Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Pip je sirotek z chudých poměrů, který vyrůstá u své přísné sestry. Aby si vydělal na živobytí, začne pracovat u velmi bohaté slečny Havishamové. Je to excentrická a podivínská stará panna, která žije v ústraní, nenávidí muže a již roky nevychází na denní světlo. Pip má za úkol dělat společníka její dvanáctileté chráněnce Estelle. Pip se do Estelly zamiluje, ta jím však pro jeho původ pohrdá. O deset let později se na Pipa usměje štěstí, když mu neznámý dobrodinec odkáže velké množství peněz. Pip se stěhuje do Londýna a rozmařilý život ve velkoměstě ho rychle mění v povýšeného snoba. Jako bohatý a perspektivní gentleman se znovu začne ucházet o svou dětskou lásku Estellu. Ale pravda o jeho dobrodiní a záhadně získaném bohatství může zničit vše, na čem mu záleží… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Přepřáhli jsme znovu a ještě jednou a pak už bylo příliš pozdě a příliš daleko, abych mohl jít zpátky, a jel jsem tedy dál. A zatím se už velebně vznesla všechna ranní mlha a širý svět ležel přede mnou. Poctivá adaptace mé oblíbené knihy, dalo by se říct: takhle jsem si to představovala. Mou oblíbenou postavou, která mě děsila i mátla, byla vždycky mumifikovaná slečna Havishamová a musím říct, že žádná herečka by se na její roli nehodila víc než Helena Bonham Carter. Jejím protipólem je Pip, který bere, co život dává, ať je to nečekané, podivné nebo nadějné a neváhá natáhnout ruku i po tom, co je mimo jeho dosah. Nedostupným ovocem je pro něj Estella, smrtící zbraň zhrzené mumie v podobě krásné loutky. Nízká hodnocení se dají vysvětlit tím, že hodně lidí neumí číst, nebo že zatím nemám s čím srovnávat. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Predlohu tohoto Dickensovho románu nepoznám, preto mi prišlo prvé zoznámenie s ním trochu komplikované. Hlavne k záveru ako keby chceli tvorcovia vyblafnúť na diváka všetko a chýbala tomu postupnosť. Inak sa námet podobá iným Dickonsonovým dielam, obsahuje viacero jeho klasických znakov. Herecky fajn, taký štandart. V niektorých momentoch ma to však nudilo a nevedel som si k postavám vytvoriť taký vzťah, aby mi na nich záležalo viac. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalšie filmové spracovanie nesmrteľného námetu od Charlesa Dickensa. Síce sa mi to seriálové z roku 2011 páčilo o chlp viac (výprava, kostýmy), no ani toto nebolo zlé. Oceňujem hlavne hercov, kde najmä v postave slečny Havishamové išlo jednoznačne o dobrý ťah - herečka Helena Bonham Carter jej dokázala dať svoj osobitý herecký rozmer. Láska si vždy cestu nájde, pokiaľ je skutočná.... aj keď sa jej kladú polená pod nohy. Zatrpknutosť a pomsta nič nerieši, len to pomaly človeka všetko strávi. Nadpriemer. 75/100 ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Pro mě tento film byl rozhodně překvapivým. Nešla jsem do toho s moc velkým očekáváním, hlavním lákadlem pro mě byla Helena v další své 'šílené' roli. A byla jsem mile překvapena. Pravda, že jsem se tedy občas ztrácela, hlavně ve jménech ale to nakonec ani nevadilo. Možná bych to tedy jen trochu zkrátila, ale byl to velmi příjemný film. 4* ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Kovářský tovaryš vyměnil košili chuďase z příze za zdobné knoflíčky, zvednuté límce a drahé kabátce netušené přízně. Smetl pavučiny a otrhal trny z mého srdce. Nespustil oči z hvězd, starajíce se o jejich štěstí, Ralph Fiennes - to přitažlivý charakter na druhé straně cest. Těžký ponurý vzduch, který se na hladinu snesl, musit osud snést. Nesoucí si léta kříž, ochořela chuděra, podvedená, zakletá mrtvá nevěsta, rozřezána bolestí. Svatební závoj se ve vlasech třepí, vzplál, uhořela v žáru ze samých starostí. Přec dojde naplnění cit, který vyhlíží tak nadějně, spojí se ruce lásky lady a gentlemana pokojně. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (6)

  • Dospělého Pipa hraje Jeremy Irvine, malého Pipa jeho mladší bratr Toby. (DivX)
  • Většina filmových i televizních adaptací „Nadějných vyhlídek“ měla premiéru v období Vánoc. (DivX)
  • Role slečny Havisham (Helena Bonham Carter) byla nabídnuta i Meryl Streep, ta ji však musela odmítnout kvůli práci na jiných projektech. (272827)

Reklama

Reklama