou a nápaditou hudbu Angelo Michajlova. "Víš co, miláčku, pojď na procházku." - "A můžu si vzít tu pilu s sebou?" - "Ale poneseš si ji sama." ()

hemul 

všechny recenze uživatele

Zdenek Podskalsky natocil dve fantasticke komedie - Bila pani a Svetaci, - v zavese za nimi dve vyborne komedie Kam cert nemuze alebo Dabelske libanky. Dabelske libanky su vynimocne v tom, ze ide o uplny ulet. Maestry Brejchova a Janzurova a samozrejme tancujuca Ruzickova su vrcholmi. neuveritelne, ze ten isty reziser natocil taku skvaru ako Trhak ci Ohnive zeny. Nechapem to. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ďábelsky dobrý film (crazy komedie) s osvědčeným Brodským a na druhé straně s výborným protikladem v podobě okouzlující energické ale i trochu extravagantní ženské Jany Brejchové. Manželé Brodští J+K si už předtím společně zahráli pod taktovkou režiséra Podskalského ve filmu "Ženu ani květinou neuhodíš", později v "Noci na Karlštejně". Herecké výkony, živé písně (Neckář s Golden Kids), černý humor a dialogy. Za lepší 3*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu je zmínka, že hájovna se nachází v okresu Vimperk. V době natáčení filmu v roce 1970 však okres Vimperk neexistoval. Od roku 1960 je většina bývalého okresu Vimperk součástí okresu Prachatice. (adamc)
  • Natáčelo se i na skalní hradu Nedamy. (Winster)

Reklama

Reklama