Reklama

Reklama

O lásce a jiných běsech

  • Kostarika Of Love and Other Demons (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Snímek podle stejnojmenného románu představitele magického realismu Gabriela Garcíi Márqueze se odehrává v kolumbijské Cartageně konce 18. století. V den dvanáctých narozenin pokousal Siervu Maríi, jedinou dceru markýze de Casalduero, pes nakažený vzteklinou. Přežila, ale byla označena za posedlou a na pokyn katolické církve podrobena obřad obřadům vymítání ďábla. V klášteře svaté Kláry, kam byla Sierva María uvržena, začíná milostný vztah dívky s knězem, který má na vymítání dohlížet, avšak namísto Satana objevuje lásku.
Hraný debut kostarické režisérky Hildy Hidalgo je směsí střídmých hereckých výkonů a snové atmosféry, navozené všudypřítomným šerosvitem. Márquerzův román v režisérčině pojetí není jen poutavým příběhem zakázané lásky, ale také úvahou nad dilematy spojenými s možností překročit omezení spojená s tradicemi a náboženstvím. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (21)

zigy 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem to - kostarická kinematografie asi nebude první třída - a taky že ne...tady v tomhle milostném vzplanutí se snaží o jakési umění, historii a psychologii, ale je to rozvláčné a nudné. Zakázaná láska je atraktivním tématem, zde pohřbeným hluboko pod zem. ()

Reklama

Reklama