Reklama

Reklama

Lži

(festivalový název)
  • Portoriko Miente
Portoriko / Dominikánská republika, 2009, 94 min

Obsahy(1)

Henry je mladý uzavřený umělec, který pracuje v půjčovně filmů, čímž si odbývá každodenní rutinu. Aby přežil v pokřiveném světě velkoměsta, pohybuje se často na tenké hranici mezi snem a skutečností. Sužují ho noční můry a opakovaně podléhá tajemné svůdkyni Paule. Zaplétá se s podezřelým masochistou Diffem, který ho zachrání před zloději. Stále častěji uniká před každodenní realitou, až ji přestane rozeznávat docela.

Psychologický thriller Lži je adaptací románu Javiera Avily s názvem Differente. Snímek Rafiho Mercada, který se kromě filmové režie věnuje i výtvarnému umění, zaujme především výrazným až kontroverzním vizuálním stylem. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (2)

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Díky pointě a dějové kostře žánrově nic nového nepřinášející film přesto ukazuje slušné zpracování a hlavně dobré herecké výkony. Film trochu kazí i přehnané střihy a instalace, které vyplývají z původní profese Rafiho Mercada, jíž je tvůrce videoklipů. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Povedené psychodrama. Pointa je sice odhadnutelná (díky jednomu známému filmu Davida Finchera), avšak celkový dojem to rozhodně nekazí. Audiovizuálně a atmosféricky jde však o jednoznačnou pecku, režisér si film po téhle stránce pevně podržel v rukou, noční můry hlavního hrdiny jsou natočeny velice pronikavě a jistá sexuální scéna byla pojata po vizuální stránce naprosto originálně. Celkově za 4*. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama