Reklama

Reklama

Top Gear: Apokalypsa

  • Velká Británie Top Gear Apocalypse
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2010, 74 min

Chlapci z Top Gearu to zase rozjíždějí, tentokrát jen jako duo ve složení Richard Hammond a James May. Jak by na tom byl svět, konkrétně motorismus, v post-apokalyptickém světě? Jak se dostat autem do práce v nukleární zimě? Do kterého auta nalít poslední benzín? Nejen tyto, ale mnoho dalších životně důležitých otázek bude zodpovězeno. (Catfood)

(více)

Recenze (67)

Roumen 

všechny recenze uživatele

Námět postapokalyptických dopravních trablí je přímo výtečný, pár věcí mi tu ale bezesporu chybělo. Film začal moc hezkým úkolem se zatemněnými skly a bylo to skutečně velmi zajímavé, ale jako by si snad scénáristi jinak tak neuvěřitelně zábavné show dopřáli dovolenou v seriózních krajích, chyběly mi rýpavé vtípky i narážky na známé osobnosti. Proto slabší 4*, absence Jeremyho ani tak neurazí, jako jeho chybějící díl skládačky s názvem Top Gear. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tyto DVD edice v neúplné sestavě mají bohužel podstatně nižší kvalitu, než klasické speciální díly, kde si každý koupí nějaké šílené auto a snaží se s ním jezdit v podmínkách, pro které nebylo příliš konstruované. Tento speciál, od kterého jsem mnoho nečekal, se naštěstí docela povedl. Jednotlivé nápady jsou poměrně vtipné a hlavně velmi originální. Zejména vzájemné ovládání aut mě pobavilo. Dobrý nápad bylo sentimentální zavzpomínání na jízdu auty, kdyby byl na zemi poslední galon benzínu. Zlatým hřebem bylo potom finále v podobě destrukčního derby speciálně upravených aut vybavených nějakou tou zbraní. [75 %] ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

První film Top Gearu, který jsem viděla. Po prvním shlédnutí jsem byla naprosto nadšená a to se ani po několikátém zhlédnutí vůbec nezměnilo. Ani tentokrát mi Jeremy nijak nechyběl, myslím, že Rich s Jamesem to zvládli sami úplně bez chybičky. Nápad o vytvoření "návodu" k přežití a budoucnosti motorismu ve světě, který zasáhla apokalypsa, je prostě geniální! Asi nejvíc mě pobavily hry na cestu a "zajímavější závody, když přežijou pouze dva závodníci a dvě závodní auta". Každopádně i STK se mi hodně líbila. Celkově si myslím, že je to opravdu hodně dobrý návod, který by se snad možná i dal ve skutečnosti opravdu využít, například ona cesta do práce ve světě zamořeném prachem. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Top gear který by připomínal Šíleného Maxe, Rallye smrti, Carmageddon a post apokalyptické filmy? TENHLE ! Rozhodnopádně TENHLE ! ... Což je divné, protože oni tyhle filmy ale vůbec neviděli... Jeremy Clarkson se nemohl účastnit, protože prostě umřel. Takže vás nemusí mrzet, že tam nebyl. :-D :-D Navíc se v dalším speciálu vrátí. Takže navzdory jeho absenci nejde dát míň... ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Je vidět, kdo je tahounem Top Gearu... Bez Jeremyho se z 5 hvězdičkového pořadu stává slabý 4 hvězdičkový. I přes dobré nápady a sem, tam zajímavé testy, je Apokalypsa převážně nudná a trapná. Klucí to sami, jak je vidět, asi nezvládnou nikdy tak dobře. Ale pořád je to Top Gear a pořád tam jsou auta, takže 70%... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Když Richard Hammond jede v Bowleru, je při záběrech na palubní desku vidět, že je na tachometru 0. (alambert)

Reklama

Reklama