Reklama

Reklama

Elena Undone

  • Velká Británie Elena Undone
Trailer

Obsahy(1)

Bývalá fotografka Elena je již patnáct let vdaná za pastora Barryho, s nímž vychovává dospívajícího syna Nashe a zároveň usiluje o dalšího potomka. Je přesvědčená, že jí ke štěstí nic nechybí, dokud jí kamarád Tyler nezačne zahlcovat svými příběhy o existenci pravé lásky a o tom, že každý má někde svou spřízněnou duši. V té chvíli si uvědomí, že svého muže nikdy nemilovala a byla s ním celé ty roky jen ze zvyku. Záhy jí vstupuje do života lesbická spisovatelka Peyton, která jí ukáže svět z úplně jiné perspektivy. Je jejich setkání pouhá shoda náhod, nebo je to skutečně osud? A mohla by být Peyton její spřízněnou duší? (playboxguest)

(více)

Recenze (22)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Herečky v hlavní roli se perfektně sedly. Bylo mezi nimi takové jiskření a chemie, že jsem myslela, že mi ta výbušná směs odpálí obrazovku počítače. Je také velmi dobře poznat, že tenhle příběh má na svědomí žena. Je fakt, že ženy uvažují trošku jinak než muži. Režisérka zkrátka věděla co chce natočit a taky to natočila. Jen nemusela tolik využívat toho vyprávěče, kterého hrál Sam Harris. Scény s ním mi vadily, protože to narušoval celistvost příběhu. Jako by byl divák z něčeho vytržen a potom vhozen do něčeho dalšího. Prý je tady nejdelší polibek ve filmové historii. To by mě skutečně zajímalo, kdo na to vůbec přišel. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toto je dôležitá životná lekcia. Keď miluješ, očakávaj sklamanie... Film ako taký nebol vôbec na zahodenie, no po scenáristickej stránke napokon dosť priemerné, a záver bol ako klinec do rakvy, ktorý bol dokonalo absurdným klišé. Neviem, no mne konanie Eleny prišlo nesmierne sebecké a bezcitné voči svojmu milujúcemu manželovi a slušnému synovi. No áno, túžba sa dá asi fakt ťažko skrotiť, ale niekedy je lepšie predsa len brať ohľady aj na iných a nie len na seba. Lebo aj pár minút ukojenia túžob môže všetkým okolo dosť ublížiť. Páčil sa mi ten koncept akým bol film poňatý, ale na druhú stanu, dej príbehu celému filmu skôr uškodil, teda najmä ten koniec toho všetkého. Absurdné... ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Kdyby film měl větší spád na začátku a nebyl zbytečně tak natažený, vysloužil by si ode mě možná i 4* i když je pravda že herecké výkony byly slabé. Jinak pěkné drama o víře ve "spřízněnost duší", kterému já zas tak moc nevěřím. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatický film s L tématikou, který se na nic nesnaží hrát. Hlavní pointa filmu je boj a pravou lásku, resp. o spřízněnou duši, a že cokoli se stane, neměli by jsme o ní přestat bojovat, protože pravá láska vás nepotká dvakrát. Jediné co mi vadilo byl rádoby vypravěč, který mi do toho vůbec, ale vůbec neseděl. Poměrně sympatické herečky a dosti se mi líbily dlouhé lyrické pasáže, kde nebylo potřeba slov, aby jsme pochopili hloubku jejich vztahu, a také výborně vybrané prostředí. Jak to tak ale bývá, (obzvláště, pokud zjistíte, že máte ráda ženu a přitom jste manželka pastora) nic není tak jednoduché, jak se to na začátku zdá. ()

miawallacova 

všechny recenze uživatele

jaká škoda tak pomalého začátku. Pokud by nebyl film prokládán pasážemi o "spřízněných duších," bylo by to na více hvězd.Pro mě ovšem nejkrásnější lesbický, filmový polibek :) ()

snoodles 

všechny recenze uživatele

Průměr průměrů, klasické schéma "tajemná přitažlivá lesba", "já jsem ale vdaná" a "tohle nesmíme", blb manžel a rozpatlanej blonďatej nesympatickej fracek. Kýčovité vsuvky osudů byly zbytné a bez nich by to bylo lepší. ()

LuckyDuckie 

všechny recenze uživatele

krásné hlavní představitelky, špatné herecké výkony a klasickej příběh o tom, že když ji miluješ, není co řešit. slabota. ()

Akaja 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně to pravé ořechové, ale za erotické scény ty čtyři hvězdy musím dát. Takovou líbačku jsem ještě na plátně neviděla. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Zpočátku prvních pár minut to bylo trochu chaotické, ale po chvíli jsem se v tom zorientoval. Bylo to takové netradiční a zároveň ze života. Hledání zpřízněné duše a životní lásky může člověka potkat asi v jakémkoliv věku, lhostejno, jestli je singl nebo má partnera (kterého sice nepodvádí, ale nikdy ho vlastně nemiloval/a) a dítě. Ať člověk udělá cokoliv, vždycky někoho raní, a může to být o to horší, když se v tomto konkrétním případě manžel a syn musí vyrovnat se skutečností, že manželka a máma utíká ... za ženou. Anebo je opravdu lepší poslouchat hlas svého srdce?? Ten konec byl teda poněkud překombinovaný, no ale nakonec ... se zavřenýma očima ... dejme tomu:). Jistá část toho, že se mi to líbilo, jde asi na účet toho, že ve filmu se objevily víceméně neokoukané a všeobecně nijak profláklé tváře. Obě hlavní představitelky byly krásné ženy - co se Eleny týká, tak snad ty záběry z profilu na její ... no ale nebudu netaktní:), jinak je to nádherná žena trochu exotické vizáže. Ve filmu v hovoru s Peyton uvádí, že má otce Inda a matku Španělku a ... podle jejího vzhledu by se tomu docela i dalo věřit, kdybych si nepřečet, že je íránského původu, ač se narodila v NSR. No, Němka jako poleno to teda rozhodně není:). Ale to jsem odbočil. Jediná věc, která mi trochu lezla na nervy, byl ten ... řekněme "vypravěč", ale nebylo to zase až tak strašný. Pochvalu zaslouží i soundtrack. Celkově velmi příjemná záležitost. ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

Film pojednávající o dvou ženách, které se zprvu neznaly, nezajímaly o sobe. Až je série několika událostí svedla dohromady, což bylo pro jejich život zcela zásadní, aniž si to kdy dokázaly představit. Pojetím té lásky naprosto intenzivní, okouzlující a zničující. O to těžší, pokud někdo předstírá, kým je, nedokáže si to přiznat a jen tak lže sám sobě. Oběma herečkám to neuvěřitelně sekne, díky jejich přirozené a uhrančivé kráse, čímž dotvářejí povedený dojem z milostných scén, pěkných kulis i celkové atmosféry, jež z filmu sálá měrou nebývalou. Krom toho divák zpozoruje řadu dalších aspektů, např. že na každého čeká štěstí, chce to mu jen jít občas naproti, nepropadat skepsi a být sám se sebou spokojený. Podívanou též umocňuje silný konec a výtečně zakomponovaná hudba. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

od tohoto filmu jsem očekávala mnohem více, bohužel jsem neuvěřila, že dva lidé se mohou najít, když to nejméně čekají, přišlo mi, že bylo vše hodně přehrané, nahrané jen na oko, a to mě docela vadilo, ale lesbické příběhy klidně můžu, a čím víc, tím lépe, Nejsem zase tak moc zklamaná ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) Chci dát čtyři nebo jenom dvě - a vyznejte se v tom. OK! Čtyři za to, že Necar Zanegan byla právě v této roli to, co jsem potřebovala. Povídala mi překrásné city skrz její oči - to bylo herecké! - v naprosto jednoduchém příběhu...a to není celé. Pro mě jsou tímto filmem DETAILY a CITY v té druhé Ženě!!! - Proč dávám čtyři hvězdy? Proto, že to co celým filmem plyne - poselství: láska, kterou hledáme (,jen ji nepřestat hledat! - ať je v jakémkoli přestrojení!) je na dosah! Jen natáhnout ruku a nebát se...no, alespoň se nebát navždy a věřit všemu, co cítíš. že Tě vede správnou cestou! =´) "Maybe - some of us ARE MADE to have a soulmate..." - mám pocit, že pro tohle se právě tyto filmy, a nejenom ony, točí: láska. A tak doporučuji, protože kvůli citům miluji filmy... =´) ()

romanz123 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to tak trochu jako nějaká agitka pro hluboce věřící lidi, kterým to asi má ukázat, že láska si nevybírá a že Bůh miluje i lesby a gaye. V pasážích, kdy nás film nechá dívat se na sbližování dvou hlavních hrdinek, to ještě celkem šlo a vcelku dobře fungovala chemie mezi nimi, ale hrozně mě štvaly "propagandistické" vstupy spisovatele Tylera, který je jednou z vedlejších postav příběhu a zároveň jakýmsi jeho vypravěčem, komentátorem a vysvětlovačem. Ty byly vyloženě trapné a zejména ze začátku jich bylo hodně, takže si dovedu představit, že někteří lidi to po nějakých 15 minutách znechuceně vypnou. Za mě celkově slabší 2 hvězdičky. ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze se chemie mezi hereckami nepotkala na strankach jineho scenare. Celek je velmi predvidatelny, konec doslova trapny a celkove to na me pusobi az lacine.. ()

foils 

všechny recenze uživatele

Manželství a církev = úhlavní nepřátelé leseb. Nic proti lesbickým mokrým snům, tenhle se ale bere příšerně vážně, a přitom je dost příšerný sám - ať už podle scenáristických, estetických (novácky televizní vizuál), nebo i erotických kritérií. ()

stoun 

všechny recenze uživatele

Asi je to sexy představitelkami a asi je to pozitivním koncem a také hezky pojatým coming outem, rozhodováním, je hodná, mám ji ráda, je mi jedno, že je to žena a že se to nehodí, chci žít a být šťastná, tak proč ne :) jedna uživatelka píše "Absurdné..." Ale to bude asi způsobeno tím, že má heterosexuální orientaci a není schopná vidět, co se v Eleně odehrává. Nejde o nějaké zpestření chvil,... ...ale naopak, ona zjišťuje, že celý život jen přežívala v jakémsi skafandru uměle vytvořené role a myslela si, že je šťastná a teprve s příchodem Peyton, která způsobí velký třesk a obrátí její život naruby, zjišťuje, že má právo být šťastná a jak takové štěstí vlastně vypadá. Jinak, jak píší mnozí uživatelé vypravěčské vsuvky tam opravdu ruší, zvláště proto, že působí "propagandisticky", přesně jak píše uživatel romanz123 ()

petra_79 

všechny recenze uživatele

Film z lesbickou tématikou, který převyšuje ostatní filmy z této produkce. Skvěle zpracovaný námět s uvěřitelným průběhem. A pokud chcete nahlédnout do toho, jak to vypadá v ložnicích lesbických párů...tak milostné scény z tohoto filmu mohu doporučit. Velmi reálně odpovídají opravdovému stavu. :-) ()

Reklama

Reklama