Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Německu zuří nestandardní předvolební kampaň, kdy o prvenství bojují dvě strany  extrémní levice a extrémní pravice. Vůdce extrémní pravice Max Schnell se snaží získat absolutní většinu. Odhalí jeho bývalý politický souputník, co se skrývá za dokonalou tváří oblíbené politické strany? (TV Barrandov)

Recenze (2)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hospodářská krize a k tomu nedostatek ropy vlivem teroristických akci Talibanu je hlavním tématem zuřivé předvolební kampaně a tento příběh se dívá do zákulisí jedné pravicově extrémní strany, která se v metodách přesvědčit veřejnost nezastaví naprosto před ničím. A tak tu vlastně máme velmi zajímavý dramatický politický thriller, který i v reálném životě mnohé připomíná. Samozřejmě jde v mnoha ohledech o nadsázku, i když, kdo ví. Závěr, který může připadat opravdu už přehnaný, jen ukazuje, kam až to může dojít jsou-li extrémistické činy tolerovány v rámci demokracie a svobody. Po dramatické stránce je scénář napsán a natočen vcelku zdařile. ()

MrApik 

všechny recenze uživatele

Takhle, potenciál a nápad je skvělý, trochu jsem si u toho vzpomněl na Už je tady zas, kde PR dokáže lidi zmanipulovat a pod tlakem v nich probudit "vnitřního démona". Co je ale horší, je nedodělaný příběh a extrémní důraz na levici. Levicový extrémisté ve filmu vystupují jako bozi, co vše zachrání... přitom ani ve filmu nebyli o nic lepší, než Schnell se svojí NSDAP2. V praxi by se taková situace však nikdy nestala - v nejhorším by zasáhla armáda, která zde, stejně jako policie, jen přihlíží. Každopádně uznávám nápad a obsazení. Dávám 3*. ()

Reklama

Reklama