Reklama

Reklama

Ďábelské líbánky

  • angličtina Devilish Honeymoon
TV spot

Obsahy(1)

Hvězdou výzkumného ústavu chemických závodů je docent Kostohryz (V. Brodský), kterého obdivují jak mužští kolegové, tak především kolegyně. Asistentky Dagmar (J. Brejchová) a Ester (I. Janžurová) jsou do něj dokonce zamilované, a to tak, že navzájem jedna druhou nesnášejí. Rafinovaná Dagmar jednoho dne sprovodí Ester ze světa a přinutí Kostohryze, aby se s ní oženil. Líbánky v hájovně se však zvrtnou v sérii smrtících událostí: Dagmar chystá na manžela nebezpečné léčky, neboť se dovtípí, že Kostohryz spolupracuje s policií na jejím usvědčení. Muži nezbude, než se bránit stejným způsobem. Všemu přihlíží popletený policejní kapitán Libíček (J. Libíček) se svou rázovitou řidičkou Alžbětou (J. Jirásková)… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (95)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Dějově fantasmagorie trošku ve stylu Čtyři vraždy stačí drahoušku, i když zde se k tomu ještě přidává několik  pěkných hudebních scén (včetně titulního hitu Václava Neckáře "Láska má") Každopádně Dietl s Podskalským mě velmi pobavili, když do jedné z úvodních scén loupli inspektory Boušeho a Mrázka (samozřejmě včetně jejich představitelů) ze slavných Hříšňáků. Vynikající je i kriminalistická dvojice v podání Jana Libíčka a Jiřiny Jiráskové. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Proklatě černá crazy komedie, místy tak suchá, že se z ní práší. Zdeněk Podskalský v ní spojil mnoho druhů humoru od klasické grotesky po satirické špílce a díky obsazení, které je napěchované přímo obdivuhodně, se podařilo všechnu tu legraci jakespatří přenést ze scénáře na filmový pás. Mě osobně nejvíce bavila dvojice Jan Libíček a Jiřina Jirásková a vyzdvihnout musím i velice vtipnou a nápaditou hudbu Angelo Michajlova. "Víš co, miláčku, pojď na procházku." - "A můžu si vzít tu pilu s sebou?" - "Ale poneseš si ji sama." ()

Reklama

hemul 

všechny recenze uživatele

Zdenek Podskalsky natocil dve fantasticke komedie - Bila pani a Svetaci, - v zavese za nimi dve vyborne komedie Kam cert nemuze alebo Dabelske libanky. Dabelske libanky su vynimocne v tom, ze ide o uplny ulet. Maestry Brejchova a Janzurova a samozrejme tancujuca Ruzickova su vrcholmi. neuveritelne, ze ten isty reziser natocil taku skvaru ako Trhak ci Ohnive zeny. Nechapem to. ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Tohle že vzniklo v roce 1970, za počínající normalizace? Neuvěřitelné. Intertextovost, ironie, velmi velmi sexy Jana Brejchová, kapitán Libíček a "Taky zmije? Ano, a protože byla přivázáná za ocas, byla pěkně nasraná." o atomových krytech které byly určeny k výbuchu za úplně jiných okolnostech nemluvě. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ac jsem se snazil divat pozorne, tak me film, de facto az na vyborneho kapitana (Libicek) a jeho stylovou asistentku (Jiraskova) temer vubec nezaujal. Tento druh humoru je mi proste cizi. Podskalsky vzdy sazel na vyborne herecke obsazeni a svym dilem chtel oslovit co mozna nejsirsi skalu divaku (viz zakomponovani nekolika klipu s Neckarem), v mych ocich vsak film hodne pokulhava za Svetaky, Kulovym bleskem ci Bilou pani. Opet jsem se presvedcil, ze Brejchova neni zadna velka herecka a povazuji ji za jednu z vubec nejprecenovanejsich... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Premiéry filmu se již nedočkala Světla Svozilová, která zemřela předčasně několik měsíců před uvedením filmu, když se opilá vracela domů. (Redyx111)

Reklama

Reklama